Helsedirektoratet har vedtatt at mange av landets kinoer vil være stengt fra og med torsdag 12. mars og foreløpig frem til og med mandag 15. juni. Alle arrangementer med flere enn 500 personer er forbudt frem til 1. september 2020.

Alle tiltak er gjort for å hindre spredning av koronaviruset. Det betyr at det blir svært få alternativer for kulturelle opplevelser i vår og sommer. Men i kriser tvinges det frem innovasjoner, som ekspertene sier.

Drive-in-kino er et genialt alternativ til å oppleve gamle klassikere og nye storfilmer, og kinoarrangøren Cinemove satte raskt sammen Norges største drive-in på Tryvann rundt påsketider. Nå går de sammen med Filmweb og Nordisk film for å utvide tilbudet til flere byer.

– Vi tror mange har behov for å komme seg ut av huset, men samtidig overholde alle regler for smittevern. Vi ønsker å skape en annerledes kinoopplevelse, men ikke bare i Oslo. Derfor har vi nå utvidet til Follo, Kristiansand og Drammen. Om kort tid vil vi også starte opp drive-in-kino i flere store norske byer, forteller Sven Erik Fuglerud Brastad i Cinemove.

Vil du prøve drive-in-kino? Her finner du billetter til visninger i Oslo (Tryvann), Drammen (Berskaug Idrettsplass) og Kristiansand (Tresse). Bruker du rabattkoden kino2020 får du 10 prosent avslag på prisen!

Slik funker det

Du trenger med andre ord ikke å stryke kinobesøk av lista, drive-in-kino gir dere snarere muligheten til en ny og morsom opplevelse for både store og små!

Om konseptet er helt nytt for deg, kan det forklares slik: En drive-in-kino består av en storskjerm på en parkeringsplass, slik at du kan bli sittende i bilen mens du ser filmen gjennom frontruta.

Prisen er 249 kroner per bil, som betyr at om dere er tre eller flere i bilen (maks antall er fem personer i én bil) vil det bli vesentlig billigere enn en vanlig kinobillett.

– Du kan kun delta via bil, og får en anvist plass når du ankommer. Dere må oppholde dere inni bilen under hele visningen og står selv for medbragt snacks og andre godsaker. Alle våre arrangementer er et familietilbud og derfor  rusfrie, sier Brastad.

Vil du vite mer om reglene for drive-in-kino? Vi har stilt alle dumme spørsmål for deg her.

 – Responsen fra publikum har vært helt utrolig. Alle vi møter er storfornøyde med kinoopplevelsen og holder seg til reglene. Vi må forholde oss til føringer gitt av FHI, noe alle gjestene våre respekterer, forteller han. 

Her finner du billetter til visninger i Oslo (Tryvann), Drammen (Berskaug Idrettsplass) og Kristiansand (Tresse). Bruker du rabattkoden kino2020 får du 10 prosent avslag på prisen!

Her finner du program og billetter i de ulike byene

Bruker du rabattkoden kino2020 får du 10 prosent avslag på prisen!