Mange norske kvinner går rundt i undertøy med feil størrelse. Er du også en av dem?

Det er jo ingen hemmelighet at kvinnekropper er forskjellige. Vi er smale, brede, slanke, store, små, høye, lave, tykke og tynne. Da er det jo også et paradoks at mange kjedebutikker opererer med et fåtall størrelser, og forventer at alle kroppsfasongene skal passe inn.

Derfor er det heller ikke rart om du opplever at du ikke finner undertøyet som sitter perfekt på din kropp, og ufrivillig har blitt medlem av «nesten bra nok, men fortsatt litt ubehagelig»-klubben.

Hos CHANGE er saken en helt annen. Med over hundre (!) forskjellige størrelser i undertøy, skal det mye til å ikke finne din perfekte match!

Komfort + design = sant

– Mange tenker jo at komfortabelt er noen stygge greier du bare slenger på deg, men det stemmer jo ikke, sier Sofie Elise Oksavik.

For henne er komfort det aller viktigste når det gjelder undertøy, men det betyr ikke at hun ikke bryr seg om design av den grunn!

Å finne riktig undertøy har vært et evig slit i årevis for Sofie Elise, og hun har sett seg lei på styret det er å finne riktig størrelse. Ut og inn av prøverom, uten noen som hjelper deg. Nå er det slutt på det, en gang for alle.

– Hvis du vil ha en annen størrelse i andre butikker må du jo hente den selv, mens hos CHANGE henter de størrelsene for deg, sier hun.

Etter å ha blitt målt av ekspeditrise Hannah, fikk Sofie Elise dessuten en aldri så liten åpenbaring.

– Jeg innser nå at jeg faktisk har brukt feil størrelse hele tiden, sier hun. Endelig har hun funnet noe som faktisk passer, og da er dagene med irritasjon over ubehagelige BHer omsider over.

– Undertøyet er veldig komfortabelt og sitter riktig. Det er jo lett å tenke at komfortabelt undertøy er stygt, men det er faktisk ikke tilfellet. Jeg føler meg kjempe fin, avslutter hun.

Kropp er bare kropp

En av dem som virkelig har fått erfare hvor varierte størrelsene kan være er May-Rita Bryntesen. I prøverommet kan hun være borti flere på en og samme dag. Hun forteller at det er derfor personalet hos CHANGE alltid insisterer på å måle henne, selv om hun føler at hun vet hvilken størrelse som er riktig for henne.

– Nå endte jeg jo opp med en annen størrelse på BHen enn jeg hadde tidligere. Det avhenger jo av om modellene er store eller små. Da er det deilig at jeg blir målt, og fulgt opp av noen som virkelig kan dette, sier hun.

Jobben hennes er å prøve BHene i prøverommet. Jobben til ekspeditørene hos CHANGE er å finne modellen som passer perfekt til din unike fasong.

– Jeg tenker at det er topp at de ansatte er så nær og tilgjengelige. Det er jo jobben deres å stå tett på prøverommet, sier hun.

For det å vise kroppen sin til en fremmed person i et prøverom er kanskje ikke drømmescenarioet for mange. Da er det godt å vite at det tross alt bare handler om kropper. Og at de som hjelper deg hos CHANGE ser veldig mange kropper i løpet av en dag.

– Det er jo lett for meg å tenke at «åh nei nå får jeg ryggvalker», eller «denne er for stram». Da betyr det ekstra mye når jeg blir fortalt av en profesjonell at jeg faktisk ser bra ut! Det betyr jo mye mer enn når for eksempel venninner sier det, forteller May-Rita.

Aldri mer stram BH

Thyra Pauline Eljarbø forteller at det viktigste er at hun føler seg komfortabel i undertøyet hun har på seg.

– Jeg har jo en helt annen størrelse i andre butikker enn jeg har her. Det er jo fordi de andre butikkene ikke går like høyt opp i størrelser. Her føler jeg at jeg for en gangs skyld har funnet den riktige, sier hun.

Da Thyra kom inn i butikken, fikk hun hjelp av ekspeditrise hos CHANGE, Hannah Antvort. Thyra fortalte Hannah hva hun så etter, også fikk hun beskjed om å vente i prøverommet. Hannah gikk deretter ut for å finne riktig størrelse og modell. Dette var en ganske annerledes opplevelse enn det Thyra vanligvis er vant til.

– Når jeg shopper undertøy alene så kan det være ukomfortabelt. Da pleier jeg å bare stå der og bli svett inne i prøverommet, og stirre på alt jeg ikke liker ved meg selv, sier hun.

Videre forteller hun at hun normalt pleier å plukke med seg forskjellige størrelser, men at hun sjeldent finner en som passer slik hun ønsker. Dette kan være frustrerende til tider.

– Jeg pleier å prøve den ene stramme BHen etter den andre, fordi de størrelsene jeg trodde jeg passet ikke passer likevel. Også går jeg hjem og har en drittdag resten av dagen, sier hun.

– Det handler jo om kropp når du kjøper undertøy, og det er jo litt kjipt at det skal være så mye guffenheter rundt det, forteller Thyra.

Hos CHANGE fikk hun hjelp til å finne den perfekte BHen. Og samtidig oppdaget hun at hun ikke behøver å være forlegen over egen kropp.

– Hannah rettet på meg på en måte som ikke gjorde meg ukomfortabel. Hun var jo veldig nær, men samtidig så følte jeg ikke at jeg var for fæl til å bli rettet på. Det var en deilig følelse, sier hun.