«Gidder du ta en sveip over gulvet før vi får besøk?» er en strofe de fleste av oss trolig har hørt mange ganger. Frem med bøtte, vaskemiddel, mopp, klut, gule gummihansker og pågangsmot. Det som skulle være et lite prosjekt, kan fort bli noe større.

Den tyske renholdsprodusenten Kärcher har løsningen som gjør gulvvasken mer bekvem. Vi utstyrte Mats Elvsveen (30) med FC 3 Trådløs for å gå over gulvet hjemme.

– Denne gjør det overraskende enkelt å bare gå over gulvet, mener han.

Trådløs og selvrensende

Mats bor sammen med kjæresten i en leilighet på rundt 60 kvadratmeter. For de som bor i hus er dette kanskje ikke en imponerende flate å måtte vaske, men fort bli en tidkrevende øvelse om du må fiske frem mopp og bøtte.

FC 3 er en trådløs gulvvasker som har to roterende mikrofiberruller i munnstykket. Vannbeholderen sørger for at rullene kontinuerlig fuktes, mens en egen tank skraper opp skitt, bøss og skittent vann. I motsetning til den tradisjonelle moppen vil ikke FC 3 dra skitt utover gulvet, men hele tiden fôre børstene med rent vann. Kärcher har en liten snutt som forklarer teknologien her.

Kärchers FC 3 Trådløs. Alle foto: Stian Frøysang

Gulvvaskeren har et kraftig litium-ionbatteri, og en liten LED-skjerm som gir beskjed om hvor lenge du har igjen. Etter å ha gått over kjøkken og gulv i Mats’ leilighet gir det grønne lyset klar indikasjon om at det bare er å fortsette med gang og bad.

– Å bruke mopp er jo dørgende kjedelig, men dette var en fin måte å erstatte flere vaskeartikler på. Denne gulvvaskeren er enkel å håndtere og er veldig smud på å ta flekker, mener Mats.

Med et fleksibelt ledd er den enkel å bruke langs kanter og under møbler. Samtidig tar den ikke mye plass og er enkel å hente frem og sette vekk. Ypperlig for dagligdags vasking, fjerning av ketsjupflekker eller fettflekker på kjøkkengulvet.

Mikrofiberrullene er enkle å ta av og på, og kan vaskes i vaskemaskinen.

Oppskriften på et godt resultat er som følger: Bruk lunkent vann sammen med en såpe tilpasset underlaget du skal vaske. FC 3 bør ikke brukes på tepper, i sofaen eller liknende tekstiler, og fungerer best på harde gulv, parkett, laminat, stein og plast. Siden det skitne vannet skrapes bort blir det lav restfuktighet, og derfor tørker gulvet på noen minutter.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om vindusvask

En god investering

Ifølge Mats vil gulvvaskeren være like hendig om du bor i hus, leilighet eller kollektiv. I sistnevnte kan den også senke terskelen for at alle bidrar med husvasken.

– Du tenker kanskje ikke over det, men gjennom et helt år blir det kostbart med engangsmopper og tilbehør. Hvis du først skal legge pengene i noe, er dette en engangsinvestering som gjør vasking av gulv hakket enklere. I tillegg blir det kanskje bittelitt mer miljøvennlig.

Børstene sørger også for at man får en viss fremdrift, og gjør at man ikke må bruke for mye krefter.

Om det er helgerengjøring, vårrengjøring eller julevask må det kanskje hardere lut til, og da er FC 5 en perfekt løsning. Kärcher tilbyr to ulike typer gulvvaskere, og den andre er FC 5 – en kraftigere maskin med ledning. Denne har også en sugemotor som tar til seg skitt og vann.

Enn så lenge gjør FC 3 susen for Mats, og han er glad for å kunne pensjonere moppen.

– Vaskingen blir jo mye mer effektiv! Og det er deilig for meg som ikke synes det er det morsomste i verden

For mer informasjon om Kärchers renholdsprodukter og gulvvaskere kan du besøke deres hjemmesider.

FC 3 gir effektiv og hygienisk rengjøring i alle rom. Les mer om produktet her.