I årevis har Verisure sikret hjemmene til sine 250.000 kunder mot brann, innbrudd og vannlekkasjer. Det siste tilskuddet innen sikkerhet er Verisures ZeroVision: en røykkanon som er spesialdesignet for å forhindre at dine verdier går tapt. Den er utviklet av Verisure og er det aller siste innen innbruddsikring.

På alarmstasjonen jobber vaktleder Steinar Stuhaug. Han forteller gjerne om fordelene med ZeroVision:

– Med ZeroVision kan vi avverge et innbrudd raskere enn noen gang. Dersom kamerabildene viser at noen forsøker å krype inn gjennom vinduet, kan vi hindre tyvene umiddelbart. Røyken, som er ufarlig for dyr og mennesker, bruker under 60 sekunder på å fylle rommet og gjør det umulig å se.

Unngå innbrudd. Sikre din bolig med Verisure-alarm.

Alarmoperatør Steinar Stuhaug på plass ved alarmstasjonen. Alle foto: Verisure

Skremmer og hemmer sikten

Med både røyk og en ulende alarm kan tyven bli skremt og flykte, eller skape en barriere dersom innbruddstyvene allerede er inne i boligen. Det skal godt gjøres å ta med seg verdifulle gjenstander fra et hjem når man ikke kan se.

Det er Steinar og de andre på alarmstasjonen som gjør en evaluering om ZeroVision skal utløses. Om informasjonen fra kameraer, lyd eller bilder tilsier at det er et reelt innbrudd, kan de trykke på knappen.

– Vi vil ikke utløse røyken uten å være helt sikre, og dette har vi grundige rutiner på. Et verifisert innbrudd kan være observasjoner av uvedkommende på kameradetektorer, personer som ikke vil gjøre seg til kjenne via VerisureVoice eller ved at kunden bekrefter at det er fremmede i eller ved boligen, forteller Steinar.

Ønsker du å sikre din bolig med ZeroVision? Få pris på alarm her.

Beholder trygghetsfølelsen i boligen

Dagfinn Thorkildsen er sikkerhetsekspert i Verisure, og er ikke i tvil om at ZeroVision vil ha en preventiv virkning, men også gi en trygghet for bolig- eller bedriftseier.

– Vi har sett at det kan være traumatisk for mange å komme tilbake til en bolig som er endevendt etter et innbrudd. Slikt kan gjøre at du mister trygghetsfølelsen i hjemmet, og det er kanskje en av de verste konsekvensene for en huseier. Å ikke føle seg trygg i egen bolig må være en forferdelig følelse. Om innbruddstyven ikke en gang rekker å åpne en skuff før rommet er fylt med røyk, kan du fortsatt føle deg trygg.

Dagfinn forteller at innbrudd kan skje hvem som helst, og at denne teknologien vil kunne avverge et innbrudd rett etter at alarmen har gått.

– Når det først skjer et innbrudd, går det ofte veldig fort. Nå har vi muligheten til å gripe inn umiddelbart. Vi kan utløse ZeroVision i det tyvene tar seg inn, snakke inn i boligen, varsle nødetater og tilkalle vektere i løpet av sekunder.

– Denne typen sikkerhetstiltak er absolutt ikke «overkill», men en rimelig forsikring mot innbrudd, avslutter han.

Sikre din bolig i dag med alarm fra Verisure. Ta testen og få et pristilbud.

Alarmstasjonen blir TV-serie

Verisures alarmstasjon i Oslo er den største i Norge, i tillegg til å være en av de mest moderne i hele Europa. Her overvåker erfarne alarmoperatører nærmere en kvart million bolig- og bedriftsalarmer døgnet, og året, rundt.

Den nye TV-serien «Alarmstasjonen» har premiere på MAX mandag 17. februar, og vil gi et unikt innblikk i hva som skjer på Verisures alarmstasjon når alarmen går. Seerne får se hvordan alarmoperatører, vektere og nødetater håndterer ulike nødsituasjoner.

Hvordan håndterer alarmoperatørene og vektere en bombetrussel, når en innbruddstyv har tatt seg inn i et bedriftslokale, eller hvordan de klarer å ta en tyv på fersk gjerning?

– Denne TV-serien er en unik mulighet for oss til å vise frem den livsviktige jobben som gjøres på Verisures alarmstasjon og de dyktige menneskene som gjør den. Vi håper også at denne serien er med på å øke den generelle bevisstheten rundt viktigheten av alarm for både boliger og bedrifter, sier Robert Engen, Operations Director i Verisure Norge, i en pressemelding.

Serien sendes mandag til torsdag klokken 21.30 på MAX, og har premiere 17. februar.

Vil du sikre din bolig mot innbrudd? Les mer om ZeroVision her.