Hva gjør du når hunden er full av gjørme etter en skikkelig langtur? Kärcher, verdens ledende produsent innen renholdsteknologi, kan også være de firbentes beste venn. Deres batteridrevne mobilspyler OC 3 skyller vekk sølevann og møkk fra hundepels på flekken.

Johan Bach Rasmussen (28) rusler langs grusstiene på en deilig sensommerdag ved Nøklevann. Sola steiker, bladene på trærne har som smått begynt å gulne og sølepyttene fra gårsdagens regnskyll har ikke rukket å tørke ennå. Forholdene ligger til rette for at eurasieren Sia (3 år) og golden doodlen Milu (5 måneder) kan få løpt fra seg. Og bli skikkelig grisete.

– Sia er vår hund, men akkurat i dag blei kompisen Milu med på turen. Han bor i naboblokka, forteller Johan.

Johan, Milu og Sia er på vei ut i skogen. Alle foto: Stian Frøysang

Johan bor et steinkast unna lysløypa som snor seg rundt Nøklevann, og hver dag går enten han eller samboeren en tur langs vannkanten med hunden. Begge er aktive typer og er ofte på langturer, løpeturer og skiturer. Sia følger med på de fleste eventyr som tillater hund, og med en såpass fluffy pels blir det alltid mye gjørme som følger med inn døra hjemme.

Akkurat i dag er det nettopp leking i gjørmepyttene som står på agendaen. Båndtvangen er nettopp over, noe som tillater fri lek langs vannkanten. Valpen Milu er selvsagt hakket mer ivrig.

Når hunden kommer opp av vannet bør man skygge banen!

Raptus!

– Det er deilig å være ute, og det gjør meg absolutt ingenting å ta med hunden ut om morgenen, gå ut etter jobb, eller på en kveldstur. Jeg elsker det, forteller Johan.

Med tre år på baken har Sia rukket å bli en voksen dame. Vanligvis er hun rolig, lager sjeldent lyd og har selvsagt sin egen personlighet. Litt sær, ikke så glad i kos (til eiernes store fortvilelse), men likevel glad i å leke litt.

Akkurat i dag er det myrvann og pinnekasting som gjør susen. Siden Milu er valp er han opp og ned ved vannkanten, noe som girer Sia opp. I det hun får fatt i pinnen bykser hun avgårde.

– Nå får hun skikkelig raptus. Bare se! Ler Johan i det Sia gir full gass.

Hun storkoser seg i vannet, via søledammer og over lyng og vått gress.

– Begge hundene må garantert vaskes når vi kommer tilbake. Vi kan ikke ha en gjørmevåt hund inne, legger Johan til.

Sia og Milus flotte pels ble dekket i gjørme og myrvann etter fire-fem svømmeturer.

Praktisk og enkel vask

Tilbake ved boligblokka fisker Johan frem Kärchers mobile spyler OC 3. Han har spyleren der det medfølger en Pet Box. I denne pakken får man den batteridrevne spyleren, en pelsrengjøringsbørste og et mikrofiberhåndkle for å tørke etter vask.

– Denne mobile spyleren fra Kärcher er utrolig kjekk! Jeg fyller opp tanken og setter den ved inngangsdøra før vi går ut. Da slipper vi å måtte dusje Sia inne, noe hun ikke er særlig glad i.

Kärcher OC 3 Pet Box er en batteridrevet spyler som passer til å gi hunden en vask.

Kärcher er en tysk merkevare, startet av Alfred Kärcher på 1930-tallet. Han var en Petter Smart-type, og oppfant blant annet verdens første høyttrykkspyler. Siden den gang har de sorte og gule fargene til Kärcher representert kvalitet, innovasjon og presisjon.

OC 3-modellen veier kun 2,2 kilo og har et litiumbatteri som gjør at man ikke trenger strømtilgang. Den er enkel å sette i gang, og har en mild lavtrykksstråle som er helt trygg for vask av kjæledyr. Vanntanken rommer 4 liter, noe Johan mener er mer enn nok for å vaske labber og pels på Sia.

– Hun var bittelitt skeptisk til lyden fra spyleren i begynnelsen, men det gikk seg til. Milu synes det derimot er mye morsommere å leke med strålen, sier Johan.

Valpen Milu synes det var mye mer moro å leke med strålen enn å stå rolig!

Når han forsøker å spyle potene til Milu glefser han etter strålen og forsøker å fange så mye vann som mulig. Den «lille» valpen ble ikke helt lei av å leke etter turen likevel.

– Jeg prøver å spyle potene, men han får bare vannstrålen rett i nebbet, ler Johan.

Kärcher OC 3 har flere bruksområder. Den kan brukes på sykkel og er tilgjengelig som Bike Box, der det følger med sykkelvask og børste. OC 3 Adventure Box har en børste og en sugeslange som gjør det mulig å benytte alternative vannkilder.

– Siden OC 3 er såpass liten får vi plass til både hund og mobilspyler i bagasjerommet. Det er veldig ålreit om vi bestemmer oss for å kjøre til en annen plass, sier Johan.

Kärcher har også en biladapter som gir maskinen strøm om batteriet går tomt. Alt tilbehør kan også kjøpes separat.

I Kärchers OC 3 Pet Box følger det med en pelsrengjøringsbørste og et mikrofiberhåndkle. Her nyter Sia litt greing, og Milu venter på tur.

Etter vask, tørk og greing er Sia tilbake på favorittplassen ved soveromsdøren i leiligheten til Johan og samboeren, mens Milu er tilbake hos eieren.

– I morgen er det en ny tur og en ny vask, smiler Johan.

Hva Sia måtte mene om morgendagens tur vet vi ikke, men at hun gleder seg er det nok ingen tvil om.