Er du en av de som alltid klarer å gjette deg frem til hvem morderen er? Da kan det hende du møter din overmann i Rian Johnsons Knives Out. 

Se programmet og kjøp billetter til drive-in-kino her!  

Alle er mistenkte

Kun én uke etter å ha endret testamentet sitt blir den kjente krimforfatteren Harlan Thombey funnet drept på rommet sitt. Mordet fant sted natten etter feiringen av hans 85 årsdag sammen med sine nærmeste. Privatdetektiven Benoit Black blir tilkalt for å løse denne mordgåten. Hvorfor det er han som har blitt hentet inn til saken er lenge et mysterium, men en ting er sikkert: alle er mistenkte.

Mordgåte-filmer har lenge blitt assosiert med britiske gods og fransktalende detektiver. Men Knives Out er et friskt pust i denne ganske velbrukte sjangeren. 

Filmen følger den klassiske mordmysterium-oppskriften, og du sitter og gjetter sammen med detektivene gjennom hele filmen. Jo flere biter og hint du får, jo mer usikker blir du på hvem som er morderen. Filmen snirkler seg gjennom komplott og illusjoner, og kaster tvister rundt seg over en lav sko. Selv om filmen er enkel å følge, må du spisse ørene og finne frem lupen for å ikke gå glipp av hint som kan hjelpe deg til å finne ut hvem morderen er.

Se programmet og kjøp billetter til drive-in-kino her!  

Vi blir tatt med på en reise av tilbakeblikk så vi får vite nøyaktig hva som skjedde kvelden før drapet. Det viser seg med tiden at alle har noe som kan minne som et motiv. 

Filmen er fullstappet med stjernenavn som Jamie Lee Curtis, Chris Evans og Don Johnson som alle er med på å gjøre denne filmen særdeles underholdende. Den absolutt beste opptredenen får vi fra Daniel Craig. Han eier rollen som etterforsker og det er verdt å se Knives out bare for å se ham briljere. «Dialekten» er Oscar-verdig i seg selv.

Knives Out er en slags parodi på en mordgåte, uten å være en parodi på en mordgåte – dette gir mening etter at du har sett den. Lover.

Den er fylt med nydelige klisjeer, latterlig bra detektivarbeid og er akkurat passe overdrevet. Likevel er filmen så godt gjennomført at den troverdig hopper mellom sjangrene humor, krim og drama fra en scene til den neste.

Er du fan av mordmysterier og gode historier bør du absolutt ta deg turen til drive-in kino på Tryvann, onsdag 20. mai!

Cinemove deler ut gratis Sørlandschips og sjokolade ved ankomst til alle i bilen. Hvis ikke drive-in-kino og gratis snacks frister vet vi ikke hva som vil!

Se programmet og kjøp billetter til drive-in-kino her!  

En kort guide til drive-in kino

Det er naturlig nok et begrenset antall plasser per visning, så det gjelder å være tidlig ute med å sikre seg billetter. Det kan bli kaldt å sitte stille i bilen så ta med dere varme pledd så dere bare kan kose dere og nyte filmen.

Prisen er 249 kroner per bil, som betyr at om dere er tre eller flere i bilen (maks antall er fem personer i én bil) vil det bli vesentlig billigere enn en vanlig kinobillett.

Reglene for drive-in-kino er få og enkle: Du kan kun delta via bil og får en anvist plass når du ankommer. Av smittevernhensyn må dere oppholde inne i bilen under hele visningen og står selv for medbragt snacks og andre godsaker. Arrangementet er rusfritt.

Her er programmet:

Mandag 18. mai (Kjøp billetter her):
Kl. 18.00: Ford v Ferrari (2019). Anbefalt aldersgrense 9 år.
Kl. 21.15: Amundsen (2019). Anbefalt aldersgrense 12 år.

Tirsdag 19. mai (Kjøp billetter her):
Kl. 18.00: Maleficent: Mistress of Evil (2019). Anbefalt aldersgrense 9 år.
Kl. 21.15: Parasitt (2019). Anbefalt aldersgrense 15 år.

Onsdag 20. mai (Kjøp billetter her):
Kl. 18.00: Knives out (2019). Anbefalt aldersgrense 12 år.
Kl. 21.15: 1917 (2019). Anbefalt aldersgrense 15 år.

Torsdag 21. mai (Kjøp billetter her):
Kl. 18.00: Born 2 Drive (2019). Tillatt for alle.
Kl. 21.15: Tunnelen (2019). Anbefalt aldersgrense 12 år.