– Et forsøk på å arbeide samtidig som en kan bidra, forteller forfatteren.

Den kritikerroste barneboken «Snarveien» ble i 2016 valgt til hovedbok i Barnas egen Bokklubb og oversatt til finsk, svensk, dansk og til og med solgt til Kina. Nå ønsker forfatteren å gjøre noe nyttig, og sender halvparten av inntektene til flyktningbarna i Moria.

– Tar man seg råd til å gire ned, så kan en enkel tur gjennom nabolaget bli en stor oppdagelsesreise. Det er noe alle vet, men vi tar oss ikke tid til det i hverdagen.

Det mener Ingeborg Eliassen, forfatteren bak barneboken «Snarveien», som handler om en bestefar som følger barnebarnet sitt i barnehagen og lar seg overtale til å gå en veldig lang omvei. Det skal vise seg at denne omveien blir litt av en oppdagelsesreise. Boken som er rikt illustrert av Åshild Irgens er gitt ut på Cappelen Damm.

Lyst til å bidra? Få tilsendt boka i postkassa ved å vippse Eliassen 250 kr til 90601951. Halvparten av inntektene sendes til The Hope Project som jobber for flyktningbarna i Moria.

I disse underlige korona-tider passer fortellingens tematikk spesielt godt, tror Eliassen. Kan vi voksne lære noe av barnets trang til å utforske, leke, oppdage – og ikke minst evne til å studere ethvert fenomen med nysgjerrighet og glede?

– Det er nok mange som kjenner på dette akkurat nå. Jeg var nettopp en tur i skogen og gikk forbi en far og en gutt som bygde et trehus. Det hadde ikke skjedd på en vanlig mandag. Jeg tenkte at dette barnet kommer til å ha dette som et fint minne når karantenen er over, forteller Eliassen.

Tar saken i egne hender

Eliassen medgir at hun er veldig stolt av boka si. Da hun fikk vite om barna i flyktningleirene, sank hun ned i fortvilelse og tenkte: Hva kan jeg gjøre?

Hun kom på at hun hadde bøkene. Hun bestemte seg for å selge dem og sende halvparten av inntektene til The Hope Project.

– Mitt bidrag er lite, spesielt når jeg må være inne og passe på meg selv. Men jeg gjør dette, både for min egen del og for å hjelpe barna, forteller hun.

Eliassen blir tydelig brydd av å snakke om flyktningbarna i Moria. Hun understreker at det føles veldig håpløst å ikke kunne gjøre mer. Som forfatter med begrenset økonomi er det utfordrende tider, men hun er glad for å kunne bidra til et så viktig prosjekt.

– Jeg må gjøre noe som er håndfast akkurat nå, og dette er et fint sted å starte, sier forfatteren.

Har du lyst til å støtte en kunstner og samtidig gjøre en god gjerning?

Da kan du vippse Eliassen 250 kr til 90601951 og skrive adressen boka skal sendes til i Vipps. Da sender hun halvparten til The Hope Project som jobber for flyktningbarna i Moria.

Les mer om boka.