Har du noen ganger tenkt på hvor absurd idéen bak barnebøker er? De er skrevet av en voksen, kjøpt av en forelder – fordi en annen forelder anbefalte den. Og da konkluderer man selvsagt med at «barna elsker den».

Hva om det var helt annerledes?

Komiker Morten Ramm ville prøve ut dette og resultatet ble «Da pappa bæsja i bassenget».

Ramm har fått 11 barn til å fortelle egne historier, direkte fra barnets hode, og ned i bokform. Dette er historier på inn- og utpust som ikke har blitt rørt av en eneste pedagog.

Dette er en barnebok skrevet av barn og for barn.

Resultatet er eventyr og fortellinger som vil få både barn og voksne til å le høyt. Sammen med illustratør Frode Skaren har Ramm satt disse 11 elleville historiene til liv.

– Denne gangen er det ingen 40-, 50- eller 70-åring som skal bestemme hva barna skal høre, men barna selv. En bok bestående av et knippe forfattere som leverer barnefortellinger til den målgruppen de selv er i. Nemlig 3-5 år, forteller Ramm i forordet.

Se og hør Bjørn Sundquist lese en av historiene her:

Prompevulkan og rottesuppe med voksne oppi

De egentlige forfatterne er altså barn mellom 3 og 6 år og de har brukt fantasien fritt. Historiene er utrolige, morsomme og spennende.

I bokdebuten skriver Luca (snart 5 år) om Kaptein Kabelsatan, Pelle og Pysa som besøker Børreøya, en sovende prompevulkan. Vil den våkne til liv, tro? Du kan jo selv tenke deg hva «lavaen» er.

En annen førstegangsforfatter er Jóhanna Kristina (4) som forteller en historie om et babyspøkelse, et troll og en heks som lager suppe av rotter og voksne.

– I denne boka er det ingen voksne som har gått inn i barnas hoder og prøvd å finne ut hva som kan være en fengende bok for barn. Det har de gjort selv. Dette er en bok av barn, for barn. Barns egne eventyr og historier helt uten filter og styring, skriver Ramm.

Om du vil lese dette og mer om utspekulerte slim-monstre, slemme støvsugere og pappaer som bæsjer i basseng kan du kjøpe boka med 20 % rabatt ved bruk av koden «zorro».

Kjøp boken nå og få 20% rabatt.