Filter Medias personvernerklæring

Filter Film og TV og Filter Nyheter er to frie og uavhengige nettaviser som følger den norske pressens omforente etiske regelverk i Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten. Filter Film og TV  og Filter Nyheter har ingen bindinger til noen organisasjon eller politisk bevegelse, og Filters redaktører har ingen redaksjonelle føringer fra annonsører eller eiere. Selskapets inntektskilde er basert på salg av reklame på den kommersielle nettavisen Filter Partner.

 

Våre redaksjonelle nettsteder er reklamefrie, men vår kommersielle nettavis, Filter Partner, kan bruke data samlet inn via disse til å tilrettelegge for annonser på sosiale medier eller andre nettsider som tillater reklame. Merk at vi aldri forteller annonsører hvem du er.

 

Personvernopplysninger er informasjon som kan knyttes til deg som person. Eksempelvis navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse eller IP-adresse. Hvordan du bruker våre tjenester eller hvilken reklame du har lest på Filter Partner anses også som personopplysninger.

 

De opplysningene vi har om våre kunder, er data du selv gir oss via deltagelse i nyhetsbrevene våre, eller data som genereres når du bruker tjenestene våre. Dette kan være sidevisninger og informasjon om din mobil eller datamaskin. Når du besøker en av våre nettsider registreres denne aktiviteten automatisk i våre måleverktøy. Disse  lar oss for eksempel se hvilke artikler som blir lest, og hvor lenge de blir lest. Dette hjelper oss å forbedre våre artikler for våre kunder. I korte trekk bruker vi personvernopplysninger vi har om deg til å gi deg en best mulig opplevelse av Filter Media sine plattformer.

 

Samtidig bruker vi personopplysningene til å lage reklame-målgrupper for vår kommersielle plattform, Filter Partner, slik at vi fortsatt kan tilby en reklamefri opplevelse på våre redaksjonelle nettsteder. Tredjepartsaktører vi bruker er Google, Adobe, Hotjar, Twitter, YouTube, Facebook, Doubleclick og tidvis andre aktører som Adform. Filter Media er ansvarlig for håndtering av personopplysninger som samles inn via våre tjenester og vi følger personopplysningsloven i behandlingen av personopplysninger.  Når du tillater oss å formidle personopplysninger til andre, vil disse ha et eget ansvar for å behandle dine opplysninger.

Når du besøker en av Filter Media sine nettsider registrerer vi ulike typer informasjon om deg i en «cookie». En «cookie», eller informasjonskapsel, er en liten tekstfil som lastes ned på din mobil eller datamaskin og lagrer informasjon om din bruk av vår nettside. Våre cookies inneholder ingen opplysninger som telefonnummer eller e-postadresse, og all data om deg slettes automatisk etter 6 måneder. Dersom du er påmeldt våre reklamefrie nyhetsbrev på Filter Nyheter og Filter Film og TV kan du melde deg ut når du selv ønsker.

 

Slik sletter du cookies

 

Hvis du ikke ønsker at vi skal lagre cookies hos deg, kan du enkelt slå av cookie-funksjonen i din nettleser. Om du velger å slå dette av, må du huske at mange av funksjonene nevnt over da ikke vil virke eller virke dårligere enn nå.

Firefox

  1. Åpne Firefox.
  2. Trykk ‘Alt’-knappen på tastaturet ditt.
  3. I menylinjen på toppen av nettleseren velger du ‘Verktøy’ og så ‘Alternativer’.
  4. Velg ‘Personvern’-fanen.
  5. Still ‘Firefox vil:’ til ‘bruke tilpassede innstillinger for historikk’. Kryss vekk ‘Godkjenn cookies fra nettsider’ og lagre dine preferanser.

Internet Explorer

  1. Åpne Internet Explorer.
  2. Velg ‘Alternativer for internett’ på ‘Verktøy’-menyen.
  3. Velg ‘Sikkerhet’-fanen.
  4. Under ‘Avansert’ kan du krysse bort cookies og lagre dine preferanser.

Google Chrome

  1. Åpne Google Chrome.
  2. Klikk på verktøyikonet.
  3. Velg ‘Innstillinger’.
  4. Nær bunnen av siden klikker du på ‘Vis avanserte innstillinger’.
  5. I Personvern-delen velger du Innholdsinnstillinger.
  6. I ‘Cookies’-fanen kan du krysse bort cookies og lagre dine preferanser.

Safari

  1. Åpne Safari.
  2. Velg ‘Preferanser’ på verktøylinjen, og klikk ‘Personvern’ (du finner verktøylinjen, som ser ut som et tannhjul, øverst og til høyre i Safari-vinduet.)
  3. I ‘Aksepter cookies’-delen kan du spesifisere når og hvor Safari skal akseptere cookies fra nettsider For mer informasjon kan du klikk på Hjelp-knappen (spørsmålstegn)
  4. Hvis du ønsker å vite mer om cookies lagret på din computer, klikk på ‘Vis cookies’.

 

Filter Media bruker Facebook Custom Audiences på alle våre sider. Dette er en sporingskode som samler informasjon om hva du leser, hvilken enhet du bruker, IP-adresse og tidspunkt.  En sporingskode er en JavaScript-kodebit som brukes til å samle inn og sende data til Google Analytics eller Facebook fra et nettsted. Dersom du logger inn på Facebook kan din profil kobles til vår, og du vil kunne motta målrettet reklame. Merk at vi kun viser reklame via Filter Partner. Dersom du ikke ønsker at Facebook skal motta dine personopplysninger kan du blokkere cookies i din nettleser med for eksempel AdBlock eller Ghostery.

 

Her kan du lese mer om hvordan Google behandler dine personvernopplysninger: https://policies.google.com/privacy?hl=en og her finner du tilsvarende informasjon fra Facebook:. https://www.facebook.com/policy.php

 

Du er velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å melde deg av våre nyhetsbrev eller få opplysninger om deg slettet. Ta kontakt her.