Du tenker kanskje ikke over det, men stilen din sender en hel del signaler. Klær og tilbehør er en form for kommunikasjon som sier noe om hvem du er – eller i alle fall om hvem du ønsker å være.

Briller er blant tilbehøret som spiller en trille her. Ikke bare kan de løfte et antrekk til nye høyder – de sitter jo også midt i fleisen og er det første folk ser når de fester blikket på deg.

I mylderet av innfatninger er det imidlertid fort gjort å gå seg vill. Det enorme utvalget kan få selv den med bare én liten minus på hvert øye til å bli svimmel, og før du vet ordet av det har du mistet fokus og endt opp med en brille som verken kler stilen eller fjeset ditt.

For å gjøre brillejakten litt enklere, har vi laget en guide som er lett å følge: Bare fortell oss hvilken type du er, så skal vi vise deg de perfekte brillene!

… Og så kan ekspertene hos Specsavers hjelpe deg med de siste tilpasningene når det gjelder hvilken farge og fasong du kler best!

Businessmannen

Du tilbringer mesteparten av tiden din i viktige møter, og kan lage PowerPoint-presentasjoner i søvne. Skjortene dine er alltid nystrøket, kalenderen fullbooket, og iPhonen befinner seg aldri lenger unna enn at du til enhver tid kan føle vibrasjonen fra en sms.

Enten den du skal gjøre business med sitter rundt bordet i et møterom eller figurerer på skjermen din via Skype, er du helt avhengig av at vedkommende oppfatter deg som troverdig og kompetent.

Derfor trenger du briller som både står til den skarpe stilen din, og som styrker inntrykket av at du er til å stole på. Her snakker vi klassiske innfatninger av høy kvalitet, med et seriøst uttrykk.

1. Svarte briller fra Karl Lagerfeld med stenger i brent oransje, kr 1995. 2. Smal og stilrene briller fra Tiger of Sweden i blått og svart, kr 1995. 3. Markante briller i en dyp blåtone fra Diesel, kr 1995

Hipsteren

Du kommuniserer for det meste i memes og forkortelser, har alltid en pet nat i bærenettet ditt på vei til fest, og skjønner ikke poenget med å kjøpe ferdig pasta i butikken når man like gjerne kan lage den selv.

Klær handler du helst på YME eller eBay, og garderoben din er såpass velutstyrt at du kan trylle fram utallige unike sammensetninger som ser helt tilfeldige ut – men absolutt ikke er det.

Du er keen på et par briller som både tilfører litt cool, viser at du er i forkant stilmessig, og gir deg en intellektuell look – uavhengig av om du faktisk trenger styrke i glassene eller ei.

1. Runde briller fra G-star, kr 1795. 2. Smale gullfargede briller fra Specsavers, kr 1395. 3. Store briller fra Comfit som trekker tankene til den tyske krimhelten Derrick fra 80- og 90-tallet, kr 1395.

Barskingen

Du liker alt som er tungt, stort og går fort, og synes ikke dagen er komplett hvis ikke du har fått brynet deg på noe fysisk. Når du ikke svetter under vektstanga eller er ute og lufter «sykkelen», står du gjerne bøyd over en fet biff på grillen eller på toppen av en stige med et verktøy i hånda.

Du frykter verken edderkopper eller mørke bakgater, og trenger en ujålete brille som understreker at du er typen som tar en hvilken som helst utfordring på strak arm.

1. Svarte markante briller fra Timberland, kr 1795. 2. Stålbriller fra Specsavers, kr 795. 3. Store pilotbriller fra Specsavers, kr 995.

Studenten

Du dribler mellom lange dager på lesesalen og lange netter på studentpuben, og har allerede en mastergrad i kunsten «å få mest mulig ut av minst mulig penger». Du har stålkontroll på hvor den lokale matbutikken legger nedsatte varer som snart går ut på dato, og har snarvei til Kiwis «billig middag for én»-side på laptopen din.

Selv om du ikke har råd til å være en moteslave, er du opptatt av å ha en anvendelig og kul garderobe, og du trenger et par briller som både ser bra ut og som gjør nytten når du skal druse gjennom pensum.

Flaks for deg at Specsavers har flere fine briller til under tohundrelappen!

1. Runde svarte briller fra Specsavers, kr 195. 2. Mørkegrå klassiske briller fra Specsavers, kr 195. 3. Pilotbriller i metall fra Specsavers, kr 195.

Luksusdyret

Du følger motebildet med argusøyne, og lar det sjelden gå mange uker mellom hver gang du oppdaterer garderoben. Like opptatt som du er av stil er du også av kvalitet, og du setter alltid eksklusive materialer og unik design over pris.

Du er den i omgangskretsen som oftest blir spurt om stilråd, og kan alle sjefsdesignerne for de store motehusene på rams.

Du er på jakt etter et par briller som både er holdbare og behagelige, og som kan fungere som prikken over i’en når du komponerer dagens antrekk. Eksklusive designerinnfatninger er med andre ord din greie.

1. Transparante briller fra Lyle and Scott, kr 1995. 2. Runde briller fra BOSS Orange i svart og skilpadde, kr 1995. 3. Firkantede blågrå briller fra Karl Lagerfeld, kr 1995.

Atleten

Du er førstemann ut i langrennssporet når snøen har lagt seg, og om sommeren er du kongen av sykkelfeltet. Du er typen som synes melkesyre er deilig, og kan ikke fordra å late deg for lenge av gangen. Drar du på ferie har du alltid med deg et par joggesko i kofferten, og er du en helg på hytta benytter du mesteparten av tiden til å kaste frisbee og cruise rundt i skjærgårdsjeepen.

Når det kommer til klær og tilbehør er det viktigere for deg at garderoben din er funksjonell enn trendy – selv om du selvfølgelig foretrekker å se frisk og fin ut når du er i farta.

Du ter ute etter et par freshe briller som sitter godt og ikke bremser den aktive livsstilen din.

1. Blå briller fra Tommy Hilfiger med vinrøde stenger, kr 1995. 2. Firkantede briller fra Superdry med stenger som matcher det spreke treningstøyet ditt, kr 1795. 3. Blå briller fra Quiksilver, kr 1795.

… Og ettersom du er mye aktiv ute i naturen, trenger du selvfølgelig også et par sporty solbriller med styrke.

Solbriller i stål fra Timberland, kr 1795.

 

Se hele Specsavers utvalg av herrebriller her.