Du vet han der fæle, grønnhåra … øh, ikke Gjøgleren, eller Taskenspilleren, men … Jokeren.

Nei, da. Selvsagt kjenner du Jokeren. Den overlegent mest ko-ko av alle superskurker. Batmans ikoniske erkefiende gjennom 76 år. (Selv om du kanskje ikke visste at det gliset har skremt vettet av folk enda lengre enn som så …).

Enkelte figurer trenger ingen introduksjon. Vi ser frem til en ny tolkning av Jokeren i storfilmen «Suicide Squad», som nå er rett rundt hjørnet. Men hva vet du egentlig om antiheltene som står i sentrum av historien? Selve «suicide squad»-en, altså?

Fra 5. august blir «Suicide Squad» å se på norske kinoer. Her er en liten bli-kjent-runde med noen av tidenes verste helter – sånn at du slipper å møte opp uforberedt.

 

Harley Quinn

SF Norge AS
SF Studios Norge

Jokerens psykiater, som i stedet ble en av Gothams drøyeste psykopater. Hun er Jokerens elsker (om det gir mening å bruke det ordet …?), og går langt for å holde på hans gunst.

Virkelig navn: Harleen Frances Quinzel

Evner: Trent i psykiatri og nærkamp; immun mot de fleste gifter takket være sin allianse med Poison Ivy.

Først sett i: «Batman: The Animated Series: Joker’s Favor» (1992)

Fun fact: Navnet spiller på «Harlekin» – en (mannlig) gjengangerfigur i den folkelige teaterformen commedia dell’arte, som oppstod i Italia under renessansen.

Spilt av: Margot Robbie

 

Deadshot

SUICIDE SQUAD
SF Studios Norge

Du kan telle på én hånd – kanskje faktisk én finger – hvor mange mål Deadshot har bommet på siden han først dukket opp i tegneseriene i 1950. Han er DC-universets beste skarpskytter, en evne som gjør ham til en fryktet leiemorder. Han er forresten også en bekymret småbarnsfar. Og mer enn ørlite suicidal …

Virkelig navn: Floyd Lawton

Evner: Skarpskytter som mestrer en rekke våpen; også habil i nærkamp.

Først sett i: «Batman» #59 (1950)

Fun fact: Will Smith har hintet til at karakteren får måle krefter med en viss flaggermusmann, ifølge Cinema Blend: «The Bat does cross my path … and, ya know, it’s not completely pleasant». (Det er allerede blitt vist noen korte glimt av at Batman jager Jokeren og Harley Quinn i «Suicide Squad»).

Spilt av: Will Smith

 

Rick Flag

SF Norge AS
SF Studios Norge

Se for deg en beinhard militærtype med ekspertise i våpen, taktikk, infiltrasjon og ødeleggelse, og du er inne på noe. Rick Flag Jr. er offiseren som skal holde «selvmordstroppen» i tøylene. Faren hans, Rick Flag Sr., ledet i tegneseriene den originale Suicide Squadron under 2. verdenskrig.

Evner: Våpenekspert; militær taktikk.

Først sett i: «The Brave and the Bold» #25 (1959)

Fun fact: Rollen tilhørte opprinnelig Tom Hardy, som måtte gi den fra seg fordi det krasjet med opptakene for «The Revenant». Den gikk i stedet til svensken Charles Joel Nordström, bedre kjent i Hollywood som Joel Kinnaman.

Spilt av: Joel Kinnaman

 

The Wall

SF Norge AS
SF Studios Norge

Der Rick Flag leder troppen i felten, er det Amanda Waller, også kjent som The Wall, som til syvende og sist gir ordrene. Det er faktisk hun som er initiativtager til hele greiene, og får hele hurven av kaklende gærninger satt fri fra fengsel – takket være sin posisjon som en høytstående etterretningsoffiser.

Virkelig navn: Amanda Waller

Evner: Ingen superkrefter, men en listig og hensynsløs leder; ekspert i spionasje, strategi og militær taktikk.

Først sett i: «Legends» #1 (1986)

Fun fact: Viola Davis har avslørt at hun har skrevet kontrakt for tre filmer i det utvidede DC-universet – men vi vet ikke hvilke. Det er planlagt en rekke nye filmer i serien, inkludert neste års «Wonder Woman» og «Justice League».

Spilt av: Viola Davis

 

Enchantress

SF Norge AS
SF Studios Norge

Navnet røper vel i grunn hva slags dame vi har å gjøre med her. Vi snakker magi – kraftig magi. Denne kan ta ulike former og gi henne en rekke egenskaper, men til gjengjeld er dette krefter som det viser seg vanskelig å kontrollere.

Virkelig navn: June Moone

Evner: Magi. Alt fra å fly og gå gjennom vegger, til å kontrollere ikke-levende objekter, til å påkalle demoner.

Først sett i: «Strange Adventures» #187 (1966)

Fun fact: Har i tegneseriene blitt skutt ned av Deadshot med et streifskudd i hodet, da han skulle fange henne i live.

