Hver eneste drøm om å synge You’ll Never Walk Alone av full hals sammen med 50.000 likesinnede er unik. Én ting er dog likt for alle: Det koster penger.

Men det finnes råd, selv om man ikke nødvendigvis har så god råd akkurat nå.

Spareappen Dreams lar deg nemlig spare til fotballtur mens du jubler. I appen finner du en rekke smarte «sparehacks», som gjør sparingen både morsom og enkel.

Min favoritt er denne: «Overfør 100 kroner til sparekontoen ‘Liverpool-tur’ 2020 hver gang Liverpool scorer.»

Enten du drømmer om fotballtur til Anfield eller Aker Stadion:
Last ned Dreams for å gjøre drømmen virkelig!

Bruset fra Anfield

Jeg forsøker å dra til Liverpool én gang i året. Byen er i seg selv en veldig fin reisedestinasjon, men det er Anfield Road og stemningen i byen på kampdag som gir en trang til å returnere år etter år.

I motsetning til mange andre arenaer av denne størrelsen, ligger Anfield Road midt i et lokalsamfunn fylt av gamle boliger, puber og gatekjøkken.

Det gjør at stadion virker enda større og mer majestetisk, i kontrast til radene med små rekkehus i murstein som ligger tett inntil.

På kampdager endrer disse gatene fullstendig karakter.

Supportersanger siver ut av brune puber med vegg til vegg-teppe og en umiskjennelig eim av sølt øl. Der inne hvor folk står som sild i tønne og gleder seg til kamp.

Utenfor beveger en stadig tettere strøm av rødt seg sakte mot det som for mange i denne røde massen betyr at en mangeårig drøm endelig skal bli oppfylt:

Å sitte i bruset fra Anfield.

Kjeppen i hjulet for tur

Mange drar, men for flere blir det fort med drømmen.

Det er nemlig ikke alltid at tusenlappene ligger skinnende klare til å finansiere fotballtur, når terminlisten er klar og gruppechatten med fotballgjengen sveives i gang.

Det kjenner jeg godt til.

Personlig har jeg forsøkt, men aldri fått til, å spare til Liverpool-tur. Når det svært defekte overflødighetshornet som er min private økonomi skal telles opp, er det alltid andre finurlige ting som blir prioritert foran den støvete kontoen som heter Liverpool-tur 2020.

For Liverpool ligger alltid litt lenger unna både i tid og rom enn utepils her og nå, regninger og andre fornuftige og voksne ting.

Lystbetont gruppepress

Men med Dreams er det så intuitivt, enkelt og ikke minst gøy å spare at neste fotballtur til England blir den første som ikke blir et fullstendig sjokk for privatøkonomien min.

Ikke bare er det direkte morsomt å spare selv – den allerede fantastiske følelsen av scoring, blir enda litt bedre når det i tillegg klirrer i turkassa – det er lett å få med flere på lasset med gruppesparing.

Om man setter opp en sparing for hele gruppen innad i fotballgjengen, får alle beskjed hver gang noen andre sparer. Dermed kan dere gjøre finansieringen av turen til en del av opplevelsen, med et morsomt konkurranseelement og stadige oppdateringer på hvordan det går.

Og det siste kan vise seg å være tunga på vektskålen: Å sette opp gruppesparing i Dreams gjør at årets tur blir en ekte, konkret ting. Det hindrer dermed at turen koker bort i kålen.

Det er en uforpliktende, lystbetont gruppepressituasjon, som gjør at man hele tiden har turen friskt i minne, og som fjerner de to tingene som ofte er de største hinderne for å dra: penger og glemsel.

Så gjenstår det bare å finpusse sangstemmen, og gjøre seg klar til å suge inn stemningen i Liverpools gater på kampdag.

  • Enten du drømmer om fotballtur til Anfield eller Aker Stadion:
    Last ned Dreams for å gjøre drømmen virkelig!