I dag snakker vi om:

Pianist og komponist Joep Beving fra Amsterdam, Nederland. Aktuell med plata «Prehension» (hør den i din favorittjeneste her).

Hvem, sa du?

Joep (uttales ‘Yoop’) har kanskje et litt tegneserieaktig navn, og utseendet hans – to meter lang og standsmessig hår og skjegg – signaliserer nok mer hipp singer/songwriter enn klassisk komponist og pianist.

Men tro oss: Joeps vanvittige suksesshistorie mangler paralleller, selv i dagens musikalske landskap.

Foto: Rahi Rezvani

OK? Hva skjedde?

Vel, historien om Joep Beving er også historien om Spotifys enorme innflytelse. I fjor fikk vår mann nemlig flere låter med på en av deres mest populære spillelister, kalt «Peaceful Piano».

Og med det ble han plutselig eksponert for et enormt nytt publikum. Interessen eksploderte, og hans første soloalbum «Solipsism» er nå totalt strømmet over 85 millioner ganger.

På grunn av en spilleliste?

Jepp. Sånn er det blitt. Men Joep Beving ville selvfølgelig ikke blitt så populær om ikke musikken hans også treffer folk rett i hjertet.

Jamen, hvordan låter musikken hans da?

Vel, alle låtene på «Solipsism» ble spilt inn midt på natta, med Joep alene på det tyske pianoet han hadde arvet av sin avdøde bestemor. Tonene er ekstra forsiktig spilt for at han ikke skulle vekke samboeren og barna.

Slik låter det også. Selv beskriver han lydbildet som «enkel musikk for komplekse følelser».

– Verden er hektisk nå, og jeg føler et sterkt behov for å få kontakt igjen på et menneskelig nivå med folk flest. Musikk har kraften til å forene oss gjennom sitt universelle språk, sier han.

Har han platekontrakt nå?

Om han har! Joep Beving fikk kontrakt med det legendariske plateselskapet Deutsche Grammophon, etter å ha sendt en noen låter til en venninne i Berlin, som jobber på café. Hun spilte musikken hans over høyttalerne akkurat idet en representant for selskapet stod i kaffekø.

For en tilfeldighet!

Absolutt. Nå slipper Joep sitt nye album «Prehension» 7. april.

Luftige, melankolske og ofte rørende toner som passer perfekt som soundtrack nå som naturen kommer til live igjen etter den lange vinteren.

Hør mer:

Youtube: 

Digg spilleliste:

 

Vil du høre enda mer? «Prehension» slippes altså 7. april på Deutsche Grammophon/Universal Music Norge. Klikk her for å høre hele albumet på din favoritt-tjeneste!