Filter Magasin, som rundet over 1000 abonnenter før første utgave gikk i trykken, er et grundig og visuelt «best of Filter» en gang i måneden. Nå har du mulighet til å sikre deg en fet t-skjorte med siste utgaves forside.

Norges beste, lille redaksjon for kritisk, gravende, uavhengig og ikke minst gratis journalistikk får stadig flere følgere. “En livsviktig stemme i samfunnet vårt”, twitret leser Tore Sinding Bekkedal nylig, og får medhold hos overlege Mads Gilbert, som roser avisen for å være “uten bindinger til makta og uten politiske parti-interesser”.

Det ikoniske magasinet er proppfullt av fantastiske illustrasjoner laget av Filter-kollega Pål Nordseth (f. 1976). Om illustrasjonene har Nordseth følgende å si:

– Jeg er bare en amatør med rastløs hånd som drodler overalt hele tiden, og som ble oppfordra av journalist Tora Lind Berg til å lage noen tegninger da vi manglet noe å illustrere en sak med. Og så har jeg bare vært så heldig at kollegene likte det, sånn noenlunde, og så har jeg fått fortsette. Da vi begynte med papirmagasin ble jeg bedt om å levere noe til forsida, forteller Nordseth.

Illustrasjon: Pål Nordseth

Filter Magasins første forside noensinne ble solgt innrammet til høystbydende under Filter Nyheters allmøte i april. Nordseths verk, som illustrerer pandemiens ankomst til Norges grenser, ble solgt til 8000 kroner.

–Det handler heldigvis om at noen ser verdien i journalistikken til Harald, Jonas og Tora, og ønsker å støtte den! Men det er jo hyggelig at originalene mine kan fungere som en håndfast takk-for-hjelpen.

Manhaus vikler seg inn i konspirasjonsteorier. Illustrasjon: Pål Nordseth

Nå har over 1600 lesere valgt å støtte Filter hver måned – og som takk får de et rykende ferskt magasin i posten hver måned. Filter Magasin byr på dyptpløyende og grundig journalistikk, en rikt designet blekke og en forside du kanskje ikke har sett maken til i noen avis tidligere.

Men hvorfor stoppe der? Nå kan du kjøpe «It is what it is!»-skjorta med Trump, forsiden av månedens magasinutgave, og forsiden kan du se her:

Illustrasjon: Pål Nordseth


… Og du kan sikre deg en t-skjorte ved å donere 498 kroner. Da er du også med på å støtte journalistikken til Filter Nyheter.


Donasjon for t-skjorte gjøres enkelt her.

OM FILTER NYHETER: Filter Nyheter prioriterer fakta foran følelser, klimakrisen foran kjendiser, og kaster ikke bort tid på nyhetsmeldinger du kan lese mange andre steder. Kanskje viktigst: Vi venter med å publisere til vi er sikre på at vi selv forstår en sak så godt at vi kan forklare den til deg.