Norden frister med rå natur, pulserende storbyer og ikke minst — fantastiske hotell og overnattingssteder.

Mange av dem får du se i det nye reiseprogrammet «Nordens Perler», som sendes tirsdager kl. 21.30 på TV3.

I programmet drar Jannecke Weeden sammen med en av Skandinavias beste kokker, Stian Floer, for å besøke Nordens aller flotteste turiststeder og hoteller.

Jannecke elsker luksus, men er utrolig kresen når det kommer til mat. Stian synes det er helt greit å sove i sovepose, men lever for de kulinariske opplevelsene.

Som en liten smakebit i forbindelse med premieren: Her er en liste over 7 nordiske reisemål som har den mest fantastiske utsikten!

Samtlige steder ligger nær hoteller du får stifte nærmere bekjentskap med i «Nordens Perler».

Forhåpentlig får du litt inspirasjon til neste ferie i Norge eller et av våre naboland:

 

Steigen

Steigen er Norge på sitt beste, og byr på fantastiske muligheter for dykking, fiske, klatring — og noen av verdens flotteste utsiktstopper. Nordskott-traversen og turen til Sørskottinden på bildet over her vil gi deg minner for livet.

Reiser du hit kan du bo på den lille øya Manshausen, der eventyreren Børge Ousland har bygget en rekke arkitektoniske perler langs bryggekanten.

www.manshausen.no

Foto: Michelle Nibe

 

Globen SkyView

Stockholm er en storby nesten uten høye bygninger, og derfor er det stort sett kirkespir som er det eneste som stikker opp over hustakene. Ett unntak er landemerket Globen hvor kuppelen kneiser hele 130 meter over bakken. Som om det ikke var nok kan du ta turen opp på taket i en slags mini-Globen i glass og metall — og derfra får du garantert den beste utsikten Stockholm kan tilby.

Etter at skrytebilder og selfier er tatt kan du sjekke inn på det fantastiske designhotellet Nobis, hvor interiør, arkitektur og atmosfære klapper deg på alle de riktige stedene. Hotellet dukker også opp i «Nordens Perler».

Foto: Sören Andersson/mediabank.visitstockholm.com

 

Trollstigen

Trollstigen er et nasjonalt ikon, og et av verdens aller råeste utkikkspunkt. Den store utsiktsplattformen svever 200 meter over Trollstigen, og ligger kun en kort kjøretur fra Juvet Landskapshotell i Valldal. Her stikker sylskarp arkitektur seg frem mellom osp, bjørk og eldgamle kampesteiner og viser at det moderne fint kan smelte sammen med naturen. Trollstigen er en del av Nasjonale turistveger.

Juvet kan du også se i «Nordens Perler».

www.juvet.com

Foto: Per Kollstad

 

Flydalsjuvet

Har du først tatt turen til Juvet Landskapshotell, bør du også gjøre en avstikker til Geiranger. Den trange fjordarmen har fått plass på UNESCOs verdensarvliste, og fantastiske Flydalsjuvet er kanskje Norges mest kjente postkortmotiv.

Selve utsiktspunktet ligger kun noen minutters gange fra veien, og er du først kommet helt hit kan du også svippe bort til utkikkspunktet «Fjordsetet».

Foto: CH – Visitnorway.com

 

Kerid-krateret  

Island er mer enn Reykjavik og den blå lagunen. Med designhotellet ION Luxury Adventure Hotel i Selfoss som utgangspunkt kan du få med deg både Selfoss-geysiren og det massive Kerid-krateret. Selfoss ligger langs den innholdsrike Golden Circle-ruten som tar deg med til alle de flotteste utkikkspunktene på Islands vestkyst.

Om krater og geysir ikke skulle friste, er hotellet og nordlyset verdt turen alene. Mer om dette i «Nordens Perler» på TV3.

www.ioniceland.is

 

Valdresflye

På turen over Valdresflye om sommeren kommer utsiktspunktene som perler på en snor. Vinterstid kan Valdresflye nesten sammenlignes med følelsen av å være på en annen planet, og det er gode grunner til at veien over fjellet er vinterstengt. Det åpne landskapet og fjellene i horisonten gjør at tankene flyr avgårde.

På vei ned fra Valdresflye kan du overnatte på fantastiske Herangtunet Boutique Hotel.

Her har Marie og Marco fra Amsterdam omdannet gamle, tradisjonsrike bygninger til et luksuriøst designhotel med historisk sus, kreativt design og herlig atmosfære. Herangtunet dukker også opp i «Nordens Perler».

www.herangtunet.no

Foto: Helge Stikbakke

 

Lule

Høyt oppe blant trestammene i Nord-Sverige finner du en av de mest merkverdige utsiktspunktene i hele Norden. Tenk å våkne opp helt der oppe blant trekronene, og se soloppgangen sammen med kjøttmeis og ugler?

Svenske Treehotel byr på en unik opplevelse der kontemporær arkitektur møter kreativ design og urørt natur. Hotellet ligger ved elven Lule, et par timers kjøring fra Luleå lufthavn. Treehotel kan du også se i «Nordens Perler».

Foto: John Butlin

www.treehotel.se

 

«Nordens Perler» vises tirsdager kl. 21.30 på TV3.

Toppfoto: ©Foto: Jarle Wæhler / Statens vegvesen