Det nye Sony-flaggskipet Xperia XZ Premium er tidenes første mobil som lar deg filme i ekstrem saktefilm.

Ved hjelp av banebrytende teknologi, inkludert et eget bufferminne i selve kamerasensoren, kan du her strekke et 0,2-sekunders blaff ut til 6 sekunder med vanvittige detaljer.

Og det er mildt sagt gøy å leke seg med …

Xperia XZ Premium er den nye toppmobilen fra Sony, og hever listen ikke bare for kamera – som vi veldig straks kommer tilbake til – men også for skjerm og ytelse i en smarttelefon.

Den 5,5 tommer store skjermen har 4K-oppløsning og HDR, med vanvittige 807 piksler per tomme – og prosessoren er den raskeste på markedet.

Det hele pakket inn av solide byggematerialer og rålekker design:

Xperia XZ Premium kan ta opp tre typer sakte film. Den heftigste av dem, Super slow motion, kan fange hele 960 bilder per sekund (bps). Det gir fire ganger så sakte film som du får med andre mobiler.

Du fryser øyeblikket … nesten. Saktefilm er en av de sjeldne oppfinnelsene – mikroskopet er en annen – som lar oss se velkjente ting med helt nye øyne.

Vil du få en smak på mulighetene, kan du se hva vi har fått til med Xperia XZ Premium de siste ukene. Kanskje det er noen triks der du vil prøve på selv i sommer?

Kameraet i Sony Xperia XZ Premium er forresten godt for mer enn sakte film.

Sensoren er på 19 megapiksler, og har altså et dedikert bufferminne, slik at den ikke bruker prosessorkraft for å lagre midlertidige filer.

For stillbilder har du for eksempel såkalt Predictive capture – der kameraet i realiteten ikke fanger ett, men en hel serie av bilder, og lar deg gå inn i etterkant og velge ut det perfekte øyeblikket. Med god hjelp av smart programvare er kameraet fantastisk godt på å gjengi naturtro lys og å skille mellom farger. Du får det øyet ser.

Filmopptak – riktignok ikke i 960 bps – gjør du i 4K.

Skjermen er på sin side på 5,5 tommer, med altså ekte 4K HDR – som ikke bare gir bedre oppløsning, lysstyrke og kontrast enn andre mobiler, men faktisk også bedre enn de aller fleste tv-er. (Det er også nettopp fra tv-avdelingen, Sony Bravia, at teknologien er hentet).

Riktignok må også opptakene være i HDR, noe som ennå er forholdsvis sjeldent, men også vanlig høyoppløst video ser amazing ut på denne skjermen. Virkelig – du må se det selv.

Motoren i denne maskinen er den nye, markedsledende Snapdragon 835-prosessoren fra Qualcomm. Sammen med en strømlinjeformet, nokså ren versjon av Android versjon 7.1, Nougat, tar mobilen alt vi har fôret den med på strak arm, vi har knapt, om i det hele tatt, opplevd at den lugger eller nøler på de ukene vi har brukt mobilen – enten det er å åpne apper og spill, laste inn sider, skifte mellom vinduer, eller å zoome i de 19 MP store bildene.

Av andre spesifikasjoner kan vi trekke frem at mobilen kommer med 4 GB RAM og 64 GB internminne (som kan utvides med minnekort), den er konstruert med Gorilla Glass 5 (og diamantslipt metall, på kortsidene), og den er vann- og støvbestandig.

For øvrig er den klar for såkalt LTE CAT 16, som betyr at den kan laste ned inntil 1 gigabit med mobildata per sekund(!), så snart nettverket støtter det.

Smart programvare sørger for å tilpasse batteribruken etter ditt bruksmønster, og gi maks ytelse til favorittappene dine.

XZ Premium får du i dyphavssort eller speilblank krom.