Ole, Thea og Tine jobber alle i mobilselskapet Dippers kundeservice. Det er de du snakker med om du vil endre abonnement, trenger nytt SIM-kort, lurer på noe eller bare vurderer å bli kunde.

Dipper ble nylig kåret av EPSI til det mobilselskapet med de mest tilfredse og lojale bedriftskundene. Hvordan er det egentlig å jobbe med kundeservice i et lite mobilselskap der kundeforholdet er helt uten bindingstid?

Dipper-trioen: Tine, Thea og Ole strekker seg langt for å hjelpe kunder i mobilnød.  Foto: Sara Magnusson

Løp til flytoget med SIM-kort

Ole har vært med siden selskapets oppstart og er i dag ansvarlig for kundeservice. Thea er teamleder og Tine er medarbeider. Vi møter den blide gjengen i det åpne kontorlandskapet deres i Rosenkrantzgate.

Noe av det som gjør kundeservice-gjengen i Dipper unike, er at de er åpne for kreative løsninger for å hjelpe kunder i mobilnød. De slenger seg faktisk på bysykler eller kommer løpende med SIM-kort om det virkelig haster.

– Jeg har kastet meg på en bysykkel og hatt SIM-kort og glasscola stående klart til en kunde som var på vei ut døra fra kontoret og trengte nytt SIM-kort på dagen, ler Ole.

Thea på sin side, har løpt og levert SIM-kort til en kunde på flytoget, som var på vei på jobbreise.

– Vi synes det er morsomt å hjelpe kunden, derfor tyr vi gjerne til alternative løsninger for å komme dem i møte om vi må. Kundene vil naturlig nok heller bruke tid på å gjøre jobben sin enn på oss, derfor gjør vi alt vi kan for å gjøre det enkelt å være kunde hos oss, sier Ole.

Får ukentlig mail fra fornøyde kunder

Gjengen forteller at de flere ganger i uken får mail fra fornøyde kunder.

– Vi kan sitte her og si at vi har fornøyde kunder så mye vi bare vil, men det er først når vi får sånne mailer at vi virkelig vet at det stemmer, sier Ole.

Han viser oss to eksempler de nylig har fått tilsendt.

En daglig leder for en av bedriftskundene til Dipper, skriver “Tusen takk for en fantastisk god og smertefri oppstart, de ansatte på kundeservice fortjener applaus – alltid kjappe på å svare, flinke, positive og så hjelpsomme at det er en glede å kunne ha et spørsmål av og til.”

En konsulent i en av bedriftene som benytter seg av Dipper, skriver “Jeg vil bare sende en mail til dere om hvor fornøyd jeg er med dere som jobber på kundeservice hos Dipper. Jeg har snakket med 3 ulike personer som alle var kjempe-hjelpsomme og som ville fikse alt så fort som mulig,  noe dere også gjorde! Veldig sjelden jeg møter så hyggelige og flinke folk på telefonen, takk for at dere gjorde dagen min bedre.”

– Det er mailer som dette som motiverer oss, sier Tine.

Skal man være et mobilselskap uten bindingstid er fornøyde kunder et must. Foto: Sara Magnusson

Vinner ikke på at kunden er misfornøyd

Ole forteller at kunden alltid er i fokus. Skal man være et mobilselskap uten bindingstid er fornøyde kunder rett og slett et must.

– Flere konkurrenter sier at de ikke har bindingstid, men har derimot oppsigelsestid på opptil et halvt år. Hos oss betyr ingen bindingstid rett og slett ingen bindingstid. Derfor må vi hver eneste dag jobbe for å fortjene kundenes tillit.

Nettopp derfor er jobben til kundeservice viktig for Dipper. Som en del av det å gi kunden den hjelpen de trenger er et av målene til kundeservice å ha et gjennomsiktig og åpent forhold til kunden. Med andre ord, ingen skal føle seg lurt.

–  Strukturen vår er laget for å passe små og mellomstore bedrifter og det er der vi treffer best, både på priser og løsningsmessig. Vi lykkes i det hele tatt veldig godt for veldig mange, men vi er ikke for alle, forteller Ole.

– Vi vinner ingenting på å få kunder vi vet vi ikke er optimale for, de kan jo bytte igjen når som helst, skyter Thea inn.

Dermed gjelder det å være ærlig på hvilke selskaper Dipper er perfekt for – og ikke. Dipper passer best for små og mellomstore bedrifter med behov for enkle løsninger, lave priser og full Telenor-dekning.

Gjengen er enige om at denne ærligheten gjør at de alltid føler de kan jobbe med god samvittighet.

– Når vi sier at vi vil kunden det beste mener vi det virkelig, sier Tine.