I Denzel Washingtons lange fantastiske karriere har han vært lenket til senga (Bone Collector), reddet løpsk tog (Unstoppable), vunnet Oscar som politi (Training Day), vært en historisk figur (Malcolm X), spilt gangster (American Gangster) og hardtslående journalist (Pelican Brief). Men aldri før har han hatt en rolle hvor han i etterkant føler dette savnet:

– Jeg elsker hesten min. Jeg savner hesten min.

Grunnen er enkel. Endelig får storstjerna prøvd seg i en av Hollywoods virkelige paradegrener – cowboyfilmen. The Magnificent Seven er Washingtons første western. Filmen har utspring i kultklassikeren ved samme navn fra 1960, og i årets versjon møter vi store navn som Chris Pratt og Ethan Hawke i tillegg til Washington. De hardkokte mennene samler sammen et lag bestående av syv råtasser. Formålet er å samarbeide om å redde en fattig landsby fra en haug barbariske voldsmenn.

– Det er barndommen om igjen. Vi får ri hester og sjonglere med revolvere. Det er gøy og i tillegg får vi faktisk betalt, forteller Washington på en pressekonferanse ifølge Reuters.

Han spiller lederen Chisolm. En god mann som har gjort onde ting.

– Det er de som er satt på jorda for å beskytte de uskyldige. Chisolm er rett mann til rett tid for denne byen. Han er en ensom ulv. Uredd. En mester med skytevåpen uten å være en skrytepave. Han er en ensom, modig og ærlig mann som ikke er spesielt god med folk.

Men det å spille i en western er ikke bare lek og moro. Se for deg at du er på jobb i solsteika. Gradestokken kryper mot 37. Virker nådeløst, eller? Kanskje ikke rart Washington svarte «varmen» da han fikk spørsmålet om hva som var det verste under innspillingen The Magnificent Seven.

– Det var 100 (fahrenheit, ca 37 grader celsius. red. anm) hver dag. Og jeg: Svart mann, svart hatt, svart skjorte, svart vest, svarte bukser, svarte sokker, svarte støvler, svart sal på en svart hest. Det er ondskap.

Men det er nok verdt det. Første gang regissør Antoine Fuqua og Washington samarbeidet ble det Oscar til sistnevnte (Training Day). Andre gang (The Equalizer) ble det en ordentlig kinohit.

Nå samarbeider de igjen og skal vi tro anmeldelser som dette er filmen garanterte to timer med god gammeldags westernmoro.

– The Magnificent Seven er en historie som gir enkle gleder og den leverer alle de små tinga rett. Himmelen er blå, filmmusikken har brodd og skytescenene – om enn sjeldne – er enorme, skriver Indiewire i sin anmeldelse.

The Magnificent Seven får kinopremiere fredag 23. september. Du kan kjøpe billett her.

seven