Spilt av: Cara Delevingne

 

Killer Croc

SF Norge AS
SF Studios Norge

«En kannibal som sliter med raserianfall» – det er hvordan skuespiller Adewale Akinnuoye-Agbaje beskriver figuren. Genetiske eksperimenter har gjort at den tidligere mer normale kjeltringen har utviklet trekk og egenskaper som et reptil.

Virkelig navn: Waylon Jones

Evner: Overmenneskelig styrke og reflekser; helbredelsesevne

Først sett i: «Batman» #357 (1983)

Fun fact: Killer Croc er vanligvis fremstilt som … hvordan skal vi si det, dum. Stikk motsatt av Batman, altså – som i tegneseriene gjerne har ansett denne motstanderen mer som et dyr enn en mann. Når de slåss er det rå, instinktiv kraft versus kløkt.

Spilt av: Adewale Akinnuoye-Agbaje

 

Katana

SF Norge AS
SF Studios Norge

Hun er ikke egentlig en del av Suicide Squad, snarere er Katana den personlige livvakten til Rick Flag. Men det betyr ikke at hun er mindre formidabel enn de andre figurene. Du ønsker ikke å havne i nærkamp med Katana og sverdet hennes, Soultaker. (Jepp. Det tar sjela di).

Virkelig navn: Tatsu Yamashiro

Evner: Samurai; ekspert i kampsport og sverdkamp

Først sett i: « The Brave and the Bold» #200 (1983)

Fun fact: Ikke bare er hun ikke egentlig del av Suicide Squad, hun er ikke engang en skurk. I tegneseriene har hun vært en av superheltene som utgjør Justice League.

Spilt av: Karen Fukuhara

 

Slipknot

SF Norge AS
SF Studios Norge

Mange superhelter og –skurker starter med en ganske simpel idé. Én kan kontrollere ild, den neste kan fly, ytterligere en kan mestre … knuter. Der har du Slipknot. Han er en snikmorder som dreper i det stille, gjerne med kjemisk forsterkede rep og knuter som tåler det aller meste.

Virkelig navn: Christopher Weiss

Evner: En snikmorder av rang, og en mester i knuter, rep, grep og kvelning.

Først sett i: «Fury of Firestorm» #28 (1984)

Fun fact: Å slåss med tau er et par knepp kulere enn det kanskje høres ut som. «They were teaching me a move where if you try to throw a punch, I can use a rope to grab that punch, put the rope around your neck and just drop my weight and it snaps your neck,» sa skuespiller Adam Beach ifølge Cinema Blend. «There’s a lot of martial art skills you can use with the rope and it was pretty cool, man!»

Spilt av: Adam Beach

 

Boomerang

SF Norge AS (Boomerang i forgrunnen til høyre)
SF Studios Norge (Boomerang i forgrunnen til høyre)

En drittsekk og snikmorder med australske aner, og sønn av den originale Boomerang (Digger Harkness) fra tegneseriene. I yrket foretrekker han nettopp det klassiske, australske redskapet som har gitt ham kallenavnet.

Virkelig navn: Owen Mercer

Evner: Bruker et større antall bumeranger; har korte blaff av overmenneskelig fart.

Først sett i: «Identity Crisis» #3 (2004)

Fun fact: Bumerangen forbindes i dag med lek og sport, men det er opprinnelig et presist kastevåpen brukt i jakt og krig, oppfunnet av den australske urbefolkningen (det finnes lignende fra andre steder og tider). De finnes i en rekke former og fasonger, hvorav langt fra alle er laget for å vende tilbake til kasteren. (Forresten: Alt er en bumerang om du kaster det rett oppover, eller hva det er man sier).

Spilt av: Jai Courtney

 

El Diablo

SF Norge AS
SF Studios Norge

Flere karakterer i DC-universet har båret dette navnet. Dette er Chato Santana-versjonen, en tidligere Los Angeles-gangster som meldte seg selv til politiet etter å ved et uhell ha drept sin egen familie med sine flamme-evner.

Virkelig navn: Chato Santana

Evner: Pyrokinesi, det vil si evnen til å påkalle og kontrollere ild med sinnet.

Først sett i: «El Diablo vol. 3» #1 (2008)

Fun fact: Mens de fleste i troppen virker mer enn glad for å komme seg ut og drepe folk, er El Diablo snarere ute etter forløsning, og å bøte for sine synder. Han er kanskje en «jævel», men ikke en kaldblodig en.

Spilt av: Jay Hernandez

 

«Suicide Squad» har premiere på norske kinoer fredag. 5. august. Se traileren for filmen her:

«SUICIDE SQUAD»

  • Etterretningsoffiser Amanda Waller setter sammen et team med noen av verdens farligste skurker for at de skal bekjempe en ukjent, uovervinnelig fiende
  • Skrevet og regissert av David Ayer, basert på karakter fra DC Comics’ serieunivers
  • Med blant andre skuespillerne Jared Leto, Margot Robbie, Will Smith, Jai Courtney, Viola Davis, Cara Delevingne, Jesse Eisenberg og Joel Kinnaman
  • «Suicide Squad» har norgespremiere 5. august 2016

Les mer på Suicidesquad.com