Det nærmer seg 200.000 el- og hybridbiler på norske veier. Vi går mot en mer og mer bærekraftig bilstand i landet, men det byr også på utfordringer for oss som sjåfører.

Nordens største forsikringsselskap If forteller til TV2 at det faktisk høyere skadefrekvens på elbiler enn på personbiler som bruker fossilt drivstoff. Hvordan kan det ha seg?

– Man skulle kanskje trodd at elbiler kjører rolig og forsiktig, men de nye elbilene er veldig spreke og har et helt annet dreiemoment enn mange kanskje er vant til, forteller Petter Steensland i småskadeverkstedet MPS Micropaint.

MPS Micropaint er spesialiserte på små- og mellomstore skader og behandler tusenvis av biler i løpet av året. De har sett en markant økning av småskader på elbiler.

– En el-Golf akselererer like fort som en Porsche de første meterne og det gjør at man må være veldig forsiktig på pedalen. For å unngå en bulk eller ei ripe må man derfor være hakket mer oppmerksom når man kjører på trange områder som parkeringsplasser.

Les også: Sjekklisten for deg som skal levere inn leasingbilen

Bulk og riper er vanligste elbilskader

Noen konkrete tall på antall skader de har behandlet på elbiler har han ikke, men han sier at elbilens popularitet gjenspeiles i bilene som kommer inn på verkstedet.

– En bulk er en bulk, uansett om det er diesel-, bensin- eller elbil. Alle kan være uheldige bak rattet – og det er det absolutt ingen skam i. Det viktigste er at det ikke skal koste skjorta å reparere skaden.

MPS Micropaint benytter moderne reparasjonsteknikker, såkalt Smart Repair, som gjør en reparasjon rimeligere og mer effektiv enn tradisjonelle reparasjonsmetoder.

– På små og mellomstore skader kan du spare noen tusenlapper fordi vi reparerer deler fremfor å erstatte de med nye deler. Det gjør at en felgskade eller en mindre bulk kan koste fra 1500 kroner.

Tesla-reparatør

MPS Micropaint er godkjent Tesla-verksted og samarbeider med Tesla. Om du er medlem av Tesla Owners Club Norway (TOCN) får du også 11 prosent rabatt på alle reparasjoner.

– Vi har god erfaring med alle Tesla-modeller og synes det er en morsom bil å jobbe med. Vi forventer et voldsomt antall Teslaer på våre verksteder når Model 3 ankommer landet, sier Steensland.

Du kan lese mer om samarbeidet mellom TOCN og MPS Micropaint her.

– Elbileiere bør velge oss på småskader fordi vi kan det vi holder på med og vi gjør det for en billig penge, avslutter han.

MPS Micropaint gir deg et gratis prisanslag på epost! Finn ditt lokale verksted her.