Nordmenn bytter gjennomsnittlig ut mobiltelefonen litt sjeldnere enn annethvert år, med sjuende generasjon iPhone og Samsung helt på toppen blant de mest kjøpte telefonene.

Hører du til blant dem som setter din ære i å være hakket mer oppdatert på mobilfronten enn som så?

Er du nysgjerrig på fersk mobilteknologi, uten at du vil bidra til bruk-og-kast-mentaliteten som tyner klodens bærekraft?

Da er Telenors mobilprogram SWAP, der du kan bytte inn din gamle mobil og få ny en gang i året, en genial måte å henge med på moroa på – og en perfekt julegave å gi eller få. Her snakker vi en kul gave med mening!

Og best av alt: I stedet for å herpe miljøet, bidrar du faktisk i positiv retning.

Opp fra skuffen og ut i verden

Det siste man har lyst til å gjøre som forbruker er å bidra til kjipere kår for en allerede hardt presset klode. Med SWAP får gamle mobiltelefoner nytt liv utenfor Norge.

I samarbeid med firmaet Brightstar, en av de ledende aktørene innen feltet, selges de gamle telefonene videre i områder der smarttelefoner langt fra er noen selvfølge. Alle mobildata slettes naturligvis etter strenge regler i forkant.

Som Telenor Mobils markedssjef Ole-Andreas Ræstad oppsummerer det:

– Ofte er brukte mobiler fullt brukbare, og derfor har vi ikke hjerte til å kaste dem. Nå får de i stedet nytt liv, hos noen som trenger dem mer enn skuffen på kjøkkenet. Slik får flere mulighet til å bli en del av vårt nye teknologisamfunn.

En ypperlig anledning til å gi deg selv et fornøyd klapp på skulderen, med andre ord.

Les mer: Dette skjer med den gamle mobilen din.

La sparegrisen leve!

Hvis du har vurdert å melde overgang til en ny type mobiltelefon, men mangler det siste lille dyttet for å kaste deg ut i det, kan altså dette være anledningen du har ventet på. SWAP byr nemlig på flere fordeler enn oppdatert mobil og god klimasamvittighet. Bankkontoen din kan også puste lettet ut.

Les mer: Her er telefonene du kan velge blant.

Det er nemlig ikke alltid det passer å bruke en drøss med penger på ny mobil, og det trenger du heller ikke: Med SWAP betaler du en fast månedlig sum – avhengig av hvilken mobil du velger – over 24 måneder.

Om du ønsker å oppgradere telefonen etter 12 måneder, kan du inngå en ny 24-månedersavtale, levere inn den gamle telefonen og få slettet utestående beløp opptil 12 måneder.

Knust skjerm? Null stress

Få ting er bedre egnet til å ødelegge dagen, uka eller måneden – alt etter hvor effektiv du er – enn en knust mobilskjerm. I tillegg er det dyrt å fikse.

SWAP kommer heldigvis med skjermforsikringsavtale om uhellet først skulle være ute.

Der en vanlig skjermreparasjon lett kan koste opptil flere sure tusenlapper, tar Telenor mesteparten av støyten for deg med denne avtalen – det eneste du trenger å betale er egenandelen på 500 kroner.

Les mer: Med SWAP får du vår beste mobilforsikring