Mobilselskapet Dipper støtter små og mellomstore bedrifter innenfor alle bransjer. De er spesielt stolte av kundene sine og heier på de små selskapene! En av de fremadstormende kundene deres er en dame med mange jern i ilden, nemlig Torill Bye Wilhelmsen i Fjellflyt AS.

Torill er gründertrener. Men hva innebærer det? Ikke så rart at du lurer, Torill har nemlig laget tittelen selv.

Den driftige dama er sertifisert strateg for små bedrifter, har en master i internasjonal økonomi, har startet opp to bedrifter og er tidligere næringssjef, i tillegg til gründertreningen. Først og fremst er hun  der som en hjelpende hånd for de som er sin egen sjef eller styrer en liten bedrift.

En del av gründertreningen er noe hun kaller «vandresnutter». Dette er temabaserte foredrag hun har laget for gründere og småbedrifter, som man kan høre på mens man går.

Det som ofte kjennetegner gründere er nettopp det at man jobber alene. Dette er ikke alltid helt enkelt, kan Torill fortelle oss.

– Ensomhet er et folkehelseproblem blant gründere. De fleste jobber alene og har alt ansvaret liggende hos seg. Dette kan medføre høyt stressnivå, overarbeiding, en følelse av ensomhet og depresjon. Dette vil jeg gjøre noe med, sier Torill engasjert.

Dette er ikke bare ord, gründertreneren har flere konkrete tiltak for å bygge fellesskap for gründere, for støtte, samarbeid og en skulder å gråte på.

Vandresnuttene anbefales å lyttes til mens man går. Foto: Kristoffer Thuestad

Plan A

Derfor startet hun for tre år siden heldagskonferansen «Plan A».

– Jeg kaller det for årets mest lønnsomme dag. På denne konferansen legger vi rett og slett en plan for hele det kommende året.

Plan A fungerer som en strategisk planleggingsmetode som kan gjøre bedriften din opptil 60 % mer lønnsom.

– Man lager seg fokusprosjekter som går over 30 dager. Vi jobber med målsetting og å lage mål som kiler i magen – små mål man gleder seg skikkelig til å oppnå. Vi skal sette oss mål som er realistiske og noe å strekke seg etter, men det må være oppnåelig. Det skal være det som får deg opp om morran, sier hun.

Hvilket mål som kiler i magen er det du jobber mot nå?

– Jeg jobber mot neste Plan A, som holdes i begynnelsen av januar. Det gleder jeg meg veldig til!

Gründerfestival og insta-hike

I tillegg til heldagskonferansen arrangerer Torill en gründerfestival i september 2019.

– Det er en internasjonal festival kalt European Coworking Festival.

Festivalen for gründere, småbedrifter og frilansere holdes på Gjendesheim Turisthytte i Jotunheimen og programmet er deretter.

– Her blir det mye gøy, sier en smilende Torill.

– Vi skal ha walkshop, gående workshops mellom gründere, cruise på Gjende med ølsmaking, insta-hike, konserter, internasjonale foredragsholdere, bålprat. Ja, hva skal vi ikke ha, humrer hun.

Insta-hike må du nesten utdype?

– Dette er også et begrep jeg har lagd. Det kommer mange internasjonale influencere på festivalen, og de ønsker å ta flotte bilder av naturen. Derfor har vi lagt opp turer i fjellet ut fra steder det er ekstra fin utsikt og gode bildemuligheter, forteller Torill lattermildt.

– Det viktigste med festivalen er at det er en delingskultur i praksis. Vi deler informasjon og erfaring og blir inspirert av hverandre. Det at alt dette skjer i vakre naturomgivelser med Besseggen i bakgrunnen, er ikke feil det heller, legger hun til.

Torill Bye Wilhelmsen brenner for å hjelpe andre gründere. Foto: Kristoffer Thuestad

Ønsker en revolusjon i arbeidslivet

I tillegg til å sørge for at gründere har et fellesskap og en delingskultur, har Torill en siste kampsak som står hennes hjerte nært.

– Jeg ønsker en revolusjon i arbeidslivet! Med det mener jeg at jeg synes det skal bli slutt på stillesitting. Vi trenger mer aktivitet i arbeidshverdagen. Sitter du stille over en lengre periode forbrenner du i snitt én kalori i minuttet. Dette er ganske nær en annen tilstand, nemlig å være død.

– Ønsker du å være kreativ og produktiv må du fyre opp systemet. Ta korte gåturer gjennom dagen. Ti minutter gåing kan gi 90 minutter produktivt arbeid. Man blir 60 % mer kreativ når man går.

Støtter de små bedriftene

Torill har vært kunde hos Dipper i fem år nå. Dipper kaller seg selv for mobilselskapet for små og mellomstore bedrifter, og ønsker å støtte opp under kundene sine.

Dette er veldig i tråd med hvordan Torill forholder seg til sine egne kunder.

– Vi deler samme syn på det å fremheve og støtte kundene våre. De virker genuint opptatt av at mitt selskap skal funke. De står i det med oss, jeg føler at jeg har de i ryggen, og det er fint.

Hun legger til at hun i jobben bruker telefonen mye som arbeidsverktøy, og derfor er opptatt av at alt fungerer som det skal til enhver tid.

– Det opplever jeg at det gjør med Dipper, sier Torill smilende.