• I anledning lanseringen av Spareligaen har spareappen Dreams spurt norske fotballsupportere om deres kjærlighet til favorittlaget. Les mer om Dreams og Spareligaen nederst i denne saken!

Jonas Buer (16) mener nyopprykka Viking bør ha ett mål for sesongen: Å holde seg i toppdivisjonen.

Hvordan oppstod forelskelsen i Viking?

Jeg er fra Stavanger og fulgt hjemmekamper i mange år. I tillegg reiser jeg på bortekamper om det lar seg gjøre. Det er lokalt, og da er det viktig å holde med laget. De spiller for byen!

Har du en favorittspiller som kan utmerke seg i år?

Jeg har ingen favoritt, jeg støtter hele laget. Det handler ikke om enkeltspillere, men hvordan de gjør det som lag. Favorittspilleren min er Viking.

Hva er målet for sesongen?

Det er å holde seg i Eliteserien. Det er akkurat det samme hvor på tabellen vi havner, så lenge vi kan spille på toppnivå neste år også.

Hva er den største drømmen?

Det er selvsagt å ta seriegull eller å bli blant topp tre, og muligheter for spill ute i Europa. Da Viking var i semifinalen i cupen for noen år siden hadde vi bestilt både tur og hotell til Oslo og Ullevaal, men så røk de ut. Det hadde vært deilig å få en ny sjanse til å oppleve cupfinalen som aldri ble.

Hvor mye penger gikk til turen?

Vi fikk ikke pengene tilbake for flybilletten, men hotellet var det bare å avbestille.

Hvordan føltes det?

Da Sarpsborg scora i semifinalen raknet det helt for meg. Jeg husker at jeg gråt som en liten baby. Det var katastrofe å kaste så mye penger ut av vinduet, i tillegg til kampresultatet. Det føles som du har fått en bot på 100.000 kroner. Det er kanskje det tyngste øyeblikket i livet mitt.

Endte du opp med å se cupfinalen?

Nei, cupfinalen hadde jeg ikke motivasjon til å se. Det var grusomt å våkne opp på finaledagen, men det var en liten trøst at Sarpsborg ikke vant.

Slik får du råd til de store fotball-opplevelsene

Med spareappen Dreams kan du gi lidenskapen din for fotball en ekstra morsom dimensjon denne sesongen, ved å bli med på Spareligaen 2019!

Dreams gjør det gøy å spare, og hver gang ditt favorittlag scorer et mål overfører du 100 kroner automatisk til din drøm. Den drømmen kan for eksempel være en avgjørende bortekamp for Viking, en storkamp i Europa – eller bare en ferietur i varmen etter en lang sesong med mange sure og kalde søndager på tribunen.

På spareligaen.no ser du hvilket lag som har bidratt til mest sparing – og du må gjerne invitere flere venner for å sørge for at ditt lag vinner ligaen.

God kamp!