Foruten å være en nærmest latterlig celeber gjeng, har Pharell Williams, Nicki Minaj, Frank Ocean og Katy Perry fått noe mer å samles rundt. De briljerer nemlig alle på Calvin Harris’ blodferske Funk Wav Bounces Vol.1. 

Det store snakkis-albumet ble sluppet i helga, og regnes av flere for å være den mest stjernepakkede utgivelsen noensinne.

En imponerende gjesteliste er riktignok vel å bra, men hjelper lite hvis selve festen er lavmål. Heldigvis leverer låtene. Som singelen Slide, en «uimotståelig duvende» sommerlåt, slik anmelder Audun Vinger beskriver den i DN.

Årets sommer-soundtrack

Det stopper heller ikke med navnene overfor. Med på drømmelaget er også alt fra rappere som Young Thug og Future til Ariana Grande og soulsanger John Legend.

Som The Guardian skriver: «Dette er soundtracket til en av disse luksuriøse bassengfestene du aldri blir invitert på».

Vel, med dette i øret skal vi nok klare å kose oss på de ikke fullt så eksklusive norske svabergene også. Vi har allerede dykket dypt ned i den deilige, tropiske tyggegummi-låta «Feels».

Hør bare her, og vær forberedt på å havne i full tropicana-mode:

Mannen «alle» vil jobbe med

Fra før av kan den 33 år gamle DJen, produsenten og låtskriveren skilte med 22 topp 10-singler, i tillegg til to nummer 1-album. Nå tyder mye på at hitmakeren kan sprenge de personlige rekordene med denne «musikalske helomvendingen», som Dagbladets anmelder beskriver albumet som.

Her lurer Calvin de store stjernene ut av sitt lune hi, og får rappere som Snoop Dogg til å sippe til tropisk nektar og bli med på 80-talls festen i låta «Holiday».

Som det anerkjente musikknettstedet Pitchfork skriver om skotten: Han er kapabel til å dytte stjernene til å gi mer av seg selv. Dette er trolig én av grunnene til at han er mannen «alle» for tiden vil jobbe med.

For selv de argeste kritikerne kan ikke nekte for at Calvin Harris er en av verdens beste på én ting: hits.

«Han har et utrolig talent for å lokke frem rene perler ut av notorisk vanskelige pop-motstreberske artister (…) Han fortjener å være stolt av det han gjør», skriver Pitchfork videre om Harris under anmeldelsen av singelen «Heartstroke».

Bølgeskvulp og kalde Coronas

Ikke forvent deg en tungsindig Harris eller hjertesmerte bak de fargede brilleglassene.

For om ikke låta «Feels» allerede har gitt deg følelsen: Lydbildet på Funk Wav Bounces Vol.1 er gjennomsyret av myk soul, funk og disko. Allerede etter første gjennomlytting får du en plutselig trang til å skli inn i hawaiiskjorta og presse limebåten over din nedkjølte Corona.

Få beskriver likevel kjernen i skiva bedre enn Calvin Harris selv:

– Alle sangene mine i 2017 har ene og alene blitt laget for å få deg til å føle deg fucking incredible.

Det er en filosofi vi kan stå inne for. Vi er defintivit klare til å ta helg, sommerferie, lillalørdag og you name it med Calvin og co.

Stream hele Funk Wav Bounces Vol.1 her:

Nyheter om Calvin Harris konserter og utgivelser får du på hans hjemmeside, Twitter og Instagram

Alle foto: Sony Music