Er du en av de som ofte spør hvordan, hvorfor eller hva? Da er du nok en av de som ofte er sulten på mer å alltid suge til deg ny kunnskap. Det er deilig å få litt input i noen ledige stunder, enten det er på pendleveien eller under søndagsvasken. Med lydbøker kan du gjøre andre ting samtidig som du lærer noe nytt, spennende eller nyttig.

Lydboktjenesten Storytel har 120 000 lydbøker og e-bøker i sitt bibliotek. Vi har plukket ut fem som kan gi deg bittelitt mer innsikt i verden, sammenhenger og historie. Du kan prøve Storytel gratis i 30 dager her!

Hva er svaret på livet, universet og alt annet?

Universet, av Knut Jørgen Røed Ødegaard

Lest av Knut Jørgen Røed Ødegaard

Det er neppe mulig å sette to streker under svaret på hva som er meningen med livet, men universet vet vi endel om! Ved hjelp av Knut Jørgen Røed Ødegaards fantastiske formidlingevne vil du i denne lydboken få forklart universets komplekse fenomener, på en kreativ og underholdende måte. Hvor varm er sola? Hvorfor er det en ring rundt Saturn? Hva er et sort hull? Hvor stort er universet? Hvordan startet alt sammen og hvordan ender det? Er det liv der ute? Bli med på en reise i verdensrommet!

Hør boken her.

Et dypdykk i hukommelsen

Å dykke etter sjøhester, av Ylva Østby og Hilde Østby

Lest av Siv Charlotte Klynderud, Ylva Østby og Hilse Østby

To søstre, en nevropsykolog og en journalist, utforsker hukommelsens mysterier. kan vi stole på hukommelsen vår? Hvordan kan vi bli bedre på å lære? Hvordan leve med traumatiske minner? Hvordan leve uten minner i det hele tatt? En ytterst spennende og interessant bok, som høstet fantastiske kritikker da den kom ut. Lytt og lær!

Hør boken her.

Hvorfor Putin?

Hvorfor stemmer russerne på Putin?, av Bernhard L. Mohr

Lest av Egil Birkeland

Kanskje vet du endel om Russland men vil vite mer, eller du er nysgjerrig på fenomenet Putin og lurer på hva russerne ser i ham. Da bør du høre denne lydboken. Forfatteren har tidligere bodd og arbeidet i Moskva. 10 år senere drar han tilbake for å intervjue sine tidligere kolleger for å få svar på følgende: Hvorfor stemmer russerne på Putin? Hvorfor fortsetter de å støtte opp under et for vestlige øyne stadig mer undertrykkende regime?

Du kan høre boken her.

Hvem var egentlig tidenes norske folkehelt?

Fridtjof Nansen, av Carl Emil Vogt

Lest av Egil Birkeland

Fridtjof Nansen – en nyskapende vitenskapsmann, dyktig diplomat, forfatter og folketaler. Hans karisma virket like godt på prinsen av Wales som på kvinner. Da Nansen døde 68 år gammel, hadde han mottatt Nobels fredspris for sitt banebrytende humanitære engasjement. Men, han hadde problemer med å konsentrere seg om ett felt – eller én kvinne – av gangen. Han var stridbar, hadde humørsvingninger og var vanskelig å komme inn på selv for sine nærmeste. Hør denne interessante lydboken i tre deler om tidenes norske folkehelt.

Hør historien om Nansen her.

Hva er fremtiden for homo sapiens?

Homo Deus, av Yuval Noah Harari

Lest av Per Andreas Tønder

Den israelske historikeren, professoren og forfatteren Harari lå lenge på topplistene med boksuksessen Sapiens, der han tok for seg menneskehetens historie frem til i dag. Nå tar han et skritt videre og forsøker å se hvordan fremtiden vil se ut for Homo sapiens. Her blir det naturvitenskap, datateknologi, politikk, idéhistorie, psykologi og sosiologi. Hva innebærer egentlig «Dataismens» tidsalder?

Hør boken her.

Lyst til å bli litt klokere? Du kan prøve Storytel helt gratis i 30 dager her.