Kan du ha med eget popcorn på drive-in-kino? Kan man rasle med potetgullposen uten å bli sett stygt på? Er det lov å synge med på godlåtene?

Cinemove og samarbeidspartnerne arrangerer nå om dagen drive-in-kino flere steder i landet, men arrangementsformen er helt ny i norsk sammenheng. Derfor sitter nok filmsultne kinobesøkende med mange spørsmål. Vi har derfor snakket med Cinemove for å få fakta på dashbordet:

De grunnleggende reglene

Alle arrangementer for over 500 personer er forbudt frem til 1. September 2020. Det gjør at enkelte kinoer vil få vanskeligheter for å gjennomføre sine visninger i lang tid fremover. Derfor er drive-in-kino et ypperlig alternativ, men for å følge FHIs føringer er det enkelte regler gjestene må forholde seg til.

Hva er reglene for smittevern?

– Personer i karantene kan ikke delta. De må holde seg hjemme og følge myndighetenes reglement. Det er kun personer som har daglig kontakt som får lov til å oppholde seg i samme bil. Med andre ord er det dine faste lekekamerater som kan bli med deg på kino, forteller Sven Erik Fuglerud Brastad i Cinemove.

Hva med toaletter?

– Vi må forholde oss til FHIs føringer, noe som gjør at det ikke vil være toaletter på området. Dette håper vi du tenker på før du drar hjemmefra.

Er det servering?

– Det er ingen servering av noe slag på området. Derfor er det naturligvis lov med medbrakt, enten du vil nyte middagen eller knaske på popkorn under visningen. Vi skal ikke blande oss i din foretrukne snacks, fleiper han.

Alle drive-in-kinoene er rusfrie arrangementer. Brudd på retningslinjene vil føre til adgangsnekt eller bortvisning.

Cinemove arrangerer drive-in-kino i flere byer. Her finner du billetter til visninger i Oslo (Tryvann), Follo (Ski Storsenter), Drammen (Berskaug Idrettsplass) og Kristiansand (Tresse).

Her fra en visning av Børning 2 ved Ski Storsenter.

Bil og plass

Det er kun tillatt å ankomme i bil og maks antall passasjerer er fem personer. Prisen for én billett gjelder for hele bilen og koster 249 kroner. Med andre ord er det rimeligere enn tradisjonell kino.

– Du vil trolig få den beste opplevelsen om dere er to eller tre i bilen. Det vil kun være tillatt med personbiler. For å sikre at alle får en god opplevelse vil høye biler blir plassert helt bakerst, forklarer Brastad.

Kinoen åpner én time før forestillingen, og vakter på stedet vil vise deg hvor du skal parkere.

Hva med de som har spesielle behov?

– Vi vil selvsagt tilpasse oss. Si fra til vaktene når du ankommer, så vil de gi deg en plass som passer deg. Om du risikerer å måtte forlate forestillingen tidligere av ulike grunner får du en plass som tillater det.

Kan man ha på varmen?

– Det er ikke tillatt å ha motoren eller frontlys på under filmen. Kupévarmer er lov. Derfor håper vi du kler deg godt, for det kan bli kaldt i bilen.

… men hva med lyd?

– Lyden sendes over FM-nettverket. Om bilen din ikke har dette kan du også ta med en bærbar FM-radio som går på batterier. Frekvensen vil bli oppgitt når du ankommer drive-in-kinoen, sier Brastad.

Vil du ha en annerledes kinoopplevelse? Her finner du billetter og program for Oslo (Tryvann), Follo (Ski Storsenter), Drammen (Berskaug Idrettsplass) og Kristiansand (Tresse).

Stor stemning under en utsolgt visning av Top Gun fra 1986. Foto: Aleksandra Pestka

Vær og vind

Kan sol, regn eller snø påvirke skjermene?

– Nei, dette er toppmoderne utstyr som er krystallklart uansett hvilket vær. Dette er de samme skjermene som brukes på andre utendørsarrangement.

Hva er perfekt drive-in-kino vær?

– Jeg mener at alt vær er kinovær! Kveldsvisningene har vært helt magiske på solfylte dager, og det skaper en helt unik stemning ved solnedgang. Regn og snø gjør ingen skade om du sitter tørr i bilen, men kan kreve at du bruker vindusviskerne, sier Brastad.

Hva er oppskriften på en god drive-in-opplevelse?

– Det viktigste er at du finner en film du vil se, eventuell snacks og kler deg godt. God fornøyelse, avslutter Brastad.

Her finner du billetter og program for Oslo (Tryvann), Follo (Ski Storsenter), Drammen (Berskaug Idrettsplass) og Kristiansand (Tresse).