En god bil sikrer en god turopplevelse. Det er både åpenbare egenskaper med en toppmoderne bil som sørger for høy livskvalitet underveis, men det finnes også flere du ikke tenker over. Det kan reiseglade Christel Mathiesen skrive under på.

Christel har nylig reist fra Bergen til Lofoten, en tur på godt over 100 mil om du velger å ta reisen med bil. Tidligere har hun vært på tur langs det uendelig vakre Vestlandet. Hennes faste makker på veien har vært en splitter ny Volvo XC60 Recharge, en ladbar SUV i mellomstørrelse. Med mange timer bak rattet de siste månedene har hun funnet noen egenskaper som gjør XC60 til en god turpartner.

1. Adaptiv cruisecontroll

– XC60 ligger fint på veien og har et vanvittig lavt støynivå – både når man kjører på strøm og med drivstoff. Cruisekontrollen leser terrenget og kan bremse ned og gi gass etter svinger. For å få en god kjøreopplevelse må man sitte godt, men også ha en bil som er god å kjøre, mener Christel.

I tillegg til adaptiv cruisekontroll er XC60 Recharge utstyrt med flere sikkerhetsfunksjoner. Disse intelligente førerstøttesystemene sørger for høy trafikksikkerhet, men er også med på å gjøre bilturen mer behagelig.

Varslingssystemet BLIS (Blind Spot Information System) varsler når du blir forbikjørt eller når et annet kjøretøy ligger i blindsonen. Det vil bidra til at du kan unngå kollisjoner med myke og harde trafikanter langs veien.

XC60 Recharge i all sin glans. Foto: Christel Mathiesen

Skal du på norgesferie i år? Les mer på TryggTur.

2. Ryggekamera og parkeringsassistent

Volvo har utstyrt hybrid-SUVen med fire høyoppløselige kameraer som gir et 360 graders fugleperspektiv når du skal lirke deg inn eller ut av parkeringsplassen. På langturene har du kanskje et fullastet bagasjerom og sikten bakover blir begrenset, men dette problemet er nå passé.

– Ryggekameraet på Volvoen er helt rått! Du har full kontroll på steder der det er smale veier, samtidig som det er en ekstra sikkerhet når du kjører. Jeg må også skryte av parkeringsassistenten. Det har aldri vært enklere å lukeparkere eller å sno seg ut av trange plasser.

Har dere ikke bestemt destinasjon ennå? Prøv Volvos feriekonverterer!

3. Lydanlegget

I tillegg til kjøreopplevelse og sikkerhet kommer de små tingene du vanligvis ikke tenker over. Volvo XC60 Recharge er utstyrt med høyttalere fra Bowers & Wilkins, et sofistikert lydanlegg som gir en følelse av klokkeklar surroundlyd – uansett om du foretrekker rock, basstung dansemusikk eller ønsker å ha en privat ABBA-konsert. Om du velger sistnevnte anbefaler vi at du avklarer med dine medpassasjerer først.

– Underholdning er alfa og omega på langturen. Det er enkelt å koble til, men også å bytte avspiller om andre vil være DJ. Høyttalerne har trøkk i bassen og meget god lyd, enten du hører på musikk eller en spennende lydbok. 

Cockpit i Volvos nye ladehybrid. Foto: Christel Mathiesen

4. Bagasjerom og plass

Helgetur eller langtur, alene eller med familien, bagasjeplass vil alltid være viktig for nordmenn. En SUV i mellomstørrelse betyr ikke at det er gjort kompromiss for bagasjeplass og komfort hos små eller store passasjerer.

– Jeg har med meg utstyr for en hel måned og ulike aktiviteter: to store bagger, to dyner, telt og treningsutstyr. Selv med all denne lasten er det fortsatt plass til å slå ned setene, legge ut overmadrassen og få en god natts søvn.

Om du dropper teltet og heller velger å sove i bilen, gir XC60s panoramatak et vanvittig skue før du sovner.

Fra campingplassen til stranden trengs ikke nødvendigvis fossilt drivstoff. Volvo XC60 Recharge har en rekkevidde på opptil 53 kilometer på strøm. Foto: Christel Mathiesen.

Volvo har laget en god oversikt over hva slags utstyr du bør ha. Les mer om dette her!

5. Carplay

Apple Carplay lar deg styre flere av funksjonene på din Iphone på bilens touchskjerm, på rattet og med stemmestyring. Du kan styre musikken, ringe og navigere med Google Maps eller Waze. Du kan også be Siri om assistanse, slik at du holder blikket og fokus på veien.

Nye Volvo-biler er også utstyrt med Volvo on Call, en app som lar deg starte, låse og finne bilen på telefonen. Dette er en kjekk hjelp på kalde morgener, om du ønsker å sette deg inn i en varm bil når du skal reise.

 – Konklusjonen må være at XC60 har alt jeg ser som nødvendig for langturer, men også noen små overraskelser som setter prikken over i-en, sier Christel.

Volvo har egne pakketips og andre råd på TryggTur. Vil du prøvekjøre Volvo XC60 Recharge? Her finner du mer informasjon.