Den udødelige filmklassikeren «Cinema Paradiso» ble laget i en tid hvor kinoene i Italia var utsatt for stadig synkende besøkstall. Når Cinemove og nyoppstartede Frogner Kino går sammen om å lage Norges største drive-in kino påsken 2020, er vi med ett tilbake på Toto og Alfredos tid.

Den italienske filmperlen «Cinema Paradiso» («Nuovo cinema Paradiso») er blant klassikerne som står på programmet når Norges største drive-in kino på Tryvann settes opp for å gi kinoen og den gode filmen sin hyllest.

Det er et begrenset antall plasser per visning, så det gjelder å være tidlig ute med å sikre seg billetter.

Foto: Filmweb

En selvfølge, må en nesten si, når man tenker på hvor minneverdig filmen er med all sin billedkraft og ikke minst praktfulle tonesetting av Ennio Morricone som rammer inn det sicilianske landskapet.

Filmen gikk sin seiersgang verden over i 1989, ble tildelt Oscar for beste utenlandske film, juryens spesialpris i Cannes og har siden fått en slags en guddommelig status fordi den har forent så mange mennesker fra alle verdenshjørner. Den rørende og sjarmerende filmen om den lille gutten Toto og den blinde kinomaskinisten Alfredo treffer oss alle på ulikt vis  – og det er nok av minneverdige øyeblikk å trekke frem.

Foto: Filmweb

Klassikeren synes spesielt relevant akkurat nå, i en tid der virkeligheten ikke er fullt så idyllisk. Akkurat som i etterkrigstidens Sicilia, heter lyspunktet Cinema Paradiso – kinoen som samler folket. For er det ikke slik som Alfredo påpeker overfor sin elev at «livet ikke er som på film, men hva om det er filmen som skaper livet?»

«Cinema Paradiso» er først og fremst en skikkelig god fortelling, men også en hyllest til filmens vidunderlige verden som for lille Toto – og en rekke andre filmelskere verden over – utvikler seg til et livslangt kjærlighetsforhold.

Ta bilturen til Tryvann for å oppleve en film med humor, varme og “feel-good” mandag 13.april. Det er stor sannsynlighet for at hele familien glemmer bismaken av unntakstilstand – for en god stund.

Et bredt utvalg filmer

Fra 8. april til 14. april vises det gamle klassikere og nye favoritter tre ganger om dagen.  Drive-in kinoen finner du på parkeringsplassen ved Tryvann skisenter. Prisen er 249 kroner per bil, som betyr at om dere er tre eller flere i bilen (maks antall er fem personer i én bil) vil det bli vesentlig billigere enn en vanlig kinobillett.

Kanskje er du så glad i film at du vil ta deg flere turer? Her følger programmet for resten av påsken: 

Lørdag 11. april (Kjøp billetter her):

Kl. 13:00: Kjæledyrenes hemmelige liv (2006, norsk tale). Ingen aldersgrense.

Kl. 17:00: Fjols til fjells (2020). Anbefalt aldersgrense 6 år.

Kl. 21:00: Ford v Ferrari (2019). Anbefalt aldersgrense 9 år.

Søndag 12. april (Kjøp billetter her):

Kl. 13:00: Biler (2006, norsk tale). Ingen aldersgrense.

Kl. 17:00: Jurassic Park (1993). Anbefalt aldersgrense 12 år.

Kl. 21:00: Parasitt (2019). Anbefalt aldersgrense 15 år.

Mandag 13. april (Kjøp billetter her):

Kl. 13:00: Minions (2015, norsk tale). Anbefalt aldersgrense 7 år.

Kl. 17:00: Cinema paradiso (1988). Anbefalt aldersgrense 9 år.

Kl. 21:00: Grease (1978). Anbefalt aldersgrense 11 år.

Tirsdag 14. april (Kjøp billetter her):

Kl. 13:00: Beauty and the Beast (2016, engelsk tale). Anbefalt aldersgrense 9 år.

Kl. 17:00: Rocketman (2019). Anbefalt aldersgrense 12 år.

Kl. 21:00: Top Gun (1986). Anbefalt aldersgrense 11 år.

Reglene er få og enkle. Du kan kun delta via bil og får en anvist plass når du ankommer. Dere må oppholde dere inne i bilen under hele visningen og står selv for medbragt snacks og annet påskegodt. Men obs! Dette er et familietilbud og derfor også et rusfritt arrangement. Kos dere!