Norden frister med rå natur, pulserende storbyer og ikke minst — fantastiske hotell og overnattingssteder.

Mange av dem får du se i det nye reiseprogrammet «Nordens Perler» som har premiere tirsdag 7. mars på TV3.

I programmet drar Jannecke Weeden sammen med en av Skandinavias beste kokker, Stian Floer, for å besøke Nordens aller flotteste turiststeder og hoteller.

Jannecke elsker luksus, men er utrolig kresen når det kommer til mat. Stian synes det er helt greit å sove i sovepose, men lever for de kulinariske opplevelsene.

Som en liten smakebit før premieren: Her er en liste over 10 av de mest utrolige stedene å overnatte i Norden!

Samtlige får du stifte nærmere bekjentskap med i «Nordens Perler».

Forhåpentlig får du litt inspirasjon til neste ferie i Norge eller et av våre naboland:

Manshausen

På den lille øya Manshausen i Steigen har eventyreren Børge Ousland plassert en rekke arkitektoniske perler langs bryggekant og svaberg. Manshausen byr på fantastiske muligheter for dykking, fiske, padling, klatring og fjellturer, og kan også friste med hvite sandstrender i sommermånedene.

www.manshausen.no

Tretopphyttene

I tretopphyttene kan du velge om du vil bo i toppen av en bjørk, mellom to store furuer, oppe i grantoppen eller trygt forankret i solide lerketrær. Åtte meter over skogbunnen sover du trygt og komfortabelt, knappe to timers kjøretur fra Oslo. Alle tretopphyttene er vinterisolerte, har kjøkkenkrok med vedovn, komfyr og kjøleskap, og det er flust med tur- og aktivitetsmuligheter.

Foto: Tretopphytter.no

www.tretopphytter.no

Juvet

På tunet til Burtigarden i Valldal ligger Juvet, Europas første landskapshotell. Her stikker sylskarp arkitektur seg frem mellom osp, bjørk og eldgamle kampesteiner og viser at det moderne fint kan smelte sammen med naturen. Stedet dukker også opp som futuristisk rikingpalass i fremtidsfilmen «Ex Machina».

www.juvet.com

Kolarbyn eco lodge

Kolarbyn kalles «Sveriges mest primitive overnattingssted», men dette sies gjerne med et smil om munnen, for Kolarbyn tilbyr en helt unik opplevelse. I deres Eco-Lodges bor de reisende i gammer og jordhytter, helt uten elektrisitet eller rennende vann. I stedet er fokus på stillheten og villmarken. Man hugger sin egen ved og sover på saueskinnsfeller.

www.kolarbyn.se

Central Hotel og Café

Mer eksklusivt enn dette kan det umulig bli, idet Central Hotel og Café i København bare har ett eneste rom (kafeen under har på sin side fem sitteplasser). Her garanterer de friske blomster, frukt og vin på rommet, en superdigg seng og dansk design i fokus.

www.centralhotelogcafe.dk

Hotel Katajanokka

Føler du for en litt annerledes overnatting, kan kanskje en fengselscelle friste? Hotel Katajanokka er et ombygget fengsel fra 1837 på øya Katajanokka i Helsinki sentrum, og selv om standarden en gang var lav har hotellet i dag fire stjerner med gourmetrestaurant i kjelleren.

www.hotelkatajanokka.fi/en/

ION Adventure

Midt i Islands ville natur, omringet av gamle lavastrømmer og værbitte omgivelser kneiser en moderne arikiteks drømmevisjoner. Det prisvinnende hotellet ION Adventure byr på fantastisk natur, gode fiskemuligheter, super mat og en prisvinnende bar.

www.ioniceland.is

Fabriken Furillen

På den lille øya Gotland, midt i Østersjøen, ligger Fabriken Furillen — Et rustikt paradis plassert kloss inntil ruinene av et gammelt sandtak. Stedet er kuratert av fotografen Johan Hellström, og byr på moderne skandinavisk design og gode muligheter for å kontemplere livet alene på en strand.

www.furillen.com

Herangtunet Boutique hotel

I 2007 flyttet Marie og Marco fra Amsterdam til landlige omgivelser i Heggenes: Her skulle de omdanne gamle, tradisjonsrike bygninger til et luksuriøst overnattingssted. Resultatet er Herangtunet Boutique Hotel, et sted med historisk sus, kreativt design og herlig atmosfære.

www.herangtunet.no

Treehotel

Høyt oppe blant trestammene nord i Sverige finner du Treehotel. En unik opplevelse der kontemporær arkitektur møter kreativ design og urørt natur. Treehotel ligger ved elven Lule, et par timers kjøring fra Luleå lufthavn.

Foto: Johan Jansson

www.treehotel.se

 

«Nordens Perler» har premiere tirsdag 7. mars på TV3.