De aller fleste unge i Oslo foretrekker å planlegge kollektivreisen med RuterReise-appen. Det er ikke så rart. Appen er fullstappet med funksjoner som hjelper deg i hverdagen.

Har ikke du skaffet deg gratisappen ennå? Her er sju gode grunner til at du bør laste ned RuterReise nå:

1. Om du skal på telttur i Østmarka eller en digg lunsj på den nye kafeen i Gamlebyen: RuterReise hjelper deg med å finne den raskeste reiseveien

Når går neste buss, og hvor lang tid tar turen? Din reiseassistent er alltid lett tilgjengelig på mobilen for å hjelpe deg dit du skal.

Appen gir deg full oversikt over alle avganger for buss, bane, tog, trikk og båt, og den forteller deg akkurat når du er fremme.

FOTO: NICKI TWANG

2. Har du tid til å kjøpe deg en kaffe på vei til holdeplassen?

RuterReise viser oppdaterte avgangstider, så du vet akkurat når trikken kommer og om du rekker innom kiosken.

3. Jobbmøte, kollokviegruppe eller innflytningsfest. Noen ganger må vi rive oss ut av våre kjente reiserutiner og begi oss ut på nye steder

Har du aldri vært på Ringen kino før? Vet du ikke hvor Botanisk hage er? Da er det fint at RuterReise har oversikt, viser deg nærmeste holdeplass og foreslår hvordan du kommer deg dit.

Du kan søke på stoppesteder, adresser, områder og en rekke severdigheter – og appen dekker hele østlandsområdet.

FOTO: CATCHLIGHT FOTOSTUDIO AS

4. Nå er det sent, og det er på høy tid å komme seg hjem. Men vent litt … hvilken vei er det?

Du har hatt en mildt sagt innholdsrik dag og lagt bak deg utallige kilometer. Kanskje har du kost deg i solskinnet på St. Hanshaugen, spist lunsj på Grünerløkka og vært på besøk hos noen venner på Tøyen. Men hvordan var det nå med hjemveien igjen?

Din reiseassistent redder deg igjen! Har du lagt inn adressen din i appen og har stedstjenester aktivert, vet du nøyaktig hvordan du kommer deg hjem på bare to klikk.

Den viser deg akkurat hvor du skal gå, hvilken buss du skal ta, og hvor lang tid det tar før du er hjemme og kan krype til sengs.

Last ned RuterReise og test ut selv!

FOTO: REDINK / RUTER / KRISTER SØRBØ

5. Neste helg er du invitert hjem på middag hos foreldrene til kjæresten din. Du må dra rett fra jobb for å komme tidsnok. For å unngå å glemme det, kan du legge ruten enkelt inn i reiseplanleggeren

RuterReise vil da gi deg et «push» for å minne deg på når du må dra fra jobb for å rekke bussen.

6. Sjekk de neste avgangene på ditt stopp, uten engang å åpne appen

De fleste av oss har enkelte linjer vi bruker daglig. Nå slipper du å åpne appen for å finne ut når neste buss går. Ved hjelp av en såkalt widget eller snarvei, er alt du trenger å gjøre å sveipe mot høyre, så ser du når neste buss kommer.

Slik installerer du snarveien: Sveip til høyre og scroll deg ned på siden. Klikk «Rediger» eller «Legg til widget» og legg til RuterReise eller Favorittavganger. Da vises linjene du har lagret i favoritter i sanntid.

7. De fleste av oss har nok dessverre opplevd det. Det er bare tre minutter til bussen går og du er sent ute – igjen. Du tar beina fatt og løper ned gata med mobilen plantet i neven… rekker du bussen?

Nå trenger du bare å riste mobilen for å oppdatere busstiden i RuterReise-appen. Heldigvis er det fortsatt to minutter igjen, og du kan gå den siste delen. Deilig!

Har du iPhone? Last ned RuterReise her. Android? Last ned i Google Play.

Toppbilde: Fartein Rudjord