Planlegger du bilferie i Europa til sommeren, men vet ikke helt hvor turen skal gå? En reise i eller innom Tyskland er perfekt om hele familien skal avgårde på ferie. Med litt forberedelser er sannsynligheten stor for at det blir en vellykket ferie for både store og små.

Et godt utgangspunkt er å starte bilferien i Oslo og derfra reise med Color Line til Kiel. Bestiller du bilpakke til Tyskland med Color Line i sommer, starter de gode ferieminnene med det samme dere går om bord på Color Magic eller Color Fantasy.

Her kommer noen flere smarte tips til hvordan bilferien til Tyskland kan bli en magisk og minnerik opplevelse for hele familien:

Åpne dørene til de ekte eventyrene

Tyskland har utallige skoger og slott, som ofte er imponerende å se også om du ikke vet noe om dem. Men tenk bare på hvor spennende det er for barna å utforske disse stedene, når de får vite hvilke kjente og kjære eventyr som faktisk utspilte seg der?

– Mange av de klassiske eventyrene er basert på folkeviser som brødrene Grimm ble fortalt og deretter dokumenterte. Også Disney lot seg inspirere av disse historiene: Verdenskjente Askepott ble for eksempel vekket av sin prins i Sababurg slott, som ligger langs den utrolige eventyrruten, forteller Sabine Koch, turistsjef ved Tysklands Nasjonale Turistkontor.

• Bestill bilpakke til Tyskland med Color Line – de beste prisene får du nå!

Nydelige og eventyraktige Rothenburg ligger i Bayern, sør i Tyskland.

Eventyrveien hun snakker om – Deutsche Märchenstrasse – tar dere gjennom 600 magiske kilometer fra Bremen til Hanau ved Frankfurt. Langs denne ruten finner dere åtte naturparker og en drøss med slott – alt sammen som hentet rett ut av et brødrene Grimm-eventyr.

Med dette i bakhodet, kan det å forberede barna på turen bli en riktig så hyggelig affære. Dersom du booker tidlig og ønsker å bygge opp forventningene kan dere gjøre et dypdykk i fantastiske eventyrverdener på sengekanten sammen.

Det å forberede barn på en ferie gir dem ikke bare muligheten til å skape forventninger, men det letter også selve bilkjøringen når alle i bilen kan litt om stedene man besøker – og gleder seg til dette.

– Det blir gjerne også litt ekstra spennende å høre på disse eventyrene på lydbok i bilen, når man kjører gjennom områdene fortellingene opprinnelig stammer fra, sier Koch.

Slottet Hohenzollern ligger ca. 50 kilometer fra Stuttgart.

Og for oss nordmenn som hver jul absolutt  få med oss «Tre nøtter til Askepott» på TV, har hun et lite innside-tips:

– Da kan det være en god idé å legge turen innom Dresden i Øst-Tyskland, og besøke slottet Moritzburg – der filmen ble spilt inn. Det er det ikke mange nordmenn som er klar over!

Moritzburg slott.

Tyskland ♥ barn

Det vil alltid være noe moro å finne på for barn i alle aldre når dere drar på bilferie til Tyskland. Og når man kanskje har fått nok av gamle slott og historier, er det heldigvis også langt mer spennende og fartsfylte destinasjoner dere kan oppsøke.

– Det er mange fantastiske fornøyelsesparker rundt om i Tyskland. Europas nest største, Europapark, ligger i nærheten av Freiburg. Men dere trenger ikke dra så langt, ved Lübeck finner dere også Hansapark – det er fornøyelsesparken som ligger lengst nord, forteller Koch.

topp 100-listen over attraksjoner i Tyskland vil dere garantert finne noe som frister alle i familien – og som man deretter kan planlegge reisen rundt og glede seg til.

Europapark gjennomgår for tiden en modernisering, og blir klar for nye opplevelser sommeren 2018.

Også selve bilkjøringen rundt om i Tyskland lar seg godt kombinere med baksetet fullt av barn.

