Har du noen gang googlet «skjulte perler i Oslo» og funnet en liste som inneholder spaserturer på Operataket, late dager i den stappfulle Sofienbergparken og en matbit på Grand Café? De er selvsagt verdt et besøk, men dette har du sannsynligvis gjort før.

Med sommerstartskuddet vi fikk i mai, er det ingen tvil om at dette er sommeren vi virkelig må lære Oslo å kjenne. Det er nå vi må utforske de mulighetene som ligger en liten buss-, trikke- eller T-banetur unna.

For å komme deg rundt og utforske hovedstaden er RuterReise-appen din beste reisepartnerDen gir deg full oversikt over avgangstider og eventuelle forsinkelser. Det gjør at du får med deg mest mulig!

Vi har samlet et knippe Oslo-destinasjoner du absolutt bør vurdere:

For badenymfen

Foto: Andreas Rønningen via Unsplash

Gå inn på RuterReise-appen og finn ut når neste linje 3 går mot Mortensrud. En kjapp tur på 20 minutter tar deg fra Jernbanetorget til Nøklevann og Østmarka. Ta med familien, venner eller nye bekjente på jakt etter det perfekte berget for å bade i både sollys og ferskvann.

Bygdøy og Huk kan bli folksomt. Om sommeren er stranda stappfull av sommerkropper, men om du tusler noen minutter langs vannet finner du Pantern. Hoppe- og badestedet er mer avskjermet, men like solfylt. Om du er heldig får du også se noen spektakulære stup fra 8-meteren.

For å komme deg til Bygdøy kan du taste inn Huk som destinasjon i appen. Da får du opp neste avgang for 30-bussen. Appen regner til og med ut hvor lenge du kan chille i sofaen før du må fyke avgårde.

Eller hva med å utforske Oslo fra vannet? Det finnes flere utleiemuligheter i byen, blant annet kan du være med på elvepadling langs Akerselva, eller få en guidet kajakktur i Oslofjorden. Selskapet bak turene forteller på sine nettsider at turene passer for både nybegynnere og mer erfarne padlere.

Overbevist? Last ned RuterReise-appen gratis her og prøv selv!

De beste barene du ikke har besøkt ennå

Ikke et vondt ord om utelivet i Oslo. Det finnes alternativer for enhver smak, men noen ganger er det deilig å oppsøke en helt ny atmosfære og en helt annen meny.

Prindsen hage ligger godt gjemt i Storgata, og kan karakteriseres som en av byens nydeligste bakgårder. Både buss og trikk tar deg til Brugata, før du spaserer noen minutter til inngangen. Vær ekstra oppmerksom, for det er fort gjort å gå forbi.

Om du vil se VM-kampene et annet sted enn Kontraskjæret viser Prindsen hage store deler av mesterskapet. God drikke, god mat og god fotball nytes best i byens best «gjemte» bakgård.

Bar Brutus ligger på Tøyen, kun ti minutter med buss eller t-bane fra sentrum. Restauranten sverger til et utsøkt utvalg av naturviner og naturlige smaker. Du kan få en tastingmeny med seks retter og tilhørende leskende varer for tusenlappen. Rett rundt hjørnet ligger også restaurantens søsterbar, Gurken Gurken Gurken Gurken, som med sine sprutrosa lokaler serverer en perfekt nightcap (og kyllingvinger).

En annerledes treningstur

Om du er av den mer aktive typen kan du bryne deg på en av landets nydeligste bakkeløp opp Korketrekkeren i Holmenkollen. Om vinteren kan man ake ned den to kilometer lange bakken, mens om sommeren er den ypperlig for bakkeløpentusiaster. To tusen meter og en stigning på 255 meter! Det er også muligheter for å skrå av på flere titalls skogsstier innover i Nordmarka.

Uansett hvor du er vil RuterReise gi deg den raskeste veien til nærmeste T-banestopp. Ta linje 1 mot Frognerseteren og hopp av på Midtstuen!

Festival på «taket» av Oslo

Foto: Joel Kolltveit

I år utspiller dansefesten Sommerøya seg i Ekebergparken 17. til 18. august. Noen av verdens ledende artister innenfor elektronisk musikk gir deg muligheten til å danse deg inn i sensommernatten.

Med utsikten mot Oslofjorden og byen som bakteppe kan dette bli årets mest minnerike musikkfestival.

For å komme deg til Ekebergparken tar du 18- eller 19-trikken til Ekeberg. Vi anbefaler også å ta en rusletur (eller en rekognoseringsrunde) i skulpturparken før festivalen går av stabelen!

Oslo har utrolig mye å by på gjennom hele sommeren, så vi anbefaler at du også leter etter andre arrangementer rundt om i Oslo på Facebook  – og at du laster ned RuterReise-appen for å komme deg videre på eventyr.

 

Hovedbilde: Andreas Rønningen via Unsplash