At barn leser er bra. At barn leser frivillig er enda bedre. Tallene er nå klare – her er barnas bokfavoritter i mai!

Pickatale er en lese- og lydbokapp for barn i alderen 3-8 år hvor man kan lese og bli lest for. Men med over 2000 barnebøker som ligger klare til å bli utforsket av små hoder, kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Vi har derfor laget en liste med barnas favorittbøker, som kan være til hjelp.

Dere kan teste appen gratis i to uker ved å registrere dere , eller send sms PICKATALE2 til 2186

Månedens favoritter: 2-4 år

De aller minste kan kose seg med “lytt og les”-funksjonen hvor de kan følge med på boka samtidig som boken blir lest høyt, eller bare lytte til boken mens de leker eller før sengetid.

Her er tre av bøkene som gikk til topps denne måneden: 

Masha og Mishka: Rampestreker
Det er en vakker dag i skogen, og Masha bestemmer seg for å leke doktor med dyrene. Uten å mene det steller hun i stand en masse bråk, og alle dyrene blir sinte. Mishka sender henne i skammekroken, men så husker han på at han selv var rampete som barn. Og ikke bare han – men de andre dyrene også!

Brannmann SAM – helten i nabohuset
Denne velkjente brannmannen er stadig en favoritt blant de minste. I denne boken har
Brannmann SAM fri fra jobben, men er Pontypandy trygg uten ham?

Pulverheksa og trollet
Noe mystisk er på ferde i Pulverskogen. Hokus ser noe digert utenfor vinduet om natta. Det er store fotspor i blomsterbedet utenfor Drømmeprinsens slott. Hvem har satt igjen spor der?

Test appen gratis i to uker ved å registrere dere , eller send sms PICKATALE2 til 2186

Månedens favoritter: 4-6 år

For de litt eldre barna er det heller ikke mangel på lesestoff. Her kan de boltre seg i klassiske Disney-eventyr, Nora-serie og et hav av andre bøker. Med litt hjelp fra en voksen kan de også begynne å svare på quizene som følger med på mange av bøkene. Dette er månedens toppliste:

ÆSJ! sier Nora
I serien om Nora blir vi med Nora når hun plasker i sølepytter, baker kaker, ser på stjernene, går på do for første gang. Nora lærer stadig nye ting som vi får være med på. Grønnsaker er skikkelig vondt, syns Nora. Aldri om hun skal spise det! Da vil hun heller være sulten. Eller … går det kanskje an å øve på å like grønnsaker? Nora bestemmer seg for å prøve, på en betingelse: at farmor øver på like godteri.

Bli med på en reise under vann med
Oppdrag Nemo
Nemo er en liten fisk som skulker skolen og drar på eventyr. Dessverre blir han fanget og tatt med til et tannlegekontor, hvor han svømmer rundt i et akvarium. Familien hans vet ikke hvor han er. Faren og en blå fisk som heter Dory drar for å redde ham. De rømmer etter å ha blitt svelget av en hval, men de klarer ikke å finne Nemo. Han må redde seg selv. Vil han klare det?

Oppdag hemmeligheter sammen med Elsa og Anna i Frost 2
Elsa og Anna møter nye venner på sin jakt etter svar på det eldgamle mysteriet i kongedømmet Arendell: opprinnelsen til Elsas magiske evner … svar som nå truer hele kongedømmet!

Test appen gratis i to uker ved å registrere dere , eller send sms PICKATALE2 til 2186

Månedens favoritter: 6-9 år

De eldste barna kan fint styre med appen helt på egenhånd, men samtidig er det koselig å lese sammen på kveldstid. Lær om dinosaurer og tornadoer, eller bli med på eventyr i verdensrommet. Etter hver bok kan dere jo kjøre en konkurranse om hvem som klarer flest riktige svar i quizen? Dette er tre av favorittbøkene denne måneden:

Superdyr – naturens superhelter
Det er ikke bare i tegneserier og Marvel-filmer at vi finner superhelter! Naturen er full av fantastiske dyr med superevner som kan få deg til å måpe. Les videre og lær mer om dyrerikets helter. Hvilken superevne ville du aller helst hatt?

Redd verden med De Utrolige 2
De Utrolige er tilbake, men de heltemodige handlingene deres vekker ikke beundring hos alle. Det er Helen som tar på seg oppdraget med å gjøre heltene lovlige igjen, mens Bob blir hjemme og passer barna. Men ingenting ser ut til å gå etter planen … spesielt ikke når en ny skurk truer folks sikkerhet. Familien Parr må finne en måte å samarbeide på igjen for å redde byen fra den sikre undergang – men det er lettere sagt enn gjort, selv om de alle er Utrolige …

Ekstremvær
Det finnes mange former for ekstremvær. I denne boken får du lære mer om torden, tornadoer, orkaner, flom, hagl og skogbrann! Finn også ut hvordan du kan holde deg trygg hvis du skulle komme ut for ekstremvær.

Test appen gratis i to uker ved å registrere dere , eller send sms PICKATALE2 til 2186