Du har nettopp fått beskjed fra din favoritt-tante at hun har sendt deg en overraskelse i posten, slik hun alltid pleier å gjøre på denne tiden. En liten nødproviant, eller kanskje noe som var utsolgt i Bergen, men fremdeles var å finne i hennes lokale butikk. Tanken er uansett at hun ønsker å gi deg en liten motivasjon i den tøffe eksamenstiden.

Men på mirakuløst vis har pakken fra tante havnet i postkassa hjemme hos mamma og pappa. Motivasjonen og gleden med å få en pakke må vente.

Så mirakuløst er det vel egentlig ikke. Grunnen kan være så enkel at du ikke har meldt fra til Posten om at du har flyttet! Du har kanskje ikke anledning til å reise halve landet rundt for å plukke opp en liten pakke heller?

Derfor bør du passe på å melde om flytting, slik at Posten følger etter.

Du tenker kanskje «What’s In It For Me?». Vel, like fort som Amy Diamond forsvant fra rampelyset kan din pakke også «forsvinne» i alt dette mylderet. Posten har full kontroll på din pakke, men ikke at du har flyttet uten å si ifra.

Vi har samlet noen argumenter for at du bør gjøre den tre minutter lange operasjonen med å melde flytting:

Du kan spare dyrebare studentpenger

Det er lett å blande melding om flytting til Posten med det å melde flytting til Folkeregisteret. Dette er to helt forskjellige flyttemeldinger og Posten er ikke direkte knyttet opp mot Folkeregisteret.

Det som kan være verdt å merke seg er at dersom du endrer adresse hos Posten denne sommeren vil ikke informasjonen bli sendt til Folkeregisteret.

Klikk deg inn på Posten og si i fra om at du har flyttet.

I tillegg er det jo kjedelig å måtte punge ut med noen hundrelapper for å sende en pakke fra ditt gamle hjem videre til ditt nye.

Du kan også bestille ettersending ved adresseending. På denne måten kan du sikre deg for uventede utgifter og heller bruke de verdifulle kronasjene på fadderuka, studentfester og nudler!

Posten din kommer frem!

Har du noen gang fått en inkassovarsel i postkassa uten å ha mottatt regning og to purringer? Renter og gebyrer er kjedelige penger, særlig når man lever på et stramt studentbudsjett.

Med riktig adresse kommer brev, regninger og småpakker til rett adresse på kort tid!

Posten din kommer frem til riktig person (og ikke til naboen)

Personlig og sensitiv post skal ikke havne i andres hender. Derfor kan du sikre at ingen snoker i dine private papirer.

Det tar maks tre minutter

Å melde om adresseendring er helt smertefritt og er gjort på null komma niks. Klikk på lenken og logg inn med BankID, fyll inn din nye informasjon og fullfør operasjonen.

Det er gjort på kun tre minutter!

Følg pakken din i appen!

Med appen er det enkelt å spore pakker som sendes med Posten. Du kan følge sendingene dine og få pushvarsler når de kan hentes eller bli kjørt hjem til deg. Skrur du på stedstjenester i applikasjonen vil du også få en påminnelse om uhentet pakke når du er i nærheten. Last ned Sporingsappen her – helt gratis!

Husk at du må endre adresse for å sikre at posten kommer frem. Les mer her!