Den norske feelgood-dokumentaren «There is a chicken in Uganda called Adolf» følger komiker Dex Carrington og filmskaper Alex Lyngaas på reise gjennom Uganda.

https://www.youtube.com/watch?v=NrJOSozp2-I

Gutta ønsket å gjøre noe ukonvensjonelt for å få oppmerksomhet rundt fadderordningen, og ville utfordre måten man snakker om bistand på.

– En av de beste grunnene til å ha et fadderbarn i et fattig land, er at det øker sjansen for å få seg et ligg på hjemmebane, sier komiker Dex Carrington.

– Nei, du gir fordi du bryr deg og fordi verden trenger det, parerer kompis og filmskaper Alex Lyngaas.

Det som opprinnelig skulle bli en 30-sekunders reklamefilm har resultert i en fantastisk varm feelgood-dokumentar som treffer deg rett i hjertet. Dette er alt annet enn en trist dokumentar om bistand! Vi lover deg det.

Anbefaler deg faktisk å sette av 45 minutter og oppleve den selv.

Med humor, varme og utrolige bilder vises en side av Uganda som man sjelden har anledning til å oppleve, og blant brede smil og rørende nærhet drøftes viktige sider ved hjelpearbeidet.

Komiker Dex Carrington heter egentlig Jørgen Kjønøe og har tidligere hatt suksess med det humoristiske reiseprogrammet «Dexpedition» som gikk både på MTV og VGTV.

Filmskaper Alex Lyngaas filmet seg inn i manges hjerter da han i all hemmelighet laget en rørende og ærlig film for å skaffe en ny mann til moren sin, Eva. Den vanvittige medieinteressen for videoen «Looking for Adam» gjorde at filmen til nå er sett av over 14 millioner mennesker.

Hvordan hønen «Adolf» kommer inn i bildet må du nesten se selv:

https://www.youtube.com/watch?v=NrJOSozp2-I

FOTO: Anthony Huus