Pastavannet på kjøkkenet er i ferd med å koke over, fotballtreningen starter om en time og kjapp hoderegning sier at dagens Youtube-tid allerede er overskredet. Bedende dådyrblikk, en ristende underleppe og kanskje en liten tåre i øyekroken forbereder deg på en kamp du ikke er klar for å ta. Du er i ferd med å kaste inn håndkle.

Men selv om barna har blitt litt for vant med skjerm den siste tiden og fristelsen til å kapitulere er stor, så er ikke slaget nødvendigvis tapt. Her gjelder det å friste med noe barna synes er gøy. Noe du også føler er bra for dem – som for eksempel lese- og lydbokappen, Pickatale.

Skjermtiden som er mer enn underholdning

For mange familier er skjermtid-krangelen en velkjent kamp. Å finne måter å lokke barna vekk fra TV og Youtube kan være en evig hodepine – og ofte resulterer de “mer pedagogiske” påfunnene i kortvarig lykke og rastløse barn.

Det er her aktiviserings-delen hos Pickatale er genial! I appen finnes det flust av quizer hvor barna kan teste seg på alt fra fakta om solsystemet, truede dyrearter, knekke finurlige koder eller lære mer om følelser.

Det er ingen overdrivelse at Pickatales bibliotek har noe for enhver smak. Deres brede utvalg inkluderer alt fra klassikere for de aller minste, til de større barnas favoritter.

Pickatale er et tilbud for barn mellom 3 og 8 år. En interaktivt lese- og lydbokapp som kan være en introduksjon til både lesing og lytting, eller en morsom måte å gjøre leseleksene på. Målet er uansett å gi barna et forhold til lesing tidlig – og det viktigste av alt er at det er gøy.

Høres dette ut som noe for deg og barna? Send SMS med PICKATALE2 til 2186 eller klikk her for teste appen gratis i to uker!

Leselyst og leseglede

Etter flere måneder med mindre sosial kontakt har mange barn har kanskje vendt seg til luksusen med litt for mange timer foran TV eller nettbrett, med eviglange passiviserende Youtube-videoer eller spill.

Dette er en uvane det kan være vanskelige å snu, og det aller viktigste for å er å gjøre alternativet gøy og lystbetont.

Noen ganger har man rett og slett ikke ork, tid eller fantasi til å aktivisere barna på andre måter – det er her Pickatales bibliotek, med over 2000 ulike lydbok og e-boktitler kommer inn.

Her kan både du og barna boltre dere i blant annet en stor samling Disney-klassikere og en rekke nye favoritter. På denne måten passer den både for smårollingene som elsker å høre på fortellinger, og for storesøsken som har begynt å lese.

Det skal godt gjøres å ikke finne noe som frister! Her kan du lese mer og registrere deg!

Skjermtid med kvalitet

I Dagbladets store lydboktest for barn i februar fikk Pickatale terningkast fem, og det ble skrevet at “opplevelsen er en helt annen med sin interaktivitet”. Pickatale kombinerer lyd, tekst og interaktive illustrasjoner for å gi barna en helhetlig opplevelse. Nettopp interaktiv er et viktig nøkkelord, og det som sørger for at appen engasjerer og gir barna mestringsfølelse uansett alder.

Pickatale fungerer litt som musikktjenester som Spotify. Du har et kjempestort, digitalt bibliotek med barnebøker hvor ord, bilder og illustrasjoner er klikkbare og fanger oppmerksomheten. Mange av bøkene er lest inn av erfarne skuespillere som gir det lille ekstra for at lydboken skal føles unik.

Og vet du hva det koseligste er? Storesøster- eller bror kan også lese høyt for mini. Da snakker vi skjermtid med høy kosefaktor.

Ønsker du å teste appen? Send SMS med PICKATALE2 til 2186 og velg mellom 2000 forskjellige bøker helt gratis i to uker.