Gjør koselige lesestunder med juleeventyr for barna til en ny, fast førjulsaktivitet.

Har du lyst til å skape noen helt nye, hyggelige juletradisjoner for barna? Mange av de vante førjulsaktivitetene blir kanskje litt annerledes i år. Det blir muligens mindre hektisk enn du er vant med, og kanskje det ikke er så dumt? Nå er det nemlig tid for å tenke utenfor boksen!

En trivelig aktivitet for deg og barna i førjulstiden i år, kan for eksempel være daglige lesestunder med juleeventyr for barna. En unik mulighet for kos og nytte! Tenn noen stearinlys, sett Alf Prøysens varme toner på lavt volum, sett dere ned i sofaen med pledd og begynn juleeventyret om nissen i tidsklemma.

Julekalender i bokform

Pickatale er en lese- og lydbokapp for barn. Målet deres er å skape leseglede og god leseøving for de yngste barna. Forfatter og skuespiller Iben Akerlie har skrevet et helt unikt juleeventyr på 24 kapitler. Et nytt avsnitt slippes hver dag frem til julaften, noe som gjør det enkelt å sette av noen minutter hver kveld sammen med barna.

Det er nemlig slik at 15 minutter med lesing hver dag er det som trengs for å utvikle gode lesekunnskaper, -forståelse og ordforråd. Om du evner å tenne lesegleden hos barnet ditt rundt juletider kan det være et viktig grunnlag for leseglede og -mestring i årene som kommer.

– Vi går inn i høytiden med større urolighet enn vanlig, og det er så mye som er usikkert. Jeg håper historiene i denne julekalenderen er som daglige, små karameller for de som følger med, sier Akerlie til Pickatale.

Forfatter Iben Akerlie er aktuell med en ny julefortelling i 24 deler.

Boka «Nissefar og tidsklemma – Julen da tiden forsvant» slippes i appen 1. desember. For å rekke innom alle barna på julaften bruker julenissen en tidsportal, men i ordentlig 2020-ånd går den i stykker på selve julekvelden. Kan dette året bli verre?

Ønsker du å teste appen? Send SMS med PICKATALE2 til 2186 og velg mellom 2000 forskjellige bøker helt gratis i 30 dager.

Hver dag kan barna glede seg til å fortsette den spennende historien om nissens og alvenes eventyr for å redde julen.

– Det blir både action og forviklinger, julestemning og et realt oppdrag for nissen. Og hvert avsnitt slutter selvsagt med et spenningsmoment, røper Akerlie.

Dette blir uten tvil en hyggelig stund som kan deles mellom barn og voksne – og vipps, så er en herlig, ny førjulstradisjon skapt.

Det store spørsmålet er: Rekker nissen og alvene det i tide?

I julepose og julesekk

Pickatale ønsker å gi barn mer leseglede. Å begynne tidlig med å leke med bokstaver, språk og ord er viktig, fordi forskning viser at selve grunnlaget for leseferdigheter bygges allerede i barnehagealderen.

Appen har et interaktivt dashbord hvor barna og foreldrene kan følge med på hva de leser og hvor mye de leser. Barna kan ta quizer, motta anerkjennelser i form av merker, samt utvikle seg til ulike nivåer. En variasjon i oppgaver og innhold har effekt både på språkforståelsen til barn i førskolealder og leseforståelse senere.

Finnes det noe bedre enn å sette alt annet på pause og bruke 15 minutter med kvalitetstid sammen med de små personene du har satt til verden? Neppe.

Les også: Slik kan barna spille seg til mer leseglede.

Ønsker du å teste appen? Send SMS med PICKATALE2 til 2186 og velg mellom 2000 forskjellige bøker helt gratis i 30 dager.

Dette er Pickatale:

  • Pickatale er en app for barn som kombinerer det beste fra bøker og lydbøker!
  • Med den får barna høre bøker opplest, samtidig som de kan følge teksten på skjermen. De kan også trykke på bildeelementer og få ordene lest opp.
  • Forskning viser at slike interaktive funksjoner gjør det lettere for barna å følge handlingen i bøkene.
  • Test Pickatale gratis i 30 dager. Send SMS med kodeord PICKATALE2 til 2185 eller klikk her for å registrere deg.