Cara Delevingne er en av våre favoritt it-jenter for tiden. Nå er briten brennaktuell med sommerens kritikerroste storfilm Valerian and the City of a Thousand Planets, hvor hun spiller en tidsreisende og fryktløs romagent.

Vi gleder oss til å se Cara briljere i verdensrommet, og i mellomtiden minner vi oss selv på hvorfor vi digger å ha henne på jorda!

1. Hun er en badass multikunstner

La oss være ærlige: Ikke alle supermodeller som prøver seg som artist eller skuespiller lykkes. Cara er derimot en av få toppmodeller som har vist seg å være minst like talentfull på kinolerretet som på catwalken.

Den anerkjente regissøren Luc Besson, som nå har jobbet tett med Cara i filmingen av Valerian, skryter av den britiske stjernen, og sier hun var som «en kenguru» på filmsettet (!)

– Hun er full av liv. Hun er som en kenguru fordi hun er helt «moing-moing-moing-moing-moing» når hun kommer på jobb. Så fokusert, og så dedikert til det hun gjør,

Eh, vi vet ikke helt hva «moing» er, men med all den energien kan vi absolutt se for oss Cara som et hoppende dyr.

2. Hun er ikke redd for å skille seg ut

When you see that picture of yourself #beauty

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on

«Embrace your weirdness», har blitt kjent som en av Caras signaturfraser. Og en av tingene vi virkelig digger med Cara som skuespiller, modell, person, instagrammer, you name it, er at hun ikke er redd for å gjøre sin helt egen greie, og av til være litt …smågal.

I forbindelse med innspillingen av en ny film hvor handlingen sentreres rundt Caras kreftsyke karakter, måtte hun la lokkene falle. Og istedenfor for å skjule skallen med en parykk, har hun den siste tiden vist frem det barberte hodet med stolthet – og av og til også tullet med det.

3. Hun er stolt av det hun gjør

The man, the myth, the legend @lucbesson @valerianmovie #3D

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on

Cara har hittil høstet mye ros for innsatsen i Valerian. Det liker vi! Vi liker også at Cara er opptatt av å snakke opp prosjektene hun er med i, og menneskene hun jobber sammen med.

Dessuten: Storfilmen Suicide Squad, der Cara hadde en av hovedrollene, fikk ganske hard medfart av kritikerne i 2015, men Cara lot seg ikke knekke av den grunn.

–  Det vil alltid være dem som ikke vil at du skal lykkes eller som tviler på deg. Men jeg bryr meg egentlig ikke, fordi jeg vet hvor hardt jeg kan jobbe. Så lenge jeg gjør en god jobb, er det alt som betyr noe, har skuespilleren uttalt til Daily Mail.

Vi digger at Cara står opp for selv og er stolt av det hun gjør!

4. Øyenbrynene!

#currentmood @rimmellondonuk

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on

Vi kommer ikke unna de fantastiske bryske og naturlige øyenbrynene til Cara, som har fått en hel verden til å legge pinsetten i skuffen – og la den bli der.

5. Hun har kule venner

Vi elsker Cara, men vi elsker også Rihanna – og enda mer elsker vi at de to er venner og utgjør tidenes squad.

Derfor er ingenting bedre enn at Cara og badgalriri nå er å se i samme film, hvor Rihanna spiller en dristig burlesqe-danser.

Cara kan fortelle at Rihanna var helt «utrolig» på filmsettet til Valerian, og enda bedre: Hun deler dette intime øyeblikket fra filmingen:

– Det var en gang hvor Luc (regissøren) prøvde å få Rihanna til å gråte. Så han sa: «forestill deg at du blir fortalt at din nyeste låt ikke har blitt nummer 1. og at fremførelsen din er skikkelig dårlig». Men jeg visste at det ikke er hvordan du får den jenta til å vise følelser. Og Rihanna svarte bokstavelig talt: «Tuller du med meg? Jeg kunne ikke ha brydd meg mindre». Det var så gøy, lol!

6. Hun er åpen om personlige problemer 

https://www.instagram.com/p/BWBF7jYFsB3/

Cara er en av dem som tør å stå åpent frem om at hun tidligere har slitt med depresjon, angst og selvmordstanker.

– Psykiske lidelser går ofte usett, men jeg vil at folk i hvert fall skal høre om det, jeg vil bruke stemmen min til å snakke høyt om det, sier hun.

Vi beundrer Cara for at hun trolig gjør det enklere for andre snakke om det også!

7. Hun er rå på Instagram

https://www.instagram.com/p/BWcURMyFU8_/

… Og da tenker vi ikke bare på at hun har over 40. millioner følgere, at hun er herlig rar eller at hun ser smashing ut i nesten hva som helst.

Cara bruker også Instagram til å adressere viktige temaer som hun er opptatt av, som kvinnemishandling, dyrevelferd og utdanning for jenter.

Vi elsker at Cara bruker posisjonen sin for det den er verdt!

Bonus: Hun er fra fremtiden!

https://www.instagram.com/p/BWDGkinlS9T/

… Det ser i hvert fall sånn ut på coveret til nyeste og britiske GQ, hvor Cara passende nok poserer som en fierce cyborg.

Vi er i hvert fall klare til å la Cara ta oss med inn i fremtiden i sommer!

Valerian and City of a Thousand Planets med Cara Delevingne har norsk kinopremiere 4.august.