Temauken for sopp og trøfler ble avsluttet 30. september 2017. Du kan fremdeles besøke Argent Restaurant for en knallgod matopplevelse.

Høsten er full av farger og frisk luft, men det er også høysesongen for «skogens gull». Derfor har Argent Restaurant valgt å feire soppens mange bruksområder med en syvretters meny dedikert til all slags fungi. Restauranten blir kalt for Operaens skjulte perle og ligger inne i Operahuset.

Her har du noen grunner til at du bør la smaksløkene dine få oppleve alle nyansene av sopp i løpet av denne uka:

Trøflene er best nå. Trøfler er også en sopptype, den eneste forskjellen er at de vokser under jorden. På Argent Restaurant kan du oppleve den raffinerte smaken av trøffel i form av trøffelkrem eller en luftig soppkrem med høsttrøffel.

Du kan utvide ditt sopprepertoar. Sopp er så mye mer enn sjampignonpakka du kjøper på butikken. Har du noen gang smakt syltet sopp eller en skikkelig god morkelstuing med ristede nøtter? Hvis ikke har du gått glipp av noe!

Her kan du bestille bord til temauka.

I skogen bugner det over av steinsopp. Den har nemlig en tendens til å være uforutsigbar. Det ene året er det flust mest steinsopp i skogen, mens andre år er den totalt fraværende. I år er et godt år for steinsopp og det har Argent Restaurant bitt seg merke i.

Sopp + iskrem = sant. Ja, du leste riktig. Fløyelsmyk iskrem og den mektige smaken av sopp komplimenterer hverandre. Legger du til sjokoladekake og marengs har du sannsynligvis den beste desserten du har spist i ditt liv.

Stol på proffene. Kjøkkensjef Tore N. Sømme på Argent Restaurant arrangerer en slik temauke kun 1-2 ganger i året. Det gir de god tid til å planlegge og komponere en meny som vil bli en gastronomisk opplevelse.

Få en smak av Sør-Europa. Frankrike og Italia er kanskje mest kjent for sine trøfler, men jammen har de også renommé for sine soppkunnskaper. Argent Restaurabt kombinerer nordisk soppcuisine med elementer fra Sør-Europa til en helhetlig og sammensatt meny.

Nå eller aldri. Sopp er i sesong kun en gang i året. Slår du ikke til nå må du vente et helt år før du kan sette tennene i denne kvalitetsråvaren.

Book bord på Argent Restaurant:

 

Om du ikke klarer å vente til du sitter ved bordet på Argent Restaurant kan du lage din egen sopprett hjemme på kjøkkenet. Oppskriften er fra restaurantens egne kokker og er for fire porsjoner.

Oppskrift: Sopprisotto

3 sjalottløk
1 hvitløksfedd
9 dl soppbuljong (kan erstattes med kyllingbuljong)
2 ss olivenolje
3 dl risottoris (Carnaroli- eller Arboriris)
2 dl hvitvin
250 gram kantareller (eller annen type sopp)
3 ss smør
2 dl parmesan
Salt og nymalt sort pepper
Hakket gressløk og persille
Ruccola

Fremgangsmåte:
Finhakk løk og hvitløk. Kok opp buljongen og la den holde seg varm. Fres hvitløk og løk i olivenolje uten at den får farge. Bruk en kjele med tykk bunn. Skru opp varmen og tilsett risen. Fres til det er blankt. Hell i vinen og la det koke inn i risen.
Spe deretter på med varm buljong under omrøring. Begynn med 3-4 dl og ta deretter 1 dl av gangen etterhvert som risen suger til seg buljongen. Her er det bare å la tiden gjøre jobben – la det koke sakte og rør ofte. Risen er ferdigkokt etter 15-20 minutter. Ta opp noen riskorn og smak. Kjernen skal ha en viss fasthet.

Vask og skjær opp soppen. Stek den i smør og krydre med salt og pepper. Rør inn soppen i risen sammen med hakket gressløk og persille. Tilsett deretter parmesan. Risottoen skal være ganske løs og kremaktig i konsistensen. Ved behov spe på mer buljong. Smak til med salt og pepper.

Server risottoen direkte på varme tallerkner. For å imponere litt ekstra kan du pynte med litt ekstra stekt sopp og ruccola på toppen.

Bon appétit!