Pickatale er en lese-og lydbokapp for barn mellom tre og åtte år. Appen har et digitalt bibliotek med over 2000 lydbøker og e-bøker for barn, tegnebøker og morsomme quizer.

Det finnes mye statistikk på hvilke bøker som topper listene, men hvorfor ikke høre med barna selv om hva de foretrekker? Demetris (4) og Maia (4) forteller om sine storfavoritter fra appen!

Du blir ikke kvitt Frost med det første

Maia og moren Kristin har testet Pickatale. Kristin er overrasket over hvor enkel appen er å bruke, mens Maia synes det er gøy at det er så mange forskjellige bøker samlet på ett sted.

Noe de har brukt mye er “lytt og les”-funksjonen. Da kan barna bla i e-boka mens de hører den lest opp som lydbok.

– Hun synes det er helt topp at hun kan bla selv og følge med på hvor de leser ettersom hvert ord markeres. Vi foreldre likte særlig godt at det også er mulig å lese bøkene for henne, slik at vi kan prate mer om sidene, forteller Kristin.

Maia liker å bla i appen selv. Foto: Privat

Kommer dere til å bruke appen mer fremover? 

– Ja, definitivt, både på dagtid når hun trenger å slappe litt av og på ettermiddagen og kvelden når vi vanligvis leser bøker sammen. Det er perfekt for oss at det er et så bredt utvalg, for da blir ikke vi voksne så lei av de samme bøkene og vi har muligheten til å lese litt vanskeligere bøker for henne med enda flere sider.

Så til det store spørsmålet: Hvilke bøker synes anmelder Maia er de beste?

– De bøkene hun har vist størst interesse for er bøkene om Pulverheksa og den nye Disney-favoritten Frost.

Ønsker du å teste appen? Send sms PICKATALE2 til 2186 og velg mellom over 2000 forskjellige bøker helt gratis i to uker.

Edderkopper og dinosaurer

Demetris, eller Dimmi som familien kaller han, har testet appen med moren Malin.

– Denne appen er helt genial for Dimmi, som elsker bøker og er veldig nysgjerrig av seg. Akkurat nå sitter han og ser på bilder av dyr, og liker spesielt godt bøker om haier og edderkopper, sier Malin og ler.

Hun synes det er morsomt å se hvordan han hopper over sider når han kjeder seg, for så å plutselig bla tilbake igjen fordi han egentlig er veldig nysgjerrig.

– Jeg har hatt litt dårlig samvittighet for Dimmi i det siste. Vi har hjemmeskole med de største gutta og vi har også minstemann som krever sitt. Dimmi har blitt sittende mer foran TVen enn jeg ønsker. Nå hører han i stedet på lydbok og lærer om dyra, det er genialt!

En av Dimmis Disney-favoritter er Monsterbedriften. Foto: Privat

Det er ingen tvil om at Dimmis storfavoritter er ting som inneholder dyr, men han anbefaler mer enn som så!

– Han har falt for bøkene i kategorien “Dyreriket”, selv om de egentlig er for litt større barn. Han er preget av de større brødrene, så Krypende fare – den ultimate boka om edderkopper og Delfinens fantastiske verden er store hits.

– Fra Disney-kategorien er Oppdrag Nemo på topp, tett etterfulgt av Biler og Monsterbedriften. Under “sport og underholdning” har vi prøvd “tegn som en proff” – da er spesielt dinosaurene noe han liker å tegne. Dinosaurer er det helt store her i huset om dagen, sier Malin.

Test appen gratis i to uker sammen med barna ved å registrere deg, eller send sms PICKATALE2 til 2186.