Grünerløkka Flyttebyrå er en gründerbedrift i ordets rette forstand. Etter flere år i flyttebransjen ønsket Robert Hedin og partner å starte en egen bedrift. I 2006 ble den første flyttebilen kjøpt med lån av banken og foreldre som kausjonister, og drivstoffkostnadene ble betalt av en pantsatt gitar.

I dag har de 8-10 ansatte og kan hjelpe deg med flytting av kontorer, private hjem, produkttransport og mer. Du kjenner dem lett igjen når du ser de grafittidekorerte lastebilene som suser rundt med flyttelassene.

Som andre bedrifter må også de spare til pensjon for de ansatte.

Pensjon trenger ikke være komplisert

Pensjon er for mange et virrvarr av tall, lover og regler. Det gjør pensjonsutfordreren Duvi noe med. De sørger for at pensjon blir enklere, rimeligere og gjøres på en bedre måte.

Etter et møte med Duvi kan daglig leder Ingrid Klingwall puste lettet ut.

– De forklarte oss kort og enkelt hva pensjon er, i tillegg til hva de kunne gjøre for vår bedrift. Pensjon ble rett og slett mye enklere for oss med Duvi, forteller hun.

Enklere håndtering av pensjon

Pensjon er blitt mye enklere for Grünerløkka Flyttebyrå etter at de byttet til Duvi. Automatisk håndtering frigjør tid og sikrer riktig sparing til de ansatte. Vil du vite hva Duvi kan gjøre for din bedrift? Da kan du ta kontakt med oss her: https://duvi.no/bli-kontaktet/

Posted by Duvi on Thursday, February 14, 2019

Duvi er en nytenkende utfordrer til tradisjonelle pensjonsleverandører. De gjør pensjon til noe enkelt for både arbeidsgiver og arbeidstaker. For bedrifter sikrer de automatisert håndtering av pensjon, også for mindre bedrifter som Grünerløkka Flyttebyrå. De leser data direkte fra bedriftens lønnsfiler og sikrer rett sparing.

– De har gode løsninger som går automatisk slik at vi sparer masse tid. Dette sikrer også at pensjonssparingen blir helt riktig i forhold til hvor mye de ansatte jobber, forteller Ingrid.

Dette er innskuddspensjon hos DUVI

Pensjon er obligatorisk for de fleste bedrifter. Innskuddspensjon er en pensjon der arbeidsgiver betaler inn en prosentandel av den ansattes lønn til en pensjonskonto. Innskuddspensjon gir bedriften forutsigbare kostnader og en enkel administrasjon. På denne måten er du med på å sikre at dine ansatte får den pensjonssparingen de har rett på.

Mer om OTP og pensjon for bedrifter finner du her.

Dessverre er mange nordmenn likegyldige til deres pensjonsavtaler, noe som kan få uheldige utfall den dagen de skal gå av med pensjon. Ved å sikre at de ansattes pensjonspenger forvaltes på en fornuftig og langsiktig måte yter du en tjeneste som gagner dem senere i livet, samtidig som du tar vare på bedriftens økonomi.

– Derfor var valget enkelt da vi i Grünerløkka Flyttebyrå skulle bytte pensjonsleverandør, sier Ingrid.

For å unngå fordyrende regnefeil i bedriftens pensjonsordning bør man velge en pensjonsleverandør med automatiserte løsninger som tar utgangspunkt i lønnsfilene. 

Ønsker du en prat om bedriftens pensjonsavtale? Trykk her for å lese mer om Duvi.