Er du en av de som ikke rakk å se Sam Mendes Oscar-vinnende film 1917 på kino tidligere i år, får du nå muligheten til å se den på lerretet. Bare at denne gangen vises den på drive-in kino på Tryvann!

Kjøp billetter til 1917 her.

Vi er i Frankrike mot slutten av første-verdenskrig. Britiske soldater presser tyskerne lenger og lenger ut av landet. Alt som skiller deg fra fienden er jordhauger, piggtråd og restene av dine tidligere medsoldater. Velkommen inn i Mendes mesterverk i skyttergraven.

Filmen følger Schofield og Blake, to britiske soldater i Nord-Frankrike som har fått i oppgave å levere et brev til en annen bataljon. Brevet beordrer dem til å stoppe et ventende angrep, for ikke å bli slaktet i et bakhold. Sammen tar de oss med på en nervepirrende kamp mot klokka gjennom ingenmannsland. 

Måten filmingen er gjort på tar deg med ned i skyttergravene, bak fiendens linjer, ned i bunkere og løpende gjennom ruiner – det føles nesten som å være der selv.

Du forventer at det vil gå galt hver gang dere runder et hjørne, og galt går det. Gang på gang. 

Filmen bryter med bildet vi har av krigsfilmer, hvor skyting, blod og overblikksbilder av krigssoner og soldater ofte er dominerende. Du vil se dette i 1917 også, men på en helt ny måte som vil engasjere, provosere og ta deg med på en følelsesmessig berg- og dalbane.

1917 er nydelig filmet og designet til å se ut som “one-take”, altså at den er filmet uten stopp. Scenene glir sømløst inn i hverandre og gjør hele opplevelsen enda mer intens. Enten det er piggtråd-hendelser som utløser hørbare stønn, løpeseanser hvor du bare venter på at noen skal snuble eller et enkelt pistolskudd i en ellers rolig scene som får deg til å nærmest hoppe ut av setet – med mindre du beholder bilbeltet på.

Dette er en film som fortjener en skikkelig kinoopplevelse. Cinemove deler også ut gratis Sørlandschips på alle visninger, så du får også snacksrasjoner som varer hele kvelden.

 Kjøp billetter til visningen her!

Opplev skyttergravene trygt i din egen bil

1917 er ment for å nytes på stor skjerm og med god lyd – begge deler får du på drive-in kino på Tryvann. Lyden går over FM-nettverket og på den måten får du lyden rett inn i bilen for en maksimal opplevelse. Frekvensen får du ved oppmøte og du har god tid til å stille inn både lyd og sete før filmen begynner.

Prisen er 249 kroner per bil, som betyr at om dere er tre eller flere i bilen (maks antall er fem personer i én bil) vil det bli vesentlig billigere enn en vanlig kinobillett. Det er naturlig nok et begrenset antall plasser per visning, så det gjelder å være tidlig ute med å sikre seg billetter.

Reglene for drive-in-kino er få og enkle: Du kan kun delta via bil og får en anvist plass når du ankommer. Av smittevernhensyn må dere oppholde inne i bilen under hele visningen. Det er ikke toalett på stedet, husk det før dere kjører hjemmefra. Arrangementet er rusfritt. Det er selvfølgelig lov å ha med medbrakt snacks og drikke, eller kanskje dere tar middagen i bilen denne kvelden?

Se hele programmet for Tryvann her:

Tirsdag 12. mai (Kjøp billetter her):
Kl. 18.00:Mamma Mia: Here We Go Again (2018). Ingen aldersgrense.
Kl. 21.15: Knives out (2019). Anbefalt aldersgrense 12 år.

Onsdag 13. mai (Kjøp billetter her):
Kl. 18.00: Publikums valg: Børning (2014)
Kl. 21.15: Parasitt (2019).  Anbefalt aldersgrense 15 år.

Torsdag 14. mai (Kjøp billetter her):
Kl. 18.00: Familien Addams (2019). Anbefalt aldersgrense 6 år.
Kl. 21.15: 1917 (2019). Anbefalt aldersgrense 15 år.

Gjør som om lag 9.000 andre filmglade nordmenn og hold deg oppdatert på visninger ved å følge Tryvann Drive-in på Facebook!