Gavepakking, rengjøring og kakebaking blir ekstra koselig når du samtidig kan høre en stemningsfull julefortelling. Eventuelt kan du bare ta deg en pause fra desemberhverdagen og drømme deg bort. Med Storytel kan du lade opp til skikkelig julestemning.

Vi har plukket ut fem av våre julefavoritter fra deres digitale bibliotek som får oss til å tenke på snøfnugg, julelys, pepperkaker og kos:

Julen er ikke den samme uten Knut Risan

Tre nøtter til Askepott

Forfatter: Boena Nemcová

Innleser: Knut Risan

For mange nordmenn er ikke julen den samme uten fortellingen om Askepott og de tre nøttene. Filmversjonen er basert på et gammelt eventyr av den tsjekkiske forfatteren Boena Nemcová. Nå kommer lydbokutgaven av eventyret som minner sterkt om den folkekjære filmen. Også på lydboken er Knut Risan fortellerstemmen, og den velkjente filmmusikken er et viktig innslag.

Hør boken her.

Nå kan du prøve Storytel gratis i 30 dager. Klikk her for å lese mer.

En gripende klassiker

Oliver Twist

Forfatter: Charles Dickens

Innleser: NRK Radioteatret

Please, sir! Can I have some more? Dette er Charles Dickens’ gripende klassiker om fattiggutten Oliver Twist! Oliver, som er av rik familie, blir født på fattighus av en mor på flukt. Moren dør og ingen vet om Olivers opphav. Han plasseres på et barnehjem hvor det ikke er lett å vokse opp. Sine første ni år bor han her med dårlig og for lite mat og sinte voksne. Takknemlighet er hva de forlanger. Oliver flykter til London og her blir han fanget opp av Fagin, en slu herre som bruker foreldreløse som lommetyver.

Regi: Per Christensen. Medvirkende: Hans Ola Sørlie, Rolf Sand, Jorunn Kjellsby, Sidsel Ryen, Unn Vibeke Hol m.fl.

Hør boken.

Julestjerne, får jeg deg?

Reisen til julestjernen

Forfatter: Sverre Brandt

Innleser: Lise Fjeldstad

En klassiker som slår an både hos barn og voksne! Lise Fjeldstad forteller den gamle historien om Gulltopp og julestjernen, den vakre unge piken Sonja, Kongen og Julenissen. Dette er en nydelig fortelling og stemningsfull musikk, som har fortryllet oss nesten hver jul siden premieren på Nationaltheatret i 1924.

Hør boken.

Den ekte onkel Skrue

En julefortelling

Forfatter: Charles Dickens

Innleser: Svein Tindberg

Ebenezer Scrooge, lille Tim og Bob Cratchit er velkjente personer fra Charles Dickens’ store juleklassiker. Ebenezer er opprinnelsen til Onkel Skrue i historiene om Donald Duck. Den egoistiske Scrooge er en gnien og kynisk forretningsmann som blir hjemsøkt av tre ånder. De får ham til å skjønne hva som egentlig betyr noe i livet og hva som er julens sanne glede.

Hør boken.

«Julekalender» med flere historier

Julestemning

Forfatter: Flere

Innleser: Inger Teien

Tolv julenoveller som setter deg i ordentlig julestemning – og gir deg ekte juleleseglede!

Disse julenovellene kan bli en del av årets juleforberedelser! Her får du lune, hjertevarme, stemningsfulle og morsomme fortellinger fra elleve av våre mest kjente og kjære forfattere.

Bli med Frid Ingulstads Reidar på jakt etter en forsvunnen sjakkbrikke, stå på skøyter med May Lis Ruus’ Emme, dra til fjells med Lise i Jane Mysens fortelling og i juleselskap på Røros med Annikki Øvergårds Maren. Kjenn fortvilelsen til Magnus i Ann-Christin Gjersøes historie, overraskelsen da Ellinor Rafaelsens Lillian åpner kofferten sin, hjertelaget til Martine Strømsnæs’ Agnes og hvordan blodet bruser hos Yvonne Andersens Silja. Ingrid.

Hør bøkene.

Prøv Storytel gratis i 30 dager her!