Siden Evas Datter kan bestilles via nettbutikken og leveres på døra i Oslo og omegn, bestilte vi et lite utvalg iskrem og tok med noen venner for å smake på ordentlig håndverksis og avkjøle oss på en varm junidag.

Smakspanelet består av Sigrid, som er veganer, Johan, en selvutnevnt iskrem- og badeentusiast, og hunden Sia, som for øvrig er oppkalt etter en svensk iskrem.

– Alle iskremene var veldig gode, men herregud denne ene trumfer alt annet. Konsistensen og friskheten er kanskje noe av det beste jeg har smakt, sier Johan.

En pasjon for pasjonsfrukt

I Evas Datters sortiment er det fire veganske iskremer: To med kokosmelkbase, Loco Coco Chocolato og Pass on Passion, samt sorbetene Måhitover og Very Berry Virgin Daiquiri. Med hensyn til veganeren valgte vi kun disse fire, noe Johan synes var ett fett, for helt tullete god iskrem trenger ikke inneholde meieriprodukter.

Første iskrem som skal konsumeres er sjokoladeeksplosjonen Loco Coco.

– Dette var en mektig og deilig iskrem. Man kan kjenne en liten kokossmak i bunnen, noe som egentlig komplimenterer sjokoladen. Det er en grunn til at kokossjokolade fortsatt selges i butikken! Mener Johan.

To personer spiser vegansk sjokoladeis.
Vegansk sjokoladeis!

Vi må også nevne at en boks med Evas Datter-iskrem varer lengre enn man tror. Vi var tre personer og måtte være beskjedne med porsjonene for å klare å spise oss gjennom de fire smakene.

Neste smak ut ble Pass on Passion, en iskrem laget med kokosmelkbase og pasjonsfrukt.

To personer spiser iskrem i parken.
Neste is i programmet!

– Jeg elsker pasjonsfrukt og denne var vanvittig god! Mange iskremer har en tendens til å smake litt kunstig, men det er ikke tilfellet med disse iskremene. Dette er nok min favoritt, sier Sigrid.

– For en helt sjuk konsistens. Den er kremete, myk og har ingen krystaller som forstyrrer munnfølelsen. Dette må være den villeste iskremen jeg har spist. Kan jeg ta litt ekstra? Utbryter Johan.

Johan er veldig fornøyd med iskremen.
Det ville vært en underdrivelse å si at isentusiasten var fornøyd.

Vil du få iskrem på døra? Klikk her for å gå til Evas Datters nettbutikk.

Leskende sorbet

Temperaturen er stødig over 25 varmegrader og en bris hjelper med å holde kroppstemperaturen noenlunde i sjakk. For å sikre at vi ikke lider av overopphetning åpner vi to bokser med sorbet: Very Berry Virigin Daiquiri og Måhitover.

Smakene er inspirerte av de klassiske cocktailene strawberry daiquiri og mojoito, men inneholder selvsagt ingen alkohol. Vi velger mojito-varianten først, siden lime og mynte hørtes utrolig deilig ut.

– Min erfaring er at sorbeter pleier å være mer leskende enn iskrem laget med melk. Jeg synes Måhitover hadde en fin balanse mellom søtt og syrlig. En liten bonus er mynten som kommer mer frem i ettersmaken. Nam!

Siste is ut er jordbærisen Very Berry Virgin Daiquiri. Selv om vi nærmer oss fire bokser iskrem, er det alltid plass til en ekstra dessert i påsan.

Illustrasjonsbilde av jordbærsorbeten.
Sorbet til folket!

– Denne var frisk og fin. Jeg kan se for meg at denne ville vært deilig når man sitter på stranda og sittet litt for lenge i sola, mener smakspanelet.

Sia får også smake en skje av jordbærsorbeten. Akkurat hva hun måtte mene om isens kvaliteter er uvisst, men skjeen blir slikket tom for sorbet i løpet av få sekunder.

Hunden Sia spiser iskrem fra en skje.
Hunden Sia smaker på jordbærsorbet. Mlem.

– At man kan bestille på døra er genialt, perfekt om man skal planlegge et lite middagsselskap og vil ha en ordentlig dessert, avslutter Johan.

Evas Datter har flere spennende smaker, som også passer for de som er ikke-veganere. Du kan bestille alle de ulike Evas Datter-iskremene på vagais.no, men du finner også disse og flere smaker i Meny-butikker over hele landet.