– Både hoteller og stoppesteder langs veien er veldig barnevennlige. Mye reising i Tyskland går over Autobahn, som har jevnlig muligheter å stoppe eller kjøre av til små landsbyer. Autobahn-restauranter i Tyskland har ofte også store lekeplasser. Da kan foreldre få seg en kaffe mens barna får beveget seg litt, sier Sabine Koch.

Ta den behageligste veien til Tyskland – bestill bilpakke nå!

Alt det fantastiske på Autobahn … og utenom

Tyskland er bilenes land, og dette kan gjøre det ekstra spennende å sitte i baksetet … spesielt om barna har en fascinasjon for flotte biler, slik Sabine Koch selv opplevde på sin bilferie gjennom Tyskland i fjor:

– Selv om turistveier som Eventyrveien gir barna rom for avvekslinger, var det også skikkelig interessant å kjøre på selve Autobahn sør fra Hamburg mot Köln. Det var så utrolig mange biler, lastebiler og andre kjøretøy, at barna i lang tid ble helt fascinert bare å stirre ut vinduet. Hvem ser flest Porscher? Hvem finner lastebilen med flest hjul?

Og ofte kan de mest fascinerende tingene dukke opp når du minst venter det:

– Høydepunktet for min 3-åring på biltur gjennom Tyskland i fjor var da vi kjørte forbi et enormt bilvaskanlegg – sikkert like stor som Coop Obs Bygg-butikker i Norge, med masse blinklys og reklame på. Resten av turen spurte han hele tiden om vi kunne dra dit, sier Koch.

Samtidig kan det å kjøre langs Autobahn være en glimrende mulighet for mor og far å høre på noe annet enn gamle folkeeventyr – kanskje kan barna få sansen for Kraftwerk? Nå som det ikke lenger koster noe mer å bruke mobildata i Tyskland enn hjemme, står dere fritt til å streame hva dere vil fra mobiltelefonen.

Straks dere trenger en avveksling fra motorveien, er det ifølge Koch en ren glede å «kjøre seg bort» i Tyskland.

– Mange småbyer langs Autobahn fokuserer på å tiltrekke seg reisende, så du ser ofte store skilt langs veien som tilbyr dere selvplukk av jordbær, besøk på bondegårder, shopping på outlets, og så videre.

Det er også mange andre «ruter» dere kan oppsøke utover eventyrveien, forteller Koch:

– Det finnes en egen leketøysvei, «Spielzeugstrasse», som går forbi leketøysfabrikker som kan besøkes. Her finner dere alt fra modelltog og dukkeproduksjon, til store fritidsparker. I Zirndorf ligger også Playmobil-Funpark, som er spennende spesielt for de yngste.

Generelt sett kan det å kikke gjennom hva som er tilgjengelig av forskjellige attraksjoner, og planlegge besøk til disse sammen med barna, være en fin måte å gjøre turen spennende hele veien.

– Til eldre barn er det et tips å skrive ut et «roadmap» for turen, der dere sammen har tegnet inn noen steder dere kommer å passere langs ruten – som det gjelder å oppdage underveis. På denne måten kan barna følge med og ser fremskritt langs veien, sier Koch.

Turen ned til Tyskland kan også bli minneverdig!

Det er nå på våren mange familier planlegger sommerens bilferie. Det er ikke til å komme utenom at en bilferie også innebærer mange timer i baksetet for barna. Et alternativ for å sikre en komfortabel reise til og fra Tyskland – i stedet for å slite dere ut å «transportetappen» via Sverige og Danmark – er å ta sjøveien.

Ved å starte og avslutte bilturen om bord på Color Magic eller Color Fantasy, får dere i tillegg til å oppleve Familieskipet, en svært behagelig reise direkte til og fra Kiel.

Reiser dere med Color Line Cruises kan dere tyvstarte ferien med fantastiske opplevelser om bord. I skoleferiene er det også et bredt aktivitetstilbud for både store og små. Hele familien kan nyte deilig mat og drikke med utsikt til havet, bli underholdt av alt fra badeland til show av internasjonal klasse … samt at skuldrene kan senkes i spa-avdelingen og i komfortable lugarer.

Vær tidlig ute med å bestille bilpakke til Tyskland – de beste billettene går først.