Chris Pratt, altså. For noen år siden var han kun kjent for noen få som den morsomme karen i kvalitetsserien Parks and Recreation. Nå er han premiereklar i The Magnificent Seven – filmen som for alvor kan bringe westernsjangeren tilbake til nye høyder.

Sammen med stjerner som Denzel Washington og Ethan Hawke er Pratt en av av sju dusørjegere som slår seg sammen for å redde en liten landsby fra en gjeng brutale banditter.

Traileren forteller vel sitt:

Men at Chris Pratt skulle bli en actionhelt var ingen selvfølge for bare få år siden, skal vi tro hovedpersonen selv. Gjennombruddet kom som Peter «Star-Lord» Quill i Guardians of the Galaxy, og senere Jurassic World, men så liten var troen at han opprinnelig snudde ryggen til rollen som actionhelt.

– Da jeg ble presentert for Guardians of the Galaxy, sa jeg bare «tror ikke det». Jeg kunne ikke forestille meg selv i rollen, fortalte Pratt til magasinet Esquire.

Den da ikke like veltrente Pratt hadde åpenbart fått en støkk i kroppen etter en audition til actionfilmen G.I. Joe.

– Jeg hadde ikke lyst til å drite meg ut, slik jeg gjorde på audtion til G.I. Joe et par år tidligere. Jeg gikk inn dit, og halvveis gjennom så jeg at regissøren ble fjern i blikket, minnes Pratt.

– Det var helt forståelig. Jeg var litt tung, og ute av form. Jeg skulle ikke spille noen i G.I. Joe. Jeg så ikke akkurat ut som en levende G.I. Joe-actionfigur.

Resten er filmhistorie. Pratt spiste riktig, kuttet ut øl og trente seg opp fra dette:

pratt

… Til dette:

Six months no beer. #GOTG Kinda douchey to post this but my brother made me.

A post shared by chris pratt (@prattprattpratt) on

Guardians of the Galaxy ble en kjempesuksess. Jurassic World også. Nå er han kinoklar verden over i The Magnificent Seven. Filmen har utspring i kultklassikeren ved samme navn fra 1960.

Les også: Derfor elsker vi en underdog – og heier når overmakten meies ned

I årets versjon spiller Pratt gambleren Josh Faraday. Han er glad i sigar, en drink og damer. Men for Pratt var det sjansen til å spille i en ekte western som gledet mest.

– Jeg fikk sjansen til å lære meg å ri og bli bedre til å skyte. Vi fikk henge med hestekarene og cowboyer, leke med ekte Colt Peacemakers og ha det moro som en gjeng med unger som leker cowboy og indianer.

Settingen er 1800-tallets Amerika, og vi lover blod, størkna mannesvette og tårer av bly når det drar seg til. Regissør Antoine Fuqua (Training Day) har valgt å skyte filmen så autentisk som mulig for få den rette western-følelsen.

The Magnificent Seven har allerede hatt premiere under filmfestivalen i Toronto, og kritikerne har ved flere anledninger hyllet regissør Fuquas actionfylte og underholdende epos.

Indiewire kaller for eksempel filmen «overraskende frisk»:

– En herlig kjemi mellom skuespillerne, og en subtil politisk undertone gjør at filmen føles ny, til tross for velkjent tematikk, skriver kritiker David Ehrlich.

The Magnificent Seven får kinopremiere fredag 23. september. Du kan kjøpe billett her.

seven