Hver eneste drøm om å synge oppleve Manchester United på Old Trafford sammen med over 70.000 likesinnede er unik. Én ting er dog likt for alle: Det koster penger.

Men det finnes råd, selv om man ikke nødvendigvis har så god råd akkurat nå.

Spareappen Dreams lar deg nemlig spare til fotballtur mens du jubler. I appen finner du en rekke smarte «sparehacks», som gjør sparingen både morsom og enkel.

En favoritt er denne: «Overfør 100 kroner til sparekontoen ‘Manchester-tur 2020’ hver gang Manchester United scorer.»

Enten du drømmer om fotballtur til Old Trafford eller Åråsen:
Last ned Dreams for å gjøre drømmen virkelig!

Gjør sparingen kulere

– Det er jo dritkult! Om man kan ha automatiske trekk når Manchester United scorer, blir sparingen mye morsommere, sier Erik Bergdølmo Eksund svoren Manchester United-supporter og svært aktiv fotballreisende.
Har besøkt 100 fotballarenaer verden over

Eksund hadde nylig jubileum da han var på sin 100. kamp i utlandet, og anslår at han har vært på over 100 forskjellige fotballstadioner verden over, inkludert Norge.

– Jeg er sånn at, ja United er mitt lag, men så syns jeg det er veldig spennende å se andre fotballags kultur også. Det gjør det bedre å snakke med andre supportere, for jeg kan sette meg inn i hva de snakker om når de snakker om sine fotballopplevelser.

Av høydepunkter Eksund trekker frem fra sine fotballreiser finner vi Celtic mot Rangers på Celtic Park, Borussia Dortmund og Bayern München i Tyskland og Stockholm-lagene («det er overraskende hvor kort man trenger å reise for å oppleve heftig fotballkultur») – men det er likevel én fotballarena han stadig kommer tilbake til: Old Trafford.

Tolv besøk så langt

Han har vært der tolv ganger. Blant dem Alex Fergusons siste hjemmekamp da Manchester United tok sitt 20. ligagull.

– Jeg husker ekstremt godt første gang jeg var der. Allerede når du så vidt begynner å se stadion i det fjerne, begynner det å krible i magen.

– Så ser man hvor massivt stort det hele er med alle menneskene som går ved siden av deg med samme følelse.

De 90 viktigste minuttene i verden

– Det er så mange ting som gjør at jeg stadig kommer tilbake til Old Trafford: Det er det å dra på Bishop før match og få med seg den fantastiske stemningen der, med forsanger Pete Boyle som drar i gang allsangen.

– Det er det massive skuet utenfor en så stor fotballstadion. Old Trafford ble bygget helt tilbake i 1910, så når du kommer ned mot stadion så kjenner du historien i veggene.

– Det er dessuten helt spesielt å kjenne på den forventningsfulle og spente atmosfæren i gatene før kamp. Det er det samme hva som skjer i verden for øvrig, det er de 90 minuttene som skal spilles alle snakker om.

Kjeppen i hjulet for tur

Mange drar, men for flere blir det fort med drømmen.

Det er nemlig ikke alltid at tusenlappene ligger skinnende klare til å finansiere fotballtur, når terminlisten er klar og gruppechatten med fotballgjengen sveives i gang.

Men det er her Dreams kommer inn i bildet. Formålet er å gjøre det både intuitivt, enkelt og ikke minst gøy å spare – med forskjellige sparehacks.

Ikke bare er det direkte morsomt å spare selv – den allerede fantastiske følelsen av scoring, blir enda litt bedre når det i tillegg klirrer i turkassa – det er lett å få med flere på lasset med gruppesparing.

Lystbetont gruppepress

Om man setter opp en sparing for hele gruppen innad i fotballgjengen, får alle beskjed hver gang noen andre sparer. Dermed kan dere gjøre finansieringen av turen til en del av opplevelsen, med et morsomt konkurranseelement og stadige oppdateringer på hvordan det går.

Og det siste kan vise seg å være tunga på vektskålen: Å sette opp gruppesparing i Dreams gjør at årets tur blir en ekte, konkret ting. Det hindrer dermed at turen koker bort i kålen.

Det er en uforpliktende, lystbetont gruppepressituasjon, som gjør at man hele tiden har turen friskt i minne, og som fjerner de to tingene som ofte er de største hinderne for å dra: penger og glemsel.

Så gjenstår det bare å finpusse sangstemmen, og gjøre seg klar til å suge inn stemningen i og rundt Old Trafford på kampdag.

  • Enten du drømmer om fotballtur til Old Trafford eller Åråsen: 
    Last ned Dreams for å gjøre drømmen virkelig!