– «Adams gjør det enkelt å spise god middag». Så enkelt kan en visjon beskrives. Etter syv år som landslagskokk og restaurantsjef besluttet Adam Bjerck å satse 100 prosent på matkasser. De siste årene har konseptet tatt flere tusen nordmenn med storm. Over 65.000 matkasser med ferske råvarer og oppskriftshefter leveres til norske husholdninger hver uke. 

– Målet har, og er fremdeles, å ta middagen tilbake. Det skal være gøy, sosialt og enkelt å lage smakfull og inspirerende mat, forteller Bjerck.

Den tidligere landslagskokken har gjort seg bemerket ved å nå bredt med sine kreative og smakfulle oppskrifter. Han satser på inspirerende middager laget av fantastiske råvarer. Og middagsrettene lærer den norske befolkningen om råvarer, kvalitet og matlaging. 

La deg friste av sesongens ferske råvarer! Foto: Adams Matkasse

Inspirasjon og variasjon

Mange familier har behov for mer inspirasjon og variasjon i matlagingen. Forskning viser at familier i snitt har ti forskjellige middagsoppskrifter i repertoaret. Bjerck tror det skyldes mangel på tid og fantasi i en ofte hektisk hverdag.

– Det er ikke mange endringer som skal til for å imponere på kjøkkenet, men folk låser seg litt når de kommer til butikken, forteller han.

Adams Matkasse forenkler hverdagen til folk. Det finnes flere typer matkasser å velge i, med egne ukesmenyer. Enten du ønsker kjente og kjappe retter, barnevennlig mat, gourmetkassen med alt fra spekepølser og oster til fyldig syltetøy, vegetaralternativer eller mat uten gluten og laktose, finner du det i en av Adams mange matkasser.  I tillegg er Bjerck og teamet opptatt av å handle råvarer i sesong direkte fra småskalaprodusenter, og ikke gjennom de store dagligvarekjedene.  Her får du møre koteletter fra Prima Jæren, nydelig rosettkål fra Vang Gård på Toten og linefanget torsk fra Snorre sjømat.

– Vi er ofte på besøk hos leverandørene våre og diskuterer hva vi kan utvikle videre – sammen. En personlig kontakt er viktig for oss. I tillegg er det et stort pluss at vi får tilgang på råvarer man ikke alltid får tak i andre steder, forklarer han.

Slik fungerer Adams Matkasse.

Adams støtter den norske bonden. Derfor leverer de alltid norsk kjøtt, fugl og fisk i matkassen. Foto: Adams Matkasse

“Adams touch”

Adams Matkasse er som skapt for familier eller samboere som ønsker å løfte hverdagsmaten til et nytt nivå. Man trenger ikke å være en matnerd som Adam for å sette pris på spennende og smakfulle middager.

Vi ønsker at du skal oppleve noe nytt – den ekstra urten, en annen type kjøtt eller en ingrediens som skiller seg ut. Hver eneste rett har en liten vri. En vri du ikke hadde tenkt på selv, forteller han.

Sammen med CEMO har Adams også satt sammen “hyggekassen” og “gourmetkassen” som følger med som velkomstgave. Disse passer perfekt til alt fra tapasbordet, ostefatet eller fredagskosen. Fruktig olivenolje, saftige oliven, smakfulle spekepølser, lakris og luksussjokolade får du i disse kassene. 

– Vi prøver nye ting hele tiden, for å se hvordan det blir tatt imot, forteller matkreatøren, som må medgi at han lærer stadig nye ting om kundene sine. Da kokken ba om feedback og rating de første ukene, kom det for dagen at tilbehør som for eksempel couscous var lite populært.

– For mye couscous ble litt gale. Soyaglasert laks med mangosalat har derimot vært en slager. Kjøttpai går også igjen, forteller han lurt.

Selv er sjefskokken glad i variasjon, men innrømmer at det eksisterer én rett som alltid har stått hans matglade hjerte nær:

–  Det er lite som slår en god, mørstekt entrecote. Men nå som sommersesongen nærmer seg, blir det også en god del norske grønnsaker i kassen. Vårprimør for eksempel. Dét blir godt det.

Har du lyst til å prøve en matkasse med sunne oppskrifter, spennende menyer og ferske råvarer levert rett hjem? Finn kassen som passer ditt behov her!