«King Arthur: Legend of the Sword» er navnet på den kinoaktuelle, påkostede og vilt underholdende nye filmen til Guy Ritchie, med Charlie Hunnam og Jude Law i hovedrollene.

Det er også en film vi tror vil passe veldig godt for alle som lider av «Game of Thrones»-abstinenser.

Ikke fordi filmen er noen kopi, på noen som helst måte – «King Arthur …» er en vaskeekte storfilm med en høyst original historie.

Men suksessen til «Game of Thrones» har nok gjort det lettere å få grønt lys til å fortelle historier om onde konger, svart magi og blodig maktkamp, også på det store lerretet.

Som Aiden Gillen, som spiller i både «Game of Thrones» og «King Arthur …» sier til Collider:

– Jeg tviler ikke et sekund på at suksessen til «Game of Thrones» har gjort det mer interessant å lage denne typen filmer. Men skal man lokke folk til kinosalene og få dem til å kose seg, må den også være bra.

Her er et knippe grunner til at fans som lengter etter Westeros også bør finne et kinosete å synke ned i så fort som mulig:

Flere gigantiske slag

Likte du de store slagene i «Game of Thrones», som for eksempel «The Battle of the Bastards» og «Blackwater»?

Vel, da tror vi du kommer til å digge denne. «King Arthur: Legend of the Sword» har nemlig et anslått budsjett på mer enn 850 millioner kroner, og mye av dette er brukt på spektakulære effekter, glitrende kampkoreografi og en god dose ketsjupblod.

Alt dette blir presentert gjennom Guy Ritchies særegne registil, som du kanskje kjenner igjen fra filmer som «Lock, Stock and Two Smoking Barrels», «Sherlock Holmes»-filmene og «Snatch».

Vi snakker massevis av raske klipp, spenstige tidshopp, og stunts som utfordrer tyngdekraften.

Og midt i det hele står en ung mann som er spådd å skulle ta over tronen. Låter det kjent, sier du …?

Den ondeste kongen siden … Joffrey?

Jude Law har et ansikt som han kan få til å boble over av pur ondskap, og i rollen som kong Vortigern får han virkelig mesket seg.

Kongen kommer til makten etter et komplott mot sin egen bror, og blir ganske snart en tyrannisk fascist som slakter ofrene sine med et skjevt smil om munnen.

Han og Joffrey ville blitt bestevenner.

Du kommer til å kjenne igjen flere fjes

Ikke bare har filmen store stjerner som nevnte Hunnam, Law og Eric Bana – du kommer også til å få et gjensyn med flere «Game of Thrones»-folk.

Ikke minst Aiden Gillen, som spiller Littlefinger i «Game of Thrones», og som spiller Goosefat Bill – en av Arthurs kumpaner i kampen mot kongen i «King Arthur».

En annen «Game of Thrones»-kjenning er Michael McElhatton, kjent som Roose Bolton fra serien. Ikke en spesielt sympatisk fyr i noen av historiene.

Dessuten vil spesielt ivrige fans muligens dra kjensel på Eline Powell, som spilte Bianca i sjette sesong av «Game of Thrones» (hun var sentral i teatertruppen i Braavos, som Sansa oppsøker).

Magisk moro

Universet i «King Arthur: Legend of the Sword» er – i likhet med Westeros – fylt med svart magi og hekser og trollmenn på begge sider av krigen.

Filmen er en opprinnelseshistorie som forteller om hvordan Arthur dro sverdet ut av steinen, gikk i krigen, og til slutt satt seg rundt det runde bord sammen med sine riddere.

Det er den mer seriøse delen av historien.

Men det er også en film som tar store friheter sammenliknet med hvordan denne historien tradisjonelt er fortalt. Noe du neppe blir overrasket over, hvis du kjenner regissør Guy Ritchies tidligere filmer.

Dette er nemlig også tidvis en lett kompisfilm, med ekstremt morsom og velskrevet dialog.

Som Charlie Hunnam (Arthur) sier til Entertainment Weekly.

– Arthur og kompisene hans har en tone seg imellom som speiler hvordan Guy er. Vi gjorde egentlig bare våre beste Guy Ritchie-imitasjoner.

Bra damer og kule gjestespill

Det ville vært fryktelig gammeldags om ikke det var noen saftige kvinnelige karakterer i denne historien også – og The Mage (spilt av Astrid Bergès-Frisbey) har virkelig avgjørende betydning i motstandskampen.

Uten at vi skal avsløre så fryktelig mye mer enn det.

Mens «Game of Thrones» har hatt små innhopp fra blant andre Mastodon, Sigur Ros og trommisen i Coldplay, har «Arthur …» sikret seg en annen spektakulært gjesteopptreden: Selveste David Beckham!

Beckham la selv ut et bilde av seg selv i rollen på Instagram – og tro oss, scenen med ham er verdt å vente på.

Rough day at the office @kingarthurmovie @guyritchie

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

«King Arthur: Legend of the Sword» har norsk kinopremiere 10. mai.