Prisvinnende teaterkompani har utviklet et nytt teaterkonsept som gjør det mulig for Oslos befolkning å få sett levende teater i koronatiden.

I en tid der byens kulturelle møteplasser er stengt, har friteatergruppen Feil Teater gleden av å presentere forestillingen «Det Historiske Slaget om Bakgaarden» i en bakgård i Oslo. Forestillingen er en interaktiv teateropplevelse for hele familien, som utspiller seg akkurat der du bor. 

– Sjelden har man vært vitne til et så brennende behov for kunstopplevelser som akkurat nå. Den siste tiden har Feil Teater fulgt interessert med på hvordan kulturnorge finner nye måter å nå ut til sitt publikum på. Streamingløsninger ser ut til å fungere utmerket for blant annet musikere, men overgangen fra teaterrommet til digitale plattformer kan være utfordrende, forteller regissør i Feil Teater Vilde Johannessen.

Les mer om forestillingen og bestill kompaniet til din bakgård helt gratis.

Det prisvinnende kompaniet har siden 2015 produsert en rekke forestillinger for både voksne og barn. De siste årene har kompaniet turnert over hele landet, blant annet i regi av Den kulturelle skolesekken. Feil Teater tror sterkt på at teatrets magi handler om øyeblikkene mellom aktør og tilskuer. De siste ukene har de derfor utviklet et nytt teaterkonsept som gjør det mulig for Oslos befolkning å få sett levende teater i koronatiden.

Forestillingen skal tas med fra bygård til bygård i hele Oslo, og gi publikum et avbrekk fra en stille og monoton hverdag, forteller Johannessen.

Kompaniet spiller levende teater i Oslo sine bakgårder fra 27.april. Foto: Feil Teater

Dramatisk kamp spekket av humor

I familieforestillingen «Det Historiske Slaget om Bakgaarden» får publikum ta del i en actionfylt og humoristisk fortelling fra balkongen eller vinduet i sin egen leilighet. 

Undersått Ballé Fransé og Lakei Burrito ankommer bakgården og annonserer at det har kommet en ny konge til byen – Kong Durian den Grimme. Hvis publikum hyller ham til deres nye konge, skal han oppgradere bakgården deres med alt de måtte ønske. Han har allerede installert badebassenger og trampoliner i nabolaget. Det viser seg kjapt at kongen har en ond plan på lur. Egentlig vil han kaste alle ut av leilighetene sine og bygge et gedigent palass til seg selv. Heldigvis dukker Frigg opp, en jente på sykkel, som utfordrer den slemme kongen til duell. 

De neste 30 minuttene blir publikum vitne til en dramatisk kamp mellom de to utfordrerne, fullspekket av humor, interaktivitet, ekstravagante kostymer og fargerike karakterer.

Borettslaget er med på å løse situasjonen. Hvem som går av med seieren, gjenstår å se. Men vi får håpe at Kongens onde plan ikke blir iverksatt.

Er din bakgård klar for en teateropplevelse litt utenom det vanlige?

Forestillingen spilles fra 27. april. Feil Teater spiller på etterspørsel og kan derfor spille på kort varsel og til forskjellige tider. Sjekk facebook-eventet for mer info.

Medvirkende:

Produsent og regi: Vilde Johannessen
Produsent og konseptutvikler: Julia Küster
Skuespillere: Patrik Stenseth, Amanda Hedvig Strand, Jonas Sandvik og Julia Küster.