Hva får du hvis du krysser fem barn med andre verdenskrig og en nervepirrende flukt over landegrensen? Svar: årets fineste familiefilm.  Ja, du leste riktig. Familiefilm.

Se programmet og kjøp billetter til drive-in-kino her!  

“Du er aldri for liten til å gjøre store ting”

I filmen Flukten over grensen møter vi Gerda og broren Otto som oppdager at foreldrene gjemmer de jødiske søsknene Sarah og Daniel i kjelleren.

Når foreldrene blir arrestert er det opp til Gerda, Otto og fetteren deres Per å hjelpe Sarah og Daniel over grensen til Sverige. Dette fører dem ut på en farlig flukt gjennom snøtunge skoger, med tyske soldater i hælene. Heldigvis møter de flere som vil hjelpe til på veien, men kan de stole på dem?

Regissør Johanne Hegeland tar oss med på en dramatisk reise gjennom krigstidens Norge, sett fra barns perspektiv. Filmen viser oss en norsk natur som kan gjøre nasjonalromantiker av enhver som ser den og er fylt med spenning, varme og uventede tvister. Dette, kombinert med nydelig musikk og god historiefortelling gjør at filmen går rett hjem hos både store og små.

Flukten over grensen blir ikke tilgjengelig for leie eller kjøp før senere i år, så dette er en unik mulighet til å se den “før alle andre”. At den vises på storskjerm på drive-in-kino gjør det til en helaften for hele familien.

Det som gjør Flukten over grensen spesiell er at den er rettet mot barn, samtidig som at den ikke føles ut som en barnefilm. Når du hører om andre verdenskrig og nazister tenker du ikke nødvendigvis at dette er noe du skal ta med tiåringen din på, men Helgeland har klart å lage en familiefilm som er akkurat passe spennende for de små og spennende nok for de voksne.

Cinemove deler ut gratis Sørlandschips og sjokolade ved ankomst til alle i bilen. Hvis ikke drive-in-kino og gratis snacks frister denne helgen vet vi ikke hva som vil!

Se programmet og kjøp billetter til drive-in-kino her! 

En kort guide til drive-in kino

Fredag 22. mai kl. 18.00 kan dere følge denne intense flukten på lerretet på parkeringsplassen ved Ski Storsenter.

Prisen er 249 kroner per bil, som betyr at om dere er tre eller flere i bilen (maks antall er fem personer i én bil) vil det bli vesentlig billigere enn en vanlig kinobillett.

Det er naturlig nok et begrenset antall plasser per visning, så det gjelder å være tidlig ute med å sikre seg billetter. Det kan bli kaldt å sitte stille i bilen så ta med dere varme pledd så dere bare kan kose dere og nyte filmen.

Reglene for drive-in-kino er få og enkle: Du kan kun delta via bil og får en anvist plass når du ankommer. Av smittevernhensyn må dere oppholde inne i bilen under hele visningen og står selv for medbragt snacks og andre godsaker. Arrangementet er rusfritt.

Her er programmet:

Fredag 22. mai (kjøp billetter her):
18.00: Flukten over grensen (2020). Anbefalt aldersgrense 9 år.
21.00: Grease (1978). Ingen aldersgrense.

Lørdag 23. mai (kjøp billetter her):
Kl. 14.30: De utrolige 2 (2018). Anbefalt aldersgrense 6 år.
Kl. 17.45: Løvenes konge (2019). Anbefalt aldersgrense 9 år.
Kl. 21.00: Fjols til fjells (2020). Anbefalt aldersgrense 6 år.

Søndag 24. mai (kjøp billetter her):
Kl. 15.00: Zootropolis – Dyreriket (2016). Anbefalt aldersgrense 6 år.
Kl. 18.15: Alle utlendinger har lukka gardiner (2020). Anbefalt aldersgrense 12 år.
Kl. 21.00: Amundsen (2019). Anbefalt aldersgrense 12 år.