Vi er nok mange som flytter utenlandsturen innenlands denne sommeren, og det kan bety lange strekk i bil. Lange bilturer kan være en prøvelse for både barn og foreldre – men det trenger ikke være det. Lese- og lydbokappen Pickatale tilbyr flere morsomme og lærerike aktiviteter som sikrer både deg og barna en harmonisk biltur gjennom vårt langstrakte land!

Bruk turen på dyrefakta

Er det noe som kan oppta barna lenge, så er det spennende fakta om dyr. Det er ikke uvanlig at fire-femåringen sitter inne med en fascinasjon for insekter og småkryp, og det er fort gjort at de tar med seg uønskede gjester fra hagen inn til middagsbordet.

Hvorfor ikke bruke denne fascinasjonen og samtidig lære dem litt om det yrende dyrelivet på planeten? Pickatale har et bredt utvalg faktabøker for barn, om alt fra hvordan lyn og torden oppstår til spennende dyrefakta. Her kan barna lære om utrydningstruede dyrearter, smygende farer som anakondaen og tarantellaen eller om dyr fra forskjellige verdensdeler.


Det fine er at barna også kan velge om de vil lese i boka selv og bla seg gjennom alle bildene, eller om de vil høre den opplest som lydbok mens de kikker på dyra. Dermed er dette noe som kan oppta både de yngre og eldre barna i bilen. Kanskje lærer du også noe – hvor mye vet du egentlig om elefantskilpaddens historie?

Test appen gratis i to uker ved å registrere dere , eller send sms PICKATALE2 til 2186

Marvel-bonanza og Thorbjørn Egner

For de litt eldre barna slapp Pickatale nylig en serie bøker som garantert vil falle i smak. Marvels superheltunivers finnes nå som bøker og lydbøker i appens store bibliotek!

Få bøker vil sluke både tid og oppmerksomhet som Spiderman, Black Panther, Thor og Captain Marvel om dagen. Ekstra gøy kan det være om barna ser en av filmene i forkant, for deretter å lese eller lytte til historien på nytt i bilen.

Om dere skal ekstra langt tilbyr også Pickatale quizer til de fleste av bøkene. Dermed kan barna teste kunnskapen sin om det de akkurat har lest og hørt. Med andre ord kan dere gjøre bilturen om til en skikkelig Marvel-bonanza!


Og når vi først er inne på nye ting i appen: Pickatale har også sluppet hele 12 Star Wars-bøker, som er perfekt for de litt eldre barna. Bøkene henger sammen, og kan derfor sikre dere mange timers ro i bilen med et Star Wars-maraton, som kanskje også er litt nostalgisk for dere eldre.

Test appen gratis i to uker ved å registrere dere , eller send sms PICKATALE2 til 2186

Om du først er ute etter skikkelig nostalgi, har Pickatale også de virkelig gamle klassikerne fra selveste Thorbjørn Egner i biblioteket. I appen finner du originalversjonene av kjente og kjære fortellinger, som Kardemommeby og Hakkebakkeskogen, lest av Egner selv. Disse kommer riktignok kun som lydbok og er dermed perfekt å spille av høyt for hele familien på vei over fjellet. På tide å vise ungene hva du vokste opp med!


For de små og rastløse

For de eldre barna kan timene fort fly unna med quizer og spennende bøker, men minstemann kan være vanskeligere å underholde. Derfor har Pickatale en serie med tegnebøker for de minste. Tegn som en proff  lærer barna å tegne dinosaurer, hund, katt eller papegøye.

Blir det mye rastløshet i baksetet kan for eksempel en tegnekonkurranse mellom søsken være en morsom løsning. Hvem tegner den beste stegosaurusen eller den søteste katten?

Uansett hvor bilferien går i sommer, har appen et digitalt bibliotek med over 2000 bøker og moro som sørger for at dere overlever turen alle sammen. God sommer!

Test appen gratis i to uker ved å registrere dere , eller send sms PICKATALE2 til 